Friday, December 3, 2010

Ce nu ar trebui sa va lipseasca din ....


.... recuzita pregatirii complexe si pe uscat:




Aparat intalnit la canotaj-academic...; el poate fi adaptat si la miscari de inot si fiind foarte ieftin - poate fi cumparat si folosit cu succes











Coarda de sarit, nu trebuie sa lipseasca din lucrul pe uscat; nu trebuie exagerat deoarece exista riscul de a ingreuna masa picioarelor in apa; ele trebuie sa fie cat mai usoare pt ca inotatorul sa nu aiba 'de tras' ceva in plus dupa el cand inoata / aceias recomandare si pentru alergari - prea multe nu sunt bune iar, mai ales , iarna, inotatorii obisnuiti cu alta atmosfera se pot imbolnavi usor...




Nu stiu cat de bine desenez dar cu putina imaginatie si bunavointa se va putea intelege.....?!

'Mosorul alternativ' este conceput pentru a invata sincronizarea miscarilor alternative la craul; conditia principala este, ca mereu, sfoara care este infasurata pe mosor- sa fie, sa ramana intinsa (!!!); acest lucru inseamna ca fiecare brat a ajuns perfect diametral opus - intins(!) si ca ciclul este realizat complet. Mosorul, usor, poate fi determinat lesne sa se invarta invers (idem > curentul alternativ, pt copii care stiu ds. asta de la lectiile de fizica).

Aparatul poate fi confectionat, de antrenor, pe un cadru care va 'imbraca' spalierul spre a oferi spijin mosorului care se tot misca, apoi, mosorul care seamana ca obiect cu un mosor de la o papiota de ata - dar la dimensiunile lui Guliver.., o sfoara cu diametru de 0,5 cm (?) atat de lunga incat sa permita realizarea facila a miscarilor circulare.. si eventual niste manere, dar este suficient ca inotatorul sa poata apuca capetele la care s-a facut cate un nod.

Exercitiul incepe din pozitia 'inainte indoit', avand un brat in fata / bine intins si altul in spate / la fel ..., astfel ca sfoara si fie deja bine intinsa inca de la inceput...; apoi incep miscarile circular-alternative, mosorul, avand deja sfoara infasurata de 2-3 ori, se va roti mereu in sens opus dar fiind usor nu va solicita executia miscarii.

Exercitiul este, mai ales recomandat incepatorilor care inca nu au deprins alternarea vaslirilor la craul. Spor la pregatirea de uscat - parte f.f. importanta a viitoarelor bune evolutii.....

Iata un complex de exercitii, organizat in maniera 'circuit training'
de care specialistii germani, recunoscuti ina fi foarte laboriosi in partea dest. pregatirii pe uscat:
1. lucru cu extensor dar poate fi inlocuit cu 'mosorul' anterior prezentat;
2. extensorii coloanei vertebrale cu ingreunare chiar...
3. musculatura bratelor si a trunchiului
4. musculatura abdominala (in interiorul seg. de contractie)
5. extensor ce poate fi inlocuit si cu lucrul la 'swim-banch' (mai nou...)
6. ex.de suplete din atarnat
7. ex. pt. 'latisimus dorsi'
8. ex. pt. extensorii coloanei ( in afara segmentului de contractie !) cu ingreunare...
9. dezvoltarea superioare a trunchiului si a fortei bratelor, din stand, cu ingreunare.
10. ex. destinat desv. fortei generale, a detentei si a supletii dinamice [ exercitiul este folosit si de soldatii din USA Navy, ca test de pregatire fizica generala, contra-cronometru]
Aceste 10 ateliere de lucru pot fi organizate fie cu numar fix de repetari in unitate de timp nedeterminata (lucrul cantitativ in perioadele de debut a acumularilor), fie in timp fix + numar maxim de repetari ( lucru calitativ, in perioadele cand pregatirea se aproprie de concurs). 'Circuitul trainig' a fost 'inventat' de englezii Adams si Morisson, in anii '50, cand avand un numar mare de elevi la clasa era nevoie ca fiecare sa lucreze normat - pt a avea o densitate crescuta in lectia de ed. fizica; apoi metoda a trecut la diferite discipline sportive.....


