Saturday, March 12, 2011

Era si momentul....

pacat nu nu ne alarmeaza la cutremure, saracii de ei... Doamne ajuta !

Tehnologie de ultima generatie!

Saturday, March 12, 2011 4:14 PM
To: Mircea 0laru

Adevarata inalta tehnologie ...
Ce pot face japonezii



Priviti atent si ghiciti ce pot fi....




Sunt pixuri cu camere de luat vederi? NU





Ghiceste cineva? Nu aveti nicio idee?

NU INCA

Doamnelor si domnilor... felicitari!Tocmai ati ghicit viitorul... da, exact!

Tocmai ati vazut ceva ce va inlocui calculatorul dumneavoastra in viitorul apropiat.

Aici vedeti cum functioneaza:



In revolutionara miniatura computerizata, oamenii de stiinta au facut excelente descoperiri cu tehnologia bazata pe bluetooth.....

Acestea sunt viitoarele calculatoare pe care le veti puteti avea in poseta.



Aceste 'instrumente sub forma de pix' produc si monitorul, si tastatura pe orice suprafata plata unde puteti face ceea ce de obicei realizati pe desktopul calculatorului.






Puteti spune. 'Good-bye laptops!'


In perspectiva crizei alimentare.....

sursa > Top sanatate.ro

9 alimente care îngreunează digestia

de Ioana Maroşan, 12 martie 2011

9 alimente care îngreunează digestia

Te supără digestia? Ai remarcat că la unele alimente pe care le consumi, stomacul tău reacţionează urât şi-ţi dă semnale că este timpul să eviţi acele mâncăruri? Află care sunt alimentele cele mai neprietenoase pentru sistemul digestiv!

Disconfortul digestiv nu înseamnă boală, dar trebuie să ţii cont de faptul că se poate ajunge şi la probleme mai grave dacă nu ai grijă şi amâni un consult de specialitate, ne explică prof. dr. Mircea Diculescu, director al Institutului de Gastroenterologie şi Hepatologie Fundeni din Bucureşti.
Borborismele, eructaţiile, senzaţia de greutate, flatulenţa, balonarea, constipaţia, diareea, durerile abdominale definesc un disconfort digestiv care survine de la aparatul digestiv. "În momentul în care aceste simptome devin severe, apar frecvent şi cu o intensitate ridicată putem să vorbim despre sindromul intestinului iritabil care afectează 11% din populaţia lumii şi 10% dintre români", spune specialistul.

Pe lângă stresul cotidian, fumatul, consumul excesiv de alcool, alimentaţia dezechilibrată este un factor important care afectează funcţionarea sistemului digestiv. Aflăm de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţia umană, care sunt alimentele neprietenoase cu stomacul tău şi care cauzează aceste simptome supărătoare de disconfort digestiv:
1. Produsele de patiserie cu umpluturi de carne, rulada din aluat cu umplutură de carne sunt extrem de greu de digerat şi au multe calorii; 2. Fast-food;
3. Sucurile carbogazoase;
4. Mezelurile şi conservele din comerţ
din cauza aditivilor alimentari care le fac indigeste şi lipsite de valoare nutritivă; 5. Excesul de cofeină;
6. Produsele lactate
, dacă ai intoleranţă la lactoză; 7. Cafea cu lapte sau ceai negru cu lapte, deoarece ambele combinaţii scad efectul stimulant al cafelei şi măresc durata de digestie; 8. Pizza din cauza combinaţiei dintre amidonul din blat cu proteinele animale (brânză, şuncă, cârnaţi etc) care o fac indigestă. Excepţie face varianta vegetariană; 9. Dulciurile din comerţ, deoarece ingredientele şi aditivii folosiţi inhibă secreţia sucului gastric, îngreunând şi digerarea altor alimente. Atenţie şi la tarte, ştrudel, produse de patiserie-cofetărie care epuizează funcţia pancreasului.

Sfaturi pentru o digestie bună


Pentru menţinerea sănătăţii digestive, Organizaţia Mondială de Gastroenterologie (World Gastroenterology Organization WGO) recomandă respectarea a 10 sfaturi privind alimentaţia.

  • Mănâncă mese mai mici şi în mod frecvent, fără a creşte aportul total de calorii: 5 mese mai mici decât 2-3 mese foarte consistente pe zi;
  • Include fibre din surse alimentare, cum ar fi 5 porţii de legume şi fructe pe zi;
  • Sporeşte consumul de peşte: 3-5 ori pe săptămână;
  • Redu consumul de alimente cu grăsimi, prăjite în ulei;
  • Consumă produse lactate fermentate;
  • Alege carnea cu conţinut redus de grăsime, cum ar fi pui, curcan, iepure sau felii subţiri de vită, porc sau miel;
  • Bea mai multă apă - 2 litri de apă potabilă/zi şi redu consumul de băuturi cu cofeină, alcoolice şi cele bogate în zahăr;
  • Mestecă mâncarea încet şi complet;
  • Adoptă un stil de viaţă sănătos, practică un sport în mod regulat şi renunţă la fumat;
  • Menţine un indice sănătos al masei corporale; persoanele obeze prezintă mai multe afecţiuni digestive.