Pentru inima > 1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine > 2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza > 3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima > 4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange > 5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima > 6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri > 7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui > 8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale > 9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine > 10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange > 11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul > 12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice > 13. somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange > 14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima > 15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular > 16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima > 17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente > 18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala > 19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular > 20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac > 21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E 22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala > 23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului > 24. socul – imbunatateste circulatia sanguina > 25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima > 26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu > 27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima > 28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale > 29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul > 30. prunele – previn tromboza > 31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu 32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice > 33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare > 34. porumbul – contine vitaminele D si K > 35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii Pentru creier > 36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului > 37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier > 38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase > 39. fasolea – creste puterea de concentrare > 40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei > 41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia > 42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza > 43. caisele – stimuleaza neuronii > 44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier > 45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului > 46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare > 47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee . Pentru ochi 48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active > 49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare > 50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu > 51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor > 52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati > 53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu > 54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului 55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur > 56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne > 57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare > 58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne > 9. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare > 60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului > 61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare |