Monday, February 28, 2011

Respiratia si hranirea constienta

Respiratia si hranirea constienta

sursa >Articolele si materialele de pe acest site pot fi preluate si publicate pe alte site-uri dar numai cu specificarea sursei si adaugarea unui link catre www.esoterism.ro

Respiratia si hranirea constienta

Respiratia si hranirea constienta - magia apei

Fragment din "Initiere in Hermetism" de F.Bardon


Misterul respiratiei - respiratia constienta (cu dorinta)

Respiratiei trebuie sa-i acordati o consideratie atenta. In mod normal fiecare creatura vie este obligata sa respire. Nu poate exista viata fara respiratie. Evident ca magicianul trebuie sa cunoasca mai mult decat despre faptul inhalarii amestecului de oxigen si azot (nitrogen) pe care il absoarbe plamanii si eliminarii aerului sub forma de dioxid de carbon CO2 si azot. Plamanii nu pot exista fara respiratie si hrana. Tot ceea ce avem nevoie pentru viata noastra si ceea ce o conserva - intelegere (informatie), respiratie si hrana, este tetrapolar, compus din 4 elemente plus al 5-lea element (elementul eteric sau principiul Akasa), dupa cum am spus in partea teoretica referitor la elemente. Dar aerul pe care il respiram are un grad mai fin de densitate decat hrana materiala, grosiera. Dar in concordanta cu legile universale, amandoua au aceeasi natura, fiind tetrapolare si servind pentru mentinerea in viata a corpului. Sa ne intoarcem la respiratie.

Oxigenul este dependent de elementul Foc si azotul de elementul Apa (sau azot de Aer, hidrogenul de Apa). Elementul Aer este mediatorul iar elementul Pamant (carbon, sau dioxid de carbon) este cel care tine impreuna oxigenul si azotul. Akasa sau elementul eteric este legea cauzala sau principiul divin. Asa cum se intampla in marele univers al naturii si aici elementele au deasemenea polaritatea lor, au fluid electric si magnetic. Prin respiratia normala sau sub-constienta, corpul este aprovizionat doar cu atat din substanta elementelor cat este necesar pentru mentinerea lui in starea normala. Aici de asemenea furnizarea depinde de consumul substantelor elementale. Problema se schimba in cazul respiratiei constiente.

Daca adaugam o idee, un gand sau o imagine, indiferent ca e concreta sau abstracta, in aerul care-l inhalam, va fi preluat si transferat prin fluidele electric si magnetic in substanta aerului si apoi in principiul Akasa. Acest aer impregnat va juca un dublu rol cand va fi transportat la plamani si in vasele de sange. Intr-o prima faza partea materiala a elementelor e destinata sa conserve corpul; in al doilea rand fluidul electromagnetic, incarcat cu o idee sau imagine va conduce aerul electromagnetic colorat cu aceasta idee din fluxul sangvin spre matricea astrala si spre corpul astral; de aici spre spiritul etern prin matricea mentala reflexiva.

Acesta e secretul respiratiei din punctul magic de vedere. Multe scoli utilizeaza respiratia constienta pentru scopuri instructive cum ar fi hatha-yoga, fara a cunoaste procesul corect. Sunt persoane care au suferit serios din punct de vedere al sanatatii datorita exercitiilor extreme de respiratie impuse de acele scoli, mai ales cand au fost realizate fara indrumarea unui guru experimentat. In majoritatea cazurilor cititorul neexperimentat a practicat spunandu-i-se ca va obtine rapid puteri oculte. Daca ar dori magicianul le-ar putea obtine mult mai usor si mai devreme cu ajutorul sistemului de initiere universal descris metodic in prezenta carte.

