Tuesday, September 27, 2011

O sesizare si un raspuns........

dar inainte de asta =- click aici / mai este ceva si la sfarsit.....

D.lui Primar Andrei Chiliman

Thursday, August 18, 2011 7:11 PM
From:
View contact details
To:
registratura@primariasector1.ro

Stimate Domnule Primar,

Incerc a fi concis si totusi incarc mesajul meu cu o constatare: numele noastre s-au mai intalnit, intr-un proiect al sectorului.... in 1980, in preajma organizarii 'Universiadei Buc. 1981', eu si o mana de oameni inimosi [TLHS] am reusit sa facem functionale bazinele de inot de la Sc. gen. 3.

Anii au trrecut, eu am iesit la pensie (1998) iar bazinele, treptat, treptat, au decazut... si
, iata sansa - ati aparut Dv., cu autoritatea si competenta profesionala cunoscuta si ati repus in miscare aceste bazine. Din pacate, eu, un nostalgic al 'operei' mele..., nu sunt multumit de ceea ce fac fostii mei colegi [unii au disparut deja, D-zeu sa-i odihneasca ..] si rugamintea mea este sa-i mai ajutati inca odata.
Cum?
Domnule Primar, astia nu sunt in stare sa-si gasesca pretini si prin ei niste sponsori. Cu ajutorul acestora ar putea organiza periodic concursuri de inot-copii + premiile mult asteptate si in mod sigur activitatea ar putea deveni eficienta, cu rezultatele asteptate.

Este posibil, ca in jurul Dv. sa existe asemenea oameni, oameni care sa ajute, sa sustina aceasta activitate si astfel sa-i puneti, pe cei de la CSS 1 Pajura, in fata faptului implinit - spre a incepe o activitate rodnica.

Scuze pt deranj, dar pt o cauza buna, probabil, se accepta....

Cu stima

prof. Mircea Olaru (75 ani)

Bucuresti, Romania ++40722476223

www.gunselgunsel.com/mircea.olaru.htm

http://despre-inot.blogspot.com/

========================================

MUNICIPIUL BUCURESTl

PRIMARIA SECTORULUI I

SERVICIUL lMAGINE, CULTURA., PRESA.
SI INFORMATICA

Catre: Mircea Olaru scanave@yahoo.com


Ca urmare a sesizarii dumneavoastra inregistrata la Institutia Primarului Sectorului 1 cu nr.24.203/24.08.20 11, referitoare la acordarea unui sprijin financiar pentru organizarea unor concursuri periodice de inot la Scoala Generala nr. 3, permiteti-ne sa va informam urmatoarele, azi 27 Sept. 2011:

Pentru ca sportul inseamna sanatate, Primaria Sectorului 1 s-a implicat constant in ultimii ani in dezvoltarea sportului de mas a ~i de performanta, precum ~i in refacerea ~i salvarea de la distrugere a bazelor sportive din aceasta zona administrativa.

Una dintre cele mai importante investitii in acest domeniu 0 reprezinta modemizarea bazei sportive de la Scoala Generala nr. 3.

Constatand starea de degradare in care se gasea bazinul de Ia aceasta unitate de invatamant, Primaria Sectorului 1 I-a preluat in administrare in anul 2006 de Ia Ministerul Educatiei pentru a-I reabilita ~i a-I aduce Ia standarde europene.

Exclusiv cu bani de Ia bugetuI Iocal, am amenajat la Scoala nr. 3 doua bazine de inot cu dotari de ultima generatie, care au fost inaugurate ~i redate comunitatii din Sectorul 1 in primavara anului 2008. Bazinul mare este destinat activitatilor sportive ~i pentru ore de educatie, iar bazinul mic este destinat celor care abia invata sa inoate.


Pe 1clngarefacerea ~i modemizarea bazinului de la Scoala nr. 3, Primaria Sectorului 1 a mai investit pentru refacerea stadionului."Iolanda Balas Soter", pentru dezvoltarea, in parteneriat cu Federatia Romana de Rugby, a Stadionului National de Rugby "Arcul de Triumf', s-a implicat in campania pentru salvarea de la distrugere a Strandului Tineretului ~i exemplele ar putea continua.

In legatura cu solicitarea dumneavoastrareferitoare la acordarea unui sprijin financiar pentru organizarea unor concursuri periodice de inot la Scoala Generala nr. 3, permiteti-ne sa va informam ca, in actualul context social-politic, marc at de 0 profunda criza economica, suntem practic in imposibilitate obiectiva de a da curs solicitarii dumneavoastra.

Cum se ~tie, prin mai multe acte administrative, Guvemul Romaniei a impus restrangerea cheltuielilor la nivelul administratiilor publice locale. Astfel, institutia noastra a procedat la continuarea numai a acelor proiecte social-culturale ~i sportive initiate in trecut ~i aflate in derulare.

De exemplu, Primaria Sectorului 1 organizeaza de mai multi ani cea mai importanta competitie a sportului ~colar din Capitala, "Cupa 1", a carei organizare a fost aprobata prin Hotararea Consiliului Local Sector 1 nr. 43/25.02.2008 ~i prin Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucure~ti nr.225/28.05.2008.

Astfel, in fieeare primavara, peste 2000 de elevi din unitatile de invatiimant ale Seetorului 1 se intrec timp de 0 luna intr-o competitie conceputa pe principiul Champions League: grupe, sferturi, semi finale, finale. Baietii pot demonstra ea sunt cei mai buni la fotbal, handbal, atletism, baschet sau inot. Fetele, in schimb, se intrec la volei, handbal, atletism, basehet ~i inot.

In eventualitatea schimbarii contextului economic din Romania, yom incerca sa sprijinim ~i alte proiecte cu caracter sportiv, printre care ~i organizarea unor competitii regulate de inot la ~coala Generala nr. 3.

In prezent, finantarea unor astfel de competitii ar putea fi asigurata prin accesarea unor
fonduri structurale in eadrul unui Program Operational Regional, avand ca Axa Prioritara competitiile sportive ~i ~colare.

Totodata, permiteti-ne sa va informam ca legislatia in vigoare interzice administratiilor
publice locale sa exercite ingerinte sau imixtiuni in activitatea firmelor particulare. Pe cale de consecinta, Primaria Sectorului 1 nu a avut ~i nu va avea nici in viitor astfel de interventii in activitatea agentilor economici.

In aceste conditii este exclusa, a~a cum solicitati, gasirea pe aceste cai a unui investitor privat care sa fie dispus sa investeasca chiar ~i intr-un proiect generos, cum este cel de a organiza periodic concursuri de inot la ~coala Generala nr. 3..~~ L- _
Sef Serviciu, ,
Natalia Olteanu (@IJi~
Consilier Asistent,
Drago~
50S. Bucuresti-PloieSli.. eClorul 1, Bucure~ti
Tel: -..40-2131 , Fax: +40-213191006
e-mail: registralura@primaria;.ectorJ.ro
www.primariasector1.ro
======================================

click aici

No comments: