Friday, October 4, 2013

Despre seminarul lui Bob ....

Eu sunt, adica am fost, foarte incantat de venirea elitei inotului mondial si american, pe aici, prin Orient, respectiv la Istanbul ....

Am incercat de cateva ori sa aflu amanunte si chiar sa facem un 'echipaj' sa participam si noi acolo.....

N-o fost sa fie..., tarziu, mai intrai, am aflat ca participarea la 3 zile de seminar costa 100 dolari si banii trebuia sa fie deja acolo cand am aflat asta ...

Apoi cateva crimpee, obtinute cu greutate dar cu promisiunea de a mi se oferi lucrarile susutinute de Bob; sper ca asa va fi...

Pana atunci iata, in limba turca, pe care o stapanesc precum vorbea si 'tarzan' engleza....:

==============


Grateful Thanks to Bob Bowman for his great talk at Olympic House in Ataköy Istanbul Bizden de Bir Kaç Kelime: Pazar günü Bob Bowman'ı dinledik. 

Multe multumiri pt B.B. pentru importanta sa expunere la Centrul Olimpic Atakoy in ziua de Duminica....

Yüzme sporunun gelmiş geçmiş en büyük atletini yetiştirmiş bu büyük spor adamının elini sıkmak da bizim için unutulmaz bir andı. 
Inotul a devenit unul dintre cele mai marcante activitati contemporane a spus BB.....
Bay Bowman'a konuşmasından sonra oldukça önemli sorular yöneltildi. 
Dupa expunerea lui BB, iata doua intrebari mai importante la care a incercat sa raspunda
Bize göre şu iki soru dikkat çekiciydi: 

1. Bizim ne zaman Michael Phelps, Ryan Lochte, Rebecca Soni gibi yıldız yüzücülerimiz olacak? Bize bir tarih verebilir misiniz? 
1. Cand credeti ca si noi vom putea avea inotatori ca M.Phelps...; puteti sa ne faceti un pronostic..?
2. 14 yaşında bir bayan yüzücü, kendisine kulübünde haftada beş gün sabah akşam antreman yaptırıldığını,kendisinden büyük 18-20 yaşlarındaki yüzücülerle aynı antremanları yaptığını bunun doğru olup olmadığını sordu. 
2.  la noi o fata de 14 ani, face in cadrul clubului, saptamanal 5 zile cu cate 2 antrenamente impreuna cu alti inotatori dar de varste de 18-20 de ani si intreb daca asa ceva este corect ?
1. soruya Bay Bowman 2020 müjdesini verdi..... 
La prima intrebare BB a prognozat anul 2020...[cred ca a fost un raspuns diplomatic/ M.Olaru]
2. soruya ise, antremanın fiziksel bir mesele olduğunu, fiziksel olarak uygunsan yapabilirsin dedi ve bu bayan yüzücünün bu antremanları kaldırabilecek bir görünümde olduğunu ve devam etmesi gerektiğini ifade etti. 
La a 2-a intrebare a comentat ca daca din punct de vedere fizic fata poate sa lucreze alaturi de cei mai mari, asta este un lucru bun...
Bowman, eğitim konusunda ise eğitimin çok önemli olduğunu ama sporun da eğitim kadar önemli olduğunu anlamamız gerektiğini, iyi bir sporcunun aynı zamanda iyi bir öğrenci olabileceğini söyledi. 
BB a accentuat importanta pregatirii scolare si alaturi de ea si importanta pregatirii sportive.
Bu görüş tabiiki doğru fakat sayın Bowman'ın ülkemiz eğitim sistemini yakından incelemesini ondan sonra bu konu ile ilgili bir kez daha yorum yapmasını arzu ederiz. 
Comentariu unui turc: Dl. BB insa nu stie conditiile scolare de la noi unde un sportiv are putin timp de a face antrenament...
Bay Bowman, Sporcunun-velinin antrenöre güvenmesi gerektiğini, eğer güvenmiyorsa antrenörün derhal değiştirilmesinin uygun olduğunu ifade etti. 
BB a cometat ca sportivul si parintii acestuia trebuie sa aibe incredere in antrenor si daca acest lucru nu se intampla relatia trebuie schimbata...
Sanırız kulüp veya antrenör değiştirmek A.B.D.'de bir hayli kolay.
Se stie ca schimbarea unui club sau antrenor in America este ceva f. usor de realizat...
 Ne yazık ki ülkemizde bunu hayata geçirebilmek o kadar kolay değil. 
Din pacate acest lucru este mai putin posibil la noi in Turcia....
Bu konuşmanın hemen ardından gelen sorularda bir veli, çocuğunu yıllardır yüzme antremanlarına götürdüğünü bu süre zarfında antrenörü sadece üç kez görebildiğini, bir görüşmede de çocuğunun yüzme sporundaki geleceği ile ilgili sorduğu bir soruya antrenörün 15 yaşına gelmeden hiçbir yorumun yapılamayacağını yüzme sporunun 15 yaşında başladığını söylediğini ifade etti. 
Dupa aceasta discutie, un parinte de copil incepator a intrebat daca este normal ca antrenroul sa nu-i vorbeasca mai deloc si cand totusi asta s=a intamplat, la intrebarea daca este un viitor pentru fiul sau, antrenorul i-a raspuns:"vom vorbi asta dupa varsta de 15 ani".....
Michael Phelps'i 15 yaşında olimpiyatlara göndermiş bir antrenör olarak Bob Bowman bu soruya ne yazık ki doyurucu bir cevap veremedi. 
La intrebarea cum a reusit sa-l prezinte pe MP la 15 ani in concursul olimpic.., BB nu a putut raspunde.

Bob Bowman'ın gördüğü yakın ilgi ve Türk misafirperverliği karşısında hiç kimseyi rencide etmek istememe gibi bir görüntüsü vardı. Sonuç olarak, Bob Bowman'ın oldukça iyi bir uzman olduğu kesin ama ülkemizde gerçekten önemli işler yapmak istiyorsa bu ülkeyi daha yakından tanıması, Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye'nin spora bakış açılarının oldukça farklı olduğunu anlaması gerekli...
Urmeaza cuvinte protocolare de multumiri si se afirma inca odata ca BB nu stie exact conditiile [sociale, economice] din Turcia fata de importanta practicarii inotului etc.

"Pe culoare. "


Download the New and Improved Deck Pass App!
Deck Pass and Deck Pass Plus, the official mobile application of USA Swimming, released their newest version earlier this week. This version offers multiple new features and capabilities. Some of the updated features include improved live streaming of featured events and Deck Pass Perks where users receive exclusive deals from USA Swimming and its sponsors and partners!

Duel in the Pool 
A team of the United States’ top swimming talent will take on Europe’s best in the Mutual of Omaha Duel in the Pool, set for Dec. 20-21 in Glasgow, Scotland. The two-day, short-course meet will be contested at the Tollcross International Swimming Centre, site of the 2014 Commonwealth Games.

Arena Grand Prix Competition 
The nation’s best swimmers will have six opportunities to face top-flight competition on U.S. soil next season, as USA Swimming unveiled the 2013-14 Arena Grand Prix Series schedule. In addition to the prize money, swimmers will compete for a series grand prize from BMW.

USA Swimming Foundation Fantasy Camp 
Fantasy Camp is a once-in-a-lifetime experience for the ultimate adult swim fan. Participants will spend a weekend on the campus of the iconic U.S. Olympic Training Center in Colo., where they’ll have the opportunity to live, eat and train like a National Team athlete.
Registration deadline is Sept. 30. 

Find an Apparel Provider for Your Team 
USA Swimming is proud to partner with team apparel companies Arena, Speedo and TYR. Each company offers a variety of team services and pricing options. 

Swimming World Offer for Teams and Coaches
Swimming World Magazine is now offering a new Team Partnership program that includes an exclusive subscription offer for swim team members in the United States.