Procentele solicitarii Fortei pe grupe mari a musculaturii au fost calculate de italianul E. manno si rusoiaca Nabatninikova inca din anii '80.

Specializarea pe procedeu, etapa importanta la cei de 12-14 ani solicita antrenorului o atentie implus pt a alege cele mai eficiente exercitii dedicate procedeului respectiv; asta este deja o treba de specialisti in Biometrie si care pot indica cu precizie si exercitii si metoda de aplicare a solicitarii.
Italienii au o 'scoala' buna in Biometrie si chiar au o literatura dezvoltata, care poate fi consultata cu succes
[

1983 Renato Manno – Teoria dell’allenamento – Nuoto,

Scuola dello sport, Roma,]

astfel este explicabila o serie de succese ale inotului italian (cel mai recent Pellegrini...)


=====================================

Warning: you are risking your sporting career

Friday, December 3, 2010 12:17 PM
From:
Add sender to Contacts
To:
"mircea olaru"

Sports injury treatment and prevention has moved on at a dramatic pace since 2000…

Fail to keep up with the changes and you could be putting your clients and athletes at risk!

*FREE* Hard copy of Running Injuries - prevention and treatment when you take out a Sports Injury Bulletin
trial today

Plus: an amazing members-only package worth over $281 for just $9.97

Order now or read on to find out more

Dear Sports Professional,

What’s changed about the way you treat or rehabilitate your clients' injuries in the last 10 years?

If your answer is ‘very little’ or ‘nothing at all’, then the alarm bells will soon be ringing.

Because there have been remarkable developments in the sports injury field during the last decade that you’re probably unaware of.

Faster diagnosis tools. Cutting-edge treatments. More effective recovery strategies. Brand-new prevention techniques.

All of them grounded in findings from trials conducted by sports scientists and researchers at institutions around the world, and vetted by our team of industry practitioners.

And all of them passed on to Sports Injury Bulletin members before anyone else.

With ever-increasing pressures to get back from the sidelines in the quickest time possible –combined with the enormous demands athletes place on their bodies – it’s crucial that sports injury professionals are all well-versed in these scientifically verified, field-tested techniques and technologies for staying fit and healthy.

The scope of treatment, prevention and performance-enhancing knowledge you’ll gain from Sports Injury Bulletin is just the start of the benefits you’ll reap from full membership.

As the world’s only regular newsletter dedicated to the complete spectrum of sports injury management and prevention, Sports Injury Bulletin will continue to provide you with fresh insights and proven, expert-approved solutions for the perennial problems faced in the arena of sport, on an ongoing basis.

For physiotherapists, injury specialists, coaches and trainers, it’s essential reading for staying on top of current thinking and best practices, ensuring your clients or patients stay fighting fit and on winning form.

As a Sports Injury Bulletin member, you’ll get all the insider tips and tricks BEFORE anyone else. (The average sports person won’t get wind of our injury prevention and treatment secrets until years later!)

What's more, I'm also offering those of you who respond today the chance to receive our special report Running Injuries - prevention and treatment. This fantastic hard copy book contains new evidence-based thinking on how to prevent and treat some of the most common and debilitating ailments.

Running Injuries - prevention and treatment will stay with you as an invaluable reference point for any running based injuries you may come across in your career.

And the cost of joining this exclusive, privileged group? Just $9.97 (GBP £6.16).

Here’s a taste of what you’ll find in recent issues:

  • Diabetes and athletes: how to stay safe whilst training and competing
  • Masterclass: ‘Riverdance’ lower-limb techniques for tip-top balance!
  • How to make GPS a valuable tool in coaching and rehab
  • Debunking the myths surrounding the tensor fascia latae (TFL)
  • The latest research into knee meniscus tears

It’s a win-win offer no serious sports injury professional should refuse

With Sports Injury Bulletin membership your client may never be injured again!

I look forward to seeing you in the Members’ Area.

Yours sincerely,

Jonathan Pye

Publisher, Sports Injury Bulletin