Saturday, February 11, 2012

Reflexoterapie.ro


Reflexoterapie.ro

Cordul si sistemul circulator

Zona reflexogena

Se afla in talpa piciorului stang

Varice

Etiologie

1. Din cauza depunerilor in vene si in special pe valve, aceste valve venoase sunt impiedicate in menirea lor, asa ca circulatia venoasa este insuficienta (vezi figurile ilustrative).

2. Este posibila si o ciupire a nervului la nivelul coloanei vertebrale, ceea ce are urmare ca vena sa nu mai fie sub control, isi pierde elasticitatea si se lateste. Valvele nu se mai inchid, iar sangele penduleaza inainte si inapoi (vezi figura ilustrativa).
Este recomandabila masarea zonei reflexogene in caz de varice ?


Daca varicele se afla pe gamba, piciorul poate fi masat fara nici un inconvenient. In acest caz trebuie fortate in special zonele reflexogene referitoare la rinichi, suprarenale, ureter si vezica. Dupa 6 luni puteti masa si anumite zone aflate pe gamba (exemplu, zona rectului).

Varice

http://www.varicoline.ro/varice/video/evolutia_afectiunilor_varicoase.html



- dilatatie venoasa permanenta, datorita pierderii tonicitatii peretilor. Sangele din membrele inferioare apasa mai mult asupra peretilor venosi, caci i se adauga propria greutate care trebuie invinsa pentru a ajunge la vena cava. Din cauza aceasta oamenii care stau mult in picioare sufera de varice.