Este evident ca nu cantitatea aerului inhalat conteaza cat calitatea, respectiv idea cu care s-a impregnat substanta aerului. De aceea nu e necesar si nici indicat sa pompam in plamani o gramada de aer solicitandu-i inadecvat. Exercitiile de respiratie vor fi facute incetisor si calm, fara nici o graba.Stati jos confortabil, relaxati corpul si respirati pe nas. Imaginati-va ca odata cu aerul inhalat intra si sanatatea, linistea, pacea, succesul (sau orice altceva va doriti), patrunzand in plamani si in sange. Imaginea vie a ideii trebuie sa fie asa intensa, aerul inspirat asa de puternic impregnat cu dorinta voastra incat a si devenit realitate. Nu trebui sa permiteti nici un dubiu referitor la acest fapt. Pentru a evita suprasolicitarea, pentru inceput vor fi deajuns 7 inhalatii dimineata si 7 seara. Cresteti gradat numarul respiratiilor cu una pe zi. Nu va grabiti sau sa exagerati; pentru orice e nevoie de timp. In orice caz nu ar trebui sa continuati cu alta dorinta inainte de a se realiza prima. Pentru un discipol inzestrat cu talent succesul va apare cel mai devreme dupa sapte zile, totul depinzand de gradul de imaginatie si aptitudini. Altii vor avea nevoie de saptamani chiar luni pentru realizarea propriei dorinte deoarece tipul de dorinta joaca si el un rol important. De aceea este de preferat a nu se formula dorinte egoiste si nerealiste, ci sa va limitati la cele mentionate mai sus: liniste, sanatate, pace si succes. Nu lungiti exercitiile de respiratie mai mult de jumatate de ora; mai tarziu un standard de 10 min. va fi suficient.


Hranirea constienta

Ceea ce am spus despre respiratie se aplica la fel in modul de hranire. Aici de asemenea procesele elementale se desfasoara analog inhalarii aerului, dar efectul elementelor e mai puternic si mai material. Dorintele impregnate in mancare au o considerabila influenta asupra planului material unde sunt expuse celor mai materiale emanatii ale elementelor. De aceea magicianul trebuie sa ia in considerare acest aspect daca vrea sa reuseasca multe privind corpul lui sau alte dorinte materiale.

Stati asezati in fata mesei cu mancare si cu cea mai intensa imaginatie posibila, concentrati-va ca dorinta voastra sa fie incarnata in mancare asa eficace incat sa aveti sentimentul ca deja s-a realizat. Daca se intampla sa fiti singuri, nederanjati sau priviti de cineva, tineti mainile intr-o maniera de binecuvantare deasupra mancarii. Daca nu aveti aceasta posibilitate, cel putin imprimati dorinta deasupra mancarii sau inchideti ochii. Veti da impresia ca spuneti o rugaciune inainte de masa, gest ce este de fapt chiar adevarat. Apoi mancati incet dar constient cu convingerea intima ca impreuna cu mancarea dorinta trece in tot corpul vostru, pana la cei mai fini nervi si celule.

A lua masa va trebui sa fie un act sacru pentru voi, similar cu acela al Eucharistiei practicat de comunitatea crestinilor. Pentru o constitutie magica nu este indicat sa mancam in graba. Toate felurile de mancare si bautura sunt potrivite pentru impregnarea magica cu dorinte. Tot ce a fost impregnat -mancare sau bauturi- trebuie consumat in totalitate, nimic sa nu fie lasat. Nu cititi in timp ce mancati; este un rau obicei pe care, din pacate il au multi oameni. De asemenea orice tip de conversatie este de nedorit. Ar trebui sa mancati pentru indeplinirea unei singure dorinte; nu trebuie asociate dorinte opuse. De ex: daca aspirati la sanatate prin respiratia magica constienta nu trebuie sa va concentrati pe succes in timp ce luati masa. E mult mai avantajos sa adoptati aceeasi dorinta in respiratie cat si in timpul mesei pentru a evita vibratiile sau emanatiile opuse in corpul vostru. Amintiti-va de proverbul: "cine alearga dupa doi iepuri nu prinde nici unul".

Oricine in alimentatia constienta ia exemplul misterului eucharistiei va gasi o analogie cu acesta si amintiti-va cuvintele Domnului Isus Hristos: "Luati si mancati caci acesta este corpul meu; luati si beti caci acesta este sangele meu", el a avut in vedere intelesul adevarat si primar.


