Thursday, December 29, 2011

un fapt necesar: Recensamantul bazei materiale a sportului, a EFS-ului


La multi ani 2012 !

Fie ca anul ce a venit sa faca posibil multe reusite ale noastre, ale sportivilor si, dece nu, a poporului nostru drag, bland si iubitor.


Am trait multi ani gandindu-ma la aceaste clipe, cand multe din neajunsurile vietii de atunci, neajunsurile intalnite in sport [de ex. lipsa bazinelor, etc.] se vor termina.

Iata ca timpul trece si ceea ce visam demult nu vrea sa vina, la comanda sau la dorinta noastra.

Putem sa stim dece ?
Pai, va spun eu: nu este deajuns sa doresti, sa visezi - este absolut necesar sa faci; sa lasi visele si sa treci la fapte, iar un asemenea moment ar putea fi, de fapt, trebuie sa inceapa cu acest recensamant.

Baza materiala a sportului, a EFS-ului este, a ajuns deja, o notiune abstracta; nimeni nu se mai gandeste sa evalueze potentialul si plusurile estimative in caz de stapanire corecta a subiectului.

In domeniul la care ma pricep, la inot [...?], apreciez ca, totusi, au aparut multe bazine de inot; avem acum, culmea, mai multe bazine decat multi dintre vecinii nostri..., vecini care 'ne bat mar' cand este vb. la urcatul pe podium; aceste unitati sunt conduse de oameni, de colegi de-ai nostri si care ar putea face mai mult si , mai ales, mai bine... treaba pentru care s-au angajat [vb.aia 'omul sfiinteste locul '!]
.

Dar la acest capitol eu atrag atentia ca noi , in Capitala tarii, deci locul unde se concentreaza intreaga forta a reprezentarii noastre, pe toate planurile etc., deci, in capitala noi avem urgenta nevoie de un 'stadion nautic'; acest obiectiv, vecinii din sud, l-au realizat.. se numeste, culmea
'Cerveno znamie' si este la Sofia.

Eu cred ca noi, care avem nume inscrise in suita medaliilor de aur la JO sau CM [Tamara Costache, Diana Mocanu, Camelia Potec, s.a], trebuie sa beneficiem de un asemenea stadion nautic, dotat cu tot ce are nevoie dezvoltarea, dar mai ales afirmarea internationala a natatiei noastre.

Nu mai insist; este un vis de pe 'vremea cealalta' si el trebuie implinit !


Inchei cu un subiect penibil de simplu; in metodica pregatirii pentru intrarea in forma sportiva maxima este cunoscut principiul organizarii pregatirii la altitudine de cca. 2000 m; pregatirea la altitudine este, pe limba tuturora..., este metoda prin care 'amagesti' organismul sa produca mai multe globule rosii in sange, globule care fiind aprovizionate cu mai mult oxigen prin numarul lor crescut, aduc organismului combustibilul ideal pentru efort maximal....


Pentru a ne pregati sportivii la altitudine noi cheltuim multi euro mergand in strainatate. Intreb ? Dece nu am avea o baza sportiva, olimpica, complexa care, in Paring [ sau in alte parti avand aceasta inaltime...] sa poata permite construirea unui asemenea complex ?

A investi bani intr-un asemenea proiect nu este o fantezie... dece; deoarece la un asemenea complex vor veni, precis, alti sportivi, alte loturi, din strainatate, asa cum ne ducem noi prin Franta, etc.

click aici

Deci investitia s-ar justifica si din acest punct de vedere.
Dar pentru a ajunge acolo, mai ales in aceasta perioada de criza..., trebuie sa incepem cu RECENSAMANTUL BAZEI SPORTIVE care iata inca nu s-a facut sau poate nici nu se va face.....

Profitati de inceputul de an si inrolati-va la proiecte cat mai grandioase. Se pare ca principiul stabilirii de OP-uri[Obiectivele de performanta] cat mai ridicate nu este valabil numai in pregatirea sportiva propriu-zisa ci si in administratie, chiar si in politica.... !!!

La multi ani 2012 !