Thursday, August 17, 2017

In curand se termina vacanta si pentru inotatori

Obs.: cu regret remarc ca activitatea de antrenament dar mai ales cea de concurs, la noi, in vacanta asta plina de timp liber....., in loc sa incarce pregatirea este transformata intr-o adevarata hoinareala

Nu asa stateau lucrurile pe 'vremea mea'.

Din contra, vacanta era asteptata cu sirg pentru a ne antrena mai tare si mai mult...., dar iata ca civilizatia isi spune cuvantul si la inot - vacanta noastra, a tuturora, este un taram al celor mai interesante libertati, toate in scopul reusitelor in domeniul distractiei si a 'pierderii' timpului, timp care stim cu totii, trece si nu se mai intoarce

Iata ca si cei din USA isi manifesta aceleasi preocupari si, postez din numarul recent al newsleterul lor cum este dezbatuta problema... (traducerea este cu Google si o mai da uneori in  bara...)

Mash's Mailbag: 
Școala de echilibrare și înot, by De Mike Gustafson 
 Luni, 15 mai 2017

"" În fiecare lună, răspund întrebărilor de la înotători din întreaga țară. Dacă aveți o întrebare, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la swimmingstories@gmail.com sau să mă întrebi pe Twitter @MicGustafson.

Dragă Mike,

În timpul anului școlar, am avut un timp dificil de echilibrare între școală și înot. În ultimul an școlar am fost nevoiți să renunț la înot prea mult pentru activități școlare sau pentru activități legate de școală. Tatăl meu spune că ar trebui să aștept să mă îngrijorez să înot în liceu, dar nu vreau să fiu în formă. Ce ar trebuii să fac?

-School vs Swim

---------

Hei School vs Swim,

Școala ar trebui să aibă întotdeauna prioritate. Înotul este un sport: este o activitate. Este distractiv. E competitivă. Dar înotul nu ar trebui să fie prima dvs. prioritate. Înotarea competitivă, în timp ce este plăcută și distractivă, ar trebui să facă parte doar dintr-o experiență generală de creștere care se concentrează în jurul cadrelor universitare. Nu trebuie să sacrificați niciodată cadre universitare să participe la un sport. Sportul are o perioadă de valabilitate; Se termină atunci când absolvi sau când atingi o anumită vârstă. Cercetătorii, lucrurile pe care le învățați acum, colegiul în care intri, pasiunile pe care le cultivați acum, care te-au stabilit pentru o carieră viitoare, acelea durează o viață.

Cu toate acestea, nu cred că trebuie să alegeți una sau cealaltă. În schimb, re-calibrați modul în care vă petreceți timpul și luați o privire tare și bună la programul zilnic.

Scrie tot ce faci pe parcursul zilei. Aruncă o privire pentru a vedea dacă există timp pierdut. O parte a îmbătrânirii este aceea de a învăța cum să folosiți timpul mai eficient. Nu spun că nu folosiți timp în mod eficient; De asemenea, cred că toți putem să ne folosim mai bine timpul liber. Cred că am revenit la unii dintre colegii mei prieteni: am instruit 20 de ore pe săptămână, am călătorit pentru a înota în week-end, și au studiat inginerie - un important care a necesitat ore intense și intense. De asemenea, ei au atras împreună cu prietenii și au văzut și familia. Nu spun că era ușor. Nu a fost. Dar urmărindu-le să-și controleze propriile calendare personale a fost inspirată. Nu a fost un minut pierdut în timpul lor.

Eu, eu însumi, n-am avut niciodată mare plăcere să creez calendare zilnice. Pentru mine, viața este echilibrată. De-a lungul zilei și săptămânii, trebuie să mă asigur că am timp pentru o gamă largă de lucruri de care mă interesează. Ar trebui să găsești și un echilibru. Găsiți timp pentru școală, temele, familia, prietenii, treburile, arta, ieșirea afară, înotul și relaxarea. Din nou: Balanța este cheia. Odată ce unul dintre aceste lucruri începe să vă preia programul, un alt aspect suferă. Este foarte, foarte dificil să trăiești o viață complet echilibrată, însă o parte din creșterea este identificarea a ceea ce dintre aceste aspecte (sau altul pe care nu l-am enumerat aici) este important și vă asigur că planificați timpul pentru aceasta.

Deci, dacă ești liber din timpul liber, văd cum poți să-ți reduci puțin înotul. Asigurați-vă că vă puteți concentra pe școală și temele de acasă și că nu vă lăsați în urmă în clase. Ajunge din urmă. Reveniți pe drumul cel bun. Apoi, adăugați înot înapoi prin după-amieze și timp liber. Organizeaza-te. Efectuați un calendar al modului în care vă petreceți timpul. Respectați programul. Și asigurați-vă că programați alte lucruri în care vă bucurați, cum ar fi să vă petreceți cu prietenii.

Lucrul ironic pe care l-am realizat este că ori de câte ori m-am concentrat mai mult pe școală, am fost ars la școală. Când m-am concentrat mai mult pe înot, am ars afară la înot. Ori de câte ori m-am concentrat pe întâlnirea cu prietenii, școala mea sau înotul au suferit. Nu aveam nevoie să reduc, ci să mă echilibrez.

Tatăl tău are dreptate: poți să te îngrijești serios de înot în liceu. Aveți suficient timp să vă faceți griji în legătură cu înotul. Dar, dacă vă simțiți stresați și trași în direcții opuse, asigurați-vă că întâlniți-vă elevii din mediul academic. Asigură-te că te-ai prins și te simți confortabil cu obligațiile școlare. Înotul ar trebui să completeze cadrele universitare, să nu devină prioritate.

Este posibil să se echilibreze școala și înotul și să se exceleze ambele în același timp. Ele se pot completa reciproc. Faceți un program, asigurați-vă că nu vă exagerezi prea mult și găsiți echilibrul dintre tot ceea ce este important pentru dvs.

Sper ca asta ajuta.