Magia apei

Apa joaca unul din cele mai importante roluri, fiind absolut indispensabila pentru baut, prepararea hranei, spalat, producerea aburilor in fabrici etc., dar nu numai in viata de zi cu zi ci si in dezvoltarea noastra magica. Elementul Apa se poate dovedi de un mare ajutor. Asa cum am specificat in partea teoretica, elementul apa guverneaza magnetismul sau forta atractiva, si chiar aceasta proprietate o vom folosi in dezvoltarea facultatilor magice. Toate cartile ce trateaza despre magnetismul animal, emanatia Od-ului etc., sunt de acord cu faptul ca apa poate fi magnetizata sau Od-izata. Dar e mult mai putin cunoscut cum sa extindem aceasta calitate sau sa o folosim in diferite feluri. Nu numai apa ci orice lichid are aceasta calitate de atractie si in conformitate cu proprietatea de contractie, pastreaza repede atat influente rele cat si bune. De aceea putem considera elementul apa ca si orice lichid ca un acumulator. Cu cat apa e mai rece cu atat are mai mare capacitatea acumulatoare; dar indeosebi la 4 °C deasupra de zero e cel mai puternic receptiva. Acest lucru nu e asa decisiv pentru ca diferenta de receptivitate a apei (si a altor lichide) mai sus de 6 °C e asa de nesemnificativa si asa slab vizibila ca numai magicienii complet antrenati pot sesiza aceste diferente. Daca prin cresterea temperaturii apa devine mai calduta receptivitatea se diminueaza. Intre 36 - 37 ° C devine neutra la magnetizare. Dar atentie! Aici am discutat despre proprietatea specifica de atractie si valoarea practica tinand cont de magnetism, care rezulta din interactiunea elementelor ca un fapt de netagaduit.

Impregnarea (prin principiul Akasa prezent in orice substanta si in consecinta si in apa fizica) cu o dorinta poate fi operata in orice obiect sau la orice temperatura, oricand. O bucata de paine ca si o supa fierbinte, o ceasca de cafea sau ceai pot fi incarcate magic. Aceasta incarcare nu depinde de capacitatea acumulativa a apei ci are loc prin principiul cauzal al celei de-a 5-a puteri a elementelor, adusa de fluidul electromagnetic al elementelor de care e legata. E important sa acordam atentie acestei diferente pentru evitarea erorilor. De exemplu este aproape imposibil sa magnetizezi o farfurie cu supa fierbinte, datorita elementului Foc in expansiune care echilibreaza elementul Apa. Supa, desi fierbinte si astfel nepotrivita pentru magnetizare, poate fi impregnata insa cu o dorinta.

Acum sa consideram magia apei din punct de vedere practic:

De fiecare data cand va spalati pe maini sau pe corp, ganditi-va intens ca prin spalare nu numai ca indepartati murdaria, dar de asemenea si necurateniile din suflet. Ganditi-va ca greselile, necazurile, insatisfactiile, bolile sunt spalate si preluate de apa. Daca e posibil, spalati-va sub jetul unui dus/robinet cu scurgere, asa incat apa murdara sa se poata goli imediat si chiar in acest moment ganditi-va ca slabiciunea voastra se scurge odata cu apa. Daca nu aveti la dispozitie decat un lighean/vas pentru spalat, sa nu uitati sa aruncati imediat apa folosita pentru ca nimeni sa nu o atinga. Puteti de asemenea sa va scufundati mainile in apa rece pentru o scurta perioada de timp si concentrati-va ca forta magnetico-astrala atrage toata slabiciunea din corp si din suflet. Fiti fermi convinsi ca toate greselile trec in apa. Veti fi surprinsi de eficacitatea exercitiului dupa un scurt timp. Aceasta apa de asemenea trebuie aruncata dupa prima folosire. Acest exercitiu e extraordinar de eficace daca puteti sa-l realizati vara in timp ce va imbaiati intr-un rau, cand intreg corpul este scufundat in apa.


* Puteti face acest exercitiu si in alt fel, prin magnetizarea/impregnarea apei folosite, cu o dorinta si avand ferma convingere ca prin spalare dorinta din apa va trece in corpul vostru si se va realiza.

** Cel care are timp poate combina ambele exercitii "dezbracand" tot raul intr-o singura apa si apoi spalandu-se in alt bazin sau cu alta apa impregnata cu dorinta. In acest caz, in primul exercitiu trebuie sa folositi sapunul cand va spalati de tot raul.