Thursday, November 28, 2013

Prof. Dr. Jan De Maere.... un autentic inotator in vizita la noi...

Ieri am postat pe FB 'Bomba zilei'...; eram atat de entuziasmat incat nici nu am incercat sa aflu mai multe despre 'swim-man-globe-troters'-ul meu.
Azi m-a rugat sa-l conduc la aeroport si asa am aflat mai multe, asa cum reese din paginile broshurii pe care mi-a dat-o, iat-o:





 

1 comment:

Unknown said...

:BOMBA ZILEI:

Azi, 27 Nov.2013, ora 9.00 mergeam cu masina pe Bd.Dacia spre Piata Gemeni...; din fata Ambasadei Olandei, un tip facea disperat cu mana la taxiuri si nimeni nu-l lua...; asa m hotarat sa opresc si sa-l duc eu, daca se poate cat mai aproape de drumul meu...; ‘omul’ nu i-a venit sa creada si s-a urcat...., mi-am dat seama ca e strain si l-am intrebat cu englezeasca mea de balta ‘You are comme from...?” iar raspunsul a fost = Luxembourg.
Am explodat in urale si i-am spus ca si eu am fost la Luxembourg, in 1975, ca antrenor in Turcia, dar fara vize de tranzit in RFG si , evident, Luxembourg...; i-am povestit peripetiile cu lipsa vizei si i-am repetat ca sunt antrenor de inot....; atunci si el mi-a relatat ca a fost antrenor de inot, alaturi de Shane Gould,, alaturi de echipa lui Mark Spitz, la carma echipei Suediei, etc. si la polo a lucrat cu Olanda si evident Luxembourg...; ‘omul’, un adevarata ‘swim-man globetrotesrs’, nici nu stiu cum il cheama, era imbracat asa cum ar veni un australian la emisfera nordica cu o palarie de cow-boy si ce mai, arata exceptional pt varsta lui; mi-a repatat ds. rezultatele lui ‘modeste’ in compania lui Don Scholander [mama lui Don a fost inotatoarea dublura la Jane, in filmele lui Johnny- alias Tarzan]; stia tot ce stiam si eu si s-a incins o discutie pe cinste la Hotel Ramada; a fost o ora de desfatare ...., aveam o broshura de-a mea la indemana dar contactul cu el devenise autentic, stia cam tot ce stiam si eu in materie de inot, de antrenori, de staruri samd.
Ne-am desapartit amical, urman ca atunci cand revine in Buc. [ aici are un job consular...] sa ne mai vedem... i-am dat cartea mea de vizita pe care o mai atashez si voua, sa nu ‘muriti’ fraierii... si a reactionat pozitiv la textul ds. ‘formula BEST’.
Iata ca o zi asa de mohorata a devenit poate cea mai interesanta zi din ultima mea perioada... sa fiti fericiti ca mine si va doresc mult succes

In recent years ... decades accurately (since '80), I advocated a new mathematical approach to sports swimming technical training, new concept was called "BEST", which is an abbreviation for ' the Biomechanical Efficiency Swimming Test '.All resolutions made by the formula BEST were related to ability to count, no error number rowing arms. Recently, there were swimming accessories market, a variety of devices (Wristwatches) that best address this need.In these conditions, 'my struggle' to implement the new concept of BEST, I believe that was over, and this article which I will post on the blog will be the last on this topic.I am absolutely sure that 21st century technology and knowledge to conduct training scientifically/by informatics way, is already visible in the near horizon.

P.G.I.= The Personal Gliding>Efficiency Index
[L.+(k)] – [Kgr.+Q] value is critical in order to correctly asses

”the BEST Efficiency Formula”= [(PGI+k) - (Time/50m+Stroke)].