Sunday, November 27, 2011

O afacere nemaipomenita ......

OFERTA DE EXCEPTIE contact E.mail:

scanave@yahoo.com

In urma cu cateva zile am vizitat, la fata locului, una din aceste locuinte ieftine, din prefabricate si care arata exact ca in fotografiile de fata ....

Patroana firmei [foto 1]este o femeie viguroasa care stie cum se fac afacerile serioase iar una din pretentiile sale este corectitudinea; numele este ciudat pentru noi [Serpil Dace / se pronunta Dacea] si este, nici mai mult / nici mai putin... sora mai mica a soacrei fiicei mele Ana Maria.....; in foto 2 este exact locuinta in care sta ea, atunci cand nu bate drumurile la santierele pe care le are atat in Turkya cat si in alte tari.

Am fost entuziasmat de ce lucrare corecta oferea aceasta firma dar mai ales am ramas cu gura cascata cand am auzit de preturi. Erau incredibil de mici si deci accesibile, mai ales celor cu viata mai modesta, cu o viata mai retrasa. “Afacerea’ are o conditie majora; trebuie sa aveti asigurat propriul teren pe care vreti sa construiti + sa faceti temelia viitoarei locuinte [dupa indicatiile ofertantului], alegeti unul din zecile de modele pe care firma le ofera in catalog. (I)

Daca exista terenul, urmeaza, evident sa aveti Autorizatia de constructie / dosarul sa cuprinda tot ce se leaga de amplasare, de locuire, canalizare, electricitate, samd. [daca ‘punga’ va permite, aceste facilitati se pot rezolva perfect independent (adductia apei / fintani, generare de energie / cea solara, cea mai indicata) precum si alte facilitati (garaj, piscina, anexe etc.), toate, evident cu banii Dv., nu cu cei destinati achizitie unei case !] (II)

Deci, tot dv., in acord + consult tehnic / gratuit, cu ofertantul, trebuie sa va realizati Fundatia viitoarei locuinte, fundatie de beton, la parametrii si indicatiile constructorului; restul terenului puteti sa-l amenajati dupa cum doriti, acest aspect nu face obiectul contractului ! (III)

Constructorul va ofera tot ce se scrie in contract, la nivel international, mizand pe termenul ‘fara nici o reclamatie’ sau exceptie etc.. (IV)

Practic, admitand ca ‘azi’, toate actele legate de birocratia contractului, transportului, taxe vamale, taxe la finante etc. + evident pretul convenabil pt. Dv., sunt gata - in intervalul calendaristic stabilit in contract (este vorba numai de numar de zile/ de regula 10-15, nu de luni sau ani...!), urmeaza sa primiti locuinta ‘la cheie’ si, evident sa faceti receptia. (V)

In tot acest material nu am vorbit ca, alaturi de casa, Dv. trebuie sa aveti in vedere si unele amenajari anexe; daca ele sunt in oferta de catalog, le puteti contracta...(VI), daca nu va intereseaza, urmeaza ca dv. sa va asigurati realizarea acestora (un grajd, un hambar, o sera – anexe care sa va asigure chiar traiul de zi cu zi)(VII).

In cel mai scurt timp, realizarea acestei intreprinderi va fi legal, oficial constituita si din acel moment, la offisul noii firme ce urmeaza a fi inregistrata la Reg. Comentului etc., intentiile Dv. se pot materializa.

Dar cererea formala, minima a dv. ne-ar fi foarte necesara pt. a planifica derularea achizitiei si, mai ales a transportului = avansul minim/ prin Banca !

Deci este vb. de rabdarea necesara pt. o perioada scurta absolut necesara pentru infiintarea sucursalei romanesti a firmei, spre a avea birocratia OK (contabil, jurist, sediul, s.a).(VIII)No comments: