Friday, April 15, 2011

Octavian Belul la NASUL 10TV.......




15 Aprilie 2011 orele 21 pm.

Invitat la emisiunea lui Radu Morar dl. prof. Octavian Belu a schitat profilul succesului unui sportiv si prin extensie a oricaruia dintre noi care a ajuns sa aibe o functie:

Talent

Rigoare

Disciplina

Scrise lapidar aceste 3 cerinte ar trebui sa dea de gandit tuturora.... " de la vladica .... la opinca" daca ar fi sa folosesc o expresie romaneasca comuna.

Ce bine este ca

'omul potrivit sa ajunga la locul potrivit !'

=======================================================

...... iata cateva definitii culese din dictionar; evident ele sunt de maxima generalitate si pot fi interpretate specific in functie de domeniul de activitate:
TALÉNT, Aptitudine, înclinare înnăscută într-un anumit domeniu; capacitate deosebită, înnăscută sau dobândită, într-o ramură de activitate, care favorizează o activitate creatoare. Persoană înzestrată cu aptitudini remarcabile.
RIGOÁRE, Asprime, severitate, stricteţe, străşnicie; care este cerut de o anumită împrejurare, de o anumită etichetă, potrivit împrejurării. Principii severe, obligatorii în anumite împrejurări.
DISCIPLINA 1. Totalitatea regulilor de comportament impuse celor ce fac parte dintr-un colectiv, dintr-o colectivitate distincta. 2. Supunere liber consimtita. 3. Spirit de ordine, de respectare a unor ordine strict legate de reusita actvitatii.




4 comments:

Unknown said...

....'am simtit in cuvintele acestui mare antrenor o nuanta de nostalgie: faptul ca, iata, ei - antrenorii, nu ajung pe podium, asa cum ajung elevii lor.
legat de acest simtamant imi aduc aminte de o campanie, dusa cu ardoare in urma cu putini ani si care avea numele de 'Victory ceremony', prin care pledam pentru ca la acest moment de decernare a medaliilor etc. unul dintre participanti la protocol (la locul 1,2,3) sa fie chiar antrenroul celui ajuns pe podium.... no comment ?!?!

Anonymous said...

Buna ziua! Domnule, Mircea Olaru, as vrea sa ma ajutati si pe mine, daca se poate. Sunt inotator de performanta si sunt la o secunda si un pic de a'mi face baremul pt Europenele de juniori din vara, unde mi'as dori sa merg. As vrea sa imi spune'ti cum sa ma pregatesc pana la nationala din vara care va avea loc in data de 15-19 Iunie la Bucuresti. Va rog frumos sa ma ajutati! Daca se poate sa imi dati email-ul dvs , ar fi ft bine. Va multumesc frumos!

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

am tastat gresit..., scuze:
'regret beko'... emailul meu este pe prima pagina
si deabea acum am dschis comentariu;
scanave@yahoo.com acum este scris corect