Saturday, March 19, 2011

Memorialul Herman Schier la Inot 04




Comentariu final

in urma cu cca 40 de ani (1982) la Ed. Sport-Turism, colectia 'Manual" a aparut si lucrarea mea "INOT". Am 'muncit' la ea cca 10 ani si, insfarsit, a aparut. Am avut un tiraj mic, cca 3000 de exmplare, exemplarele mele le-am impartit la toti pretinii in semn de omagiu pentru ei - cartea am putut s-o scriu datorita legaturii mele cu ei..... Acum, mai am in casa un singur exemplar si iata ca din el am scanat cateva pagini pe care le voi atasha imediat[ dati clik pe imagine - asa o mariti...]




In aceste pagini, exista o legatura cu activitatea noastra, activitate care se exprima prin performante, concursuri samd. Mai ales ca concursul urmarit a scos la 'suprafata' si problema posibilelor relatii care insotesc prezenta copiilor, antrenorilor..., parintilor etc., in sirul rezultatelor.





In reusita, in performanta in sine se regasesc si aceste categorii - "particularitatile individuale'. in functie de ele antrenorul va intelege ceea ce este pozitiv si deci benefic evolutiei in antrenament, in concurs si minusurile care se cer a fi minutios 'atacate' pentru o cat mai buna reusita.

Citind acele pagini, de mult scrise, am remarcat ca prezentarea temei se poate face si astazi.

Este bine sa cititi chiar de doua ori deoarece o serie de termeni fie ca sunt depasiti fie ca au cam disparut din limbajul actual.

0rice dezbatere, discutie sau comentariu este bine-venit fie in spatiul blogului, fie pe adresa mea de email:
scanave[a]yahoo[.]com ......, evident ca voi raspunde cu rapiditate.