In mod deosebit apar senzatii de arsura la membrele inferioare la cei foarte obositi sau la femei, inainte de nastere.
• Se face acupunctura. o7d343oe95kby
• Se consuma: argila, varza, afine, papadie, suc de lamaie (1/2 cana suc, 1/2 apa - se consuma 5-10 miezuri de nuca sau arahide in timp ce se bea sucul); salata de varza alba cu ulei si otet de mere. Sa se consume alimente bogate in vitamina C (care intareste peretii venelor), ceapa si usturoi (reduc producerea de fibrina). • 600 ml suc de ceapa rosie + 300 g miere de salcam sau fanete. Se pastreaza la frigider 48 h. Se iau cate 50 g inainte sau dupa cele 3 mese, timp de o luna. Dupa o pauza de o luna se poate repeta, de 2 ori/an, primavara si toamna. Preparatul, daca nu se tine la frigider, devine toxic. Este contraindicat in gastritele hiperacide si ulcerele de stomac.
• Mers pe jos in sosete prin roua, care apoi se lasa sa se usuce pe picioare, alergari, gimnastica medicala.
• Tinctura din muguri de plop negru - 20 picaturi/zi; tinctura de propolis - 30 picaturi/zi.
• Se iau 2 lingurite otet de mere intr-un pahar cu apa dimineata si seara. Se maseaza zona usor cu otet de mere.
• Ceai din: coada-soricelului, papadie (3 cani/zi), patlagina, rachitan, salvie (2cani/zi), tataneasa, turita-mare, urzica, urzica-moarta.
• in ulcere varicoase, se fac bai sau se pun cataplasme cu plante care influenteaza favorabil circulatia si au proprietati antiseptice si cicatrizante: musetel, coada-soricelului, frunze de alun (vasoconstrictor), radacini de tataneasa (efect cicatrizant datorita alantoinei - 200 g frunze se tin in 5 1 apa 12 h). A doua zi se incalzesc si se pun in apa de baie (trebuie sa acopere rinichii) frunze de patlagina, rachitan, urzica, salvie, castan salbatic, flori de fan.
• Masaj cu suc de lamaie spre inima; se ung zonele cu alifie de turita-mare sau galbenele.
• Comprese cu argila, alternate cu comprese cu decoct de flori de fan rece (2 maini/11 apa) -de 2 ori/saptamana; comprese cu varza; comprese cu urzica-moarta (oparita - 3 lingu­rite/1/2 1 apa). Pentru varice, flebite, se aplica timp de 21 de zile cataplasme cu malai si hrean ras - pentru detalii vezi la „
Circulatia periferica". Daca se produce iritatie, se renunta la tratament.
• Comprese elastice dimineata, inainte de a cobori din pat.
• Macerat la soare 40 zile, din nuci verzi peste care se toarna ulei de masline. Se ung zilnic locurile bolnave.
• Masarea zonelor reflexe: suprarenale - rinichi - uretere - vezica urinara, coloana vertebrala.
• Unguent pe baza de castane. in comert exista produsul „Stimuven gel" (cu extract de castane si spanz), produs de „Exhelios" Timisoara, care se aplica pe picioare dimineata si seara. Tot firma „Exhelios" produce si „Lotiunea dr. Boici" pe baza de spanz, pentru uz extern. Apoi este bine sa se stea cu picioarele mai sus de restul corpului, timp de 15 min. inainte de ungerea cu acest produs, sa se faca bai cu decoct (30 min.) de castane salbatice zdrobite, in asociere cu unele din plantele recomandate anterior pentru aceste bai (se fac min. 14 bai). Concomitent sa se faca masaj terapeutic si reflexoterapie pentru refacerea circulatiei sangelui.
„Varixinal", produs de firma Walmark, contine 4 plante: castane, Gotu kola, afine si ghimpe. Acestea intaresc peretii venosi, previn aparitia trombilor venosi, imbunatatesc circulatia sangelui si oxigenarea tesuturilor. Mai contine vitamina C si hesperidina (bioflavonoid) care contribuie la tonifierea venelor. Castanele contin substanta activa (aescina - o saponina) care tonifica peretii venelor, scade fragilitatea acestora si imbuna­tateste circulatia venoasa. Afinele contin antocianozide care sunt antioxidanti. Ajuta la formarea tesutului conjunctiv normal, cresc rezistenta capilarelor si imbunatatesc fluxul sangvin in vene si capilare. Ghimpele influenteaza permeabilitatea vasculara mai ales combinat cu vitamina C si bioflavonoide. Gotu kola intareste peretii venelor si ajuta fluxul sangvin. Asigura functionalitatea eficienta a sistemului venos, micsoreaza inflamatiile si durerile gambelor, previne formarea de tromboze hemoroidale.
„Venoruton" - romanesc sau „Variterp" (tot pe baza de castane).
• Recomandare pentru varice - comprese reci cu apa si otet, cu argila in apa si otet (argila se ia si intern) sau cu branza de vaci.
Produsele farmacistului terapeut Vasile Popa: „Multifuct total forte", bun pentru
circulatie, „Hercules", cu efect asupra vaselor de sange, comprese cu: sulfina, brusture,
cretisoara, mur, rozmarin, lemn-dulce, tataneasa si regm de cruditati. Se pot spala
locurile afectate cu ceai de marul-lupului, iar dupa 15 min.sa se unga cu unguentul „Aloe
Propolis Creme" de la firma „Forever Living Products".
Pentru ulcer varicos se poate folosi extractul moale de miguri de plop negru, aplicat de
una-doua ori/zi, min. 14 zile.
Cura indelungata cu suc de orz verde.
Tablete cu „Venoruton" - prod. maghiar - intaresc rezisenta peretelui vascular.
Macerat din 1/4 tarate de grau, 1/2 1 otet de mere, 1 1 apa Se tine 3-4 zile, se strecoara
si taratele se storc bine. Se aplica cataplasme cu tifon inmuiate in otet care se tin ziua timp
de 30-40 min. si pe toata durata noptii. Tratamentul este le durata (este recomandat de
Casilla Antal din Cluj).
Pentru reteta sucului vezi „Flebite".
RF 89, in regim de cruditati: 250 g morcov + 100 g sfecla + 50 g pastarnac + 250 g
mere+ 250 g ridiche + 100 g castraveti + 50 g miere.
Carpicon - vezi la „
Arsuri".


Alifie de galbenele.


Tinctura de spanz (atentie la manevrare deoarece e toxica !): se pune alcool de 60° peste
radacina de spanz si se lasa la macerat timp de o luna. Se fac frectii.


„Boicil" - unguent pe baza de spanz.