Friday, September 24, 2010

Sa le 'furam' managerul.....

The next time I will not post anything on the blog, I'll be on vacation the whole month of October. review us healthy! God bless us!

Un timp nu voi mai posta nimic... plec in 'tarile calde' in concediu... hihuhoha

Sa le 'furam' managerul.....

Am cotrobait prin siteul vecinilor si am mai gasit cate ceva interesant; adica - si ei ca si noi..., avem cam aceleasi probleme:


pentru mai multe amanunte - click aici ... un antrenor australian celebru ,'first class'.....

sau si aici, 'scoala de inot a lui Alex. Popov' / 'no comment'


chiar si - aici, tehnica de inot BRAS

ba si - aici, tehnica de inot CRAUL / LIBER

ceva cu M. Phelps - aici,

sa invatam delfin - aici,

ds. sarituri in apa - aici... asta-i formi, fromidabil

Cooperativa de Meditatii ....



"COOPER-MEDIT" ...

Incerc sa va povestesc ds. acest 'lucru nou' din experienta mea .....:

.
.......... inca de mult, pe cand eram antrenor de inot in Turcia (atat la unele cluburi cat si consilier al federatiei din Ankara...) m-am intalnit cu niste 'cooperative' de profesori care, dupa programul scolar (de regula, in Turcia, scolile au program doar dimineata....?!) erau implicati in meditatii.
Acestea, pentru a fi oficial legale si deci controlabile se desfasurau:
a/ sub forma unor 'cooperative' de profesori, cu grupe pe fiecare materie solicitata de 'client'...iar cooperativa putea functiona, mai ales, intr-o cladire diferita de cea scolara iar preturile erau foarte accesibile tuturora + profesorii castigau 'ceva' in plus la salariu / este stiut ca nicaieri in lume profesorii nu au salarii mari, dar au timp si 'voie' sa lucreze si in alte domenii, activitati, ceea ce la noi pare a nu se fi 'observat'....;

b/ ministerul lor le edita un fel de 'biblie', mare si groasa, cu toate exercitiile si temele care se pretau a fi exersate, repetate, in afara scolii, de fiecare elev.'Biblia' era cam scumpa si daca o cumpara-i asta era egal cu a fi hotarat a invata temeinic !

Profesorii meditatori efectuau lectiile in caracter 'prospectiv' - adica punea intrebari>elevii raspundeau (cel mai ades in scris, sau pe o grila), evident ca in clasa lectia avea caracter 'formativ' (expunerea de cunostinte, informatii / testarea elevilor = note in catalog, etc).

Iata ca

asa ceva incepe sa se contureze la orizont si la noi, asa cum se vede din cele doua imagini; este prima data cand vad o asemenea abordare, n-o cunosc dar seamana mult cu ce-am vazut la vecinii nostri....; eu le doresc succes !


Comentarii la subject...>:


De foarte multa vreme problema meditatiilor, mai ales a costurilor, ii framanta pe multi parinti, pe profesorii care dau meditatii, dar nu pe oficialitati: pt 'ei', aceste activitati parca nici n-ar exista si eu ii inteleg > la asa salarii mici ....(?), meditatiile reprezinta un 'bonus' bine meritat.

1. normal, meditatiile nici nu ar trebui sa existe... dar fenomenul ar ocupa 1001 de pagini de povesti...

2. daca ele s-ar adresa, efectiv, celor 'slabi la carte'..., ar fi justificate....

3. daca ele sunt in pas cu moda... deja incepem sa avem o problema...

4. daca ele sunt organizate 'stiintific' pentru a realiza eficientizarea profiturilor... este cert o forma de evaziune fiscala.


Nu mai dezbat toate implicatiile, consecintele, afara de una: cand profesori care nu prea au o buna prestatie la catedra + dau meditatii 'bine' organizate + ies in strada si se vaita ca el merge rau...., aici ar trebui ca cei 'sleiti de bani si cadouri'.... sa se gandeasca la ceva nou!

Am incercat sa va povestesc ds. acest 'ceva nou' din experienta mea de profesor cu vechime de cca 50 de ani...; "oare ma 'aude' cineva...?"