Tuesday, December 4, 2018

PRAG CULTURAL OPTIM

 (material in lucru...)




Drumul, de la un program de Sustinere a propagandei religioase...,
 la un instrument, usor de manuit, deosebit de explicit, care sa ofere un 'PRAG CULTURAL OPTIM'.

Video-clipul cu care debuteaza materialul de fatza, a fost 'cules' de pe internet cu multi ani in urma.

Cand l-am vazut, in acelas moment, am intuit ca, asa cum unii devotantii ai religiei lor (islamice), in dorinta lor fireasca de a face dogma mai usor de inteles, etc., au realizat si acest accesoriu ..., as putea si eu sa folosesc ideia pentru a permite, cu un aparat similar, un acces la culturalizare practica a celor multi, care din varii motive 'nu stiu lectia', evident nu cea religioasa (dar n-o exclud...) ci acea lectie de viata, care ii apare in fatza, in viata de zi cu zi, in mod intamplator si ei sunt neajutorati .....

Ideia mi-a ramas in 'lista mea de bucate' multi ani, considerand-o o himera usor de conceput dar cam greu de reusit.

Dupa un timp, exact ca si acum in perioada sarbatorilor de iarna, cand multi fac fel de fel de bilanturi sau aduceri aminte..., mi-am luat 'inima'n dinti', exact in prima zi a anului...., si am 'descalecat' la sediul din Baneasa, unde isi are sediul inventatorul de renume mondial MIRCEA TUDOR*/vezi wikipedia.
Ing. Mircea Tudor, in sediul ambasadei noastre in Elvetia

Secretara, foarte amabila si cu un protocol superb, m-a invitat sa iau loc (cafea) si am astept cca.4-5 minute cand am fost 'reperat', credeam ca este Mircea Tudor in persoana, dar a fost, cu explicatia de rigoare..., fratele acestuia.

Nu mai speram sa pot discuta 'planul' dar am fost ascultat cu atentie, am fost rugat sa permit copierea de pe stik a clipului.... si in final mi s-a explicat sumar si concis, punctul lor de vedere: aparatul, in sine, un fel de 'cititor de bare 'obisnuit' (eu l-am denumit in gluma  - 'Cititorul' de la Hamangia...), poate fi realizat si intr-o ora, fara prea mult efort financiar etc., DAR, in continuare folosirea lui presupune implinirea a 2 mari conditii:
1/ sa-l aiba in folosinta (fiind ieftin) TOTI romanii/ familii,etc., indiferent de localitate, de varsta sau de profesie...
2/ 'phonogramele', special ediatte, citite si explicate, trebuiesc realizate la nivel national, de ex. de Academia Romana.....

Evident ca aceasta ultima conditie, facea ca toata intentia mea laudabila..... avea sa se impotmoleasca, din start, cauza birocratiei si a altor factori greu de cunoscut acuma...
Asa s-a incheiat aceasta incercare, in mod ideal.... foarte generoasa..., dar imposibil de reusit....!
========== 
Dar in acel an, realitatea 'accesare de fonduri europene' nu era asa de bine cunoscuta cum este astazi si deci:
DACA
as putea sa infiintez, sa organizez, un ONG, competent si plin cu oameni de calitate +'uniti in cuget si simtiri'...., am putea demara cu succes acest program de neconceput atunci....

Care ar fi utilitatea acestui 'Cititor de la Hamangia"?

Ar permite o a doua mare 'alfabetizare' a tuturora ! Ar putea face ca orice fel de intrebare, de 'necunoscuta' (gen Wikipedia/dar care stim ca necesita minimum un PC, un laptop si cunostinte elevate..) sa-i se poata da (pragmatic)un raspuns competent si IMEDIAT.

De fapt, ar fi o noua 'revolutie culturala', nu ca cea din China, ci ca una de-a noastra, din tara lui Brancusi, Enescu, Coanda s.a. , tara atat de mult discutata si controversata in opinia altora....

Concluzia:

Este cineva dispus sa se inhame la un asemenea proiect, cu adevarat revolutionar ?

Mircea Olaru, Bucharest/Romania
ph.ed./ICF-1963, fost antrenor de inot, 
@> mirceaolaru36@yahoo.com

Saturday, September 8, 2018

Un 'loby' de pomina ....

Eu am devenit ‘internaut’ din 1993, cand Dan Cernea m-a invatat cum sa ma descurc…. evident ii multumesc chiar daca in timpul lectiilor a luat si o linie cu care ‘ma pedepsea’…., eu eram antrenorul Mariei, o fatuca minunata si buna brasista dar al ei tatic ma considera un elev cam limitat si uituc…. 
Pana la urma, Dan s-o dus in Belgia dupa ce recuperase 36 de apartamente ale familiei…., cand a vazut ca avocatii il cam trageau pe sfoara atunci a mai facut inca o facultate (cea de Drept, el era inginer mecanic) devenind propriul sau avocat.’Misto’ barbat, l-am apreciat. 
Dupa ceva ani, a aparut Faceboockul asta de care sper sa ma lecuiesc odata si odata (ultima experienta cu ei este acest ‘loby’ care l-am promovat, ca reclama si mi-au luat 5 dolari…, dar stai sa vezi, numai dupa ce m-au fraierit sa platesc ritmic, lunar, un abonament din ce in ce mai mare).  
“Mentorul’' acestei retele, Dl.’ Zaharescu’, a facut o retea fara sfarsit si asa a ajuns, in scurt timp, un adevarata miliardar, n-am ce-I reprosa, ca toti etnicii sai, este un baiat destept….).

Loby-ul asta a aparut, asa din senin…. Intr-o clipa am gandit ca propunerile mele nu au niciun defect… si ca, musa-i, vor fi aprobate, mie urmand a mi se ridica o statuie in fatza Primariei Sect 1 Buc.....

Singurul meu noroc in aceasta ‘intreprindere’ a fost ca l-am intalnit pe Dorel Albutiu, fost si el clujan…, acum un ‘very well citizen al orasului capitala a unui continent, oras cu numele Perth. Noroc cu Skype-ul asta ca cei 8.000 de km care ne despart nu mai au decat o valoare simbolica…, mai greu este cu orar diurn, el este cu 5 ore inaintea noastra.

Ne-am chinuit amandoi sa scoatem un text, care urma sa fie aplaudat (mai ales de cei din FINA - TECHNICAL SWIMMING COMMITTEE, in randul caruia se afla si o  romanca, Camelia Potec, o adevarata sansa pentru proiectul meu….).

Dar Dorel mi-a atras atentia…, nu-l poti trimite, asa ‘tam/nesam’, trebuie sa ai cat de cat niste aliati; pai ‘aliatii’ mei sunt cei cca. 2000 de ‘pretini’ din reteau FB asa ca iata dece a aparut acest ‘loby’ (va spun un mic secret…., dintre cei invocati sa participle la acest eveniment (platit cu 5 dolari…) UNUL singur s-a gandit sa-mi scrie ceva, intrebandu-ma despre ce fel de lobi este vorba, despre cei frontali sau occipitali si asa am incheiat aventura numita ‘’loby").

Acum sa trecem la ceea ce ma doare…, la scrisoarea catre FINA

Explicatii:

Exista 4 procedee clasice de inot: la 2 din ele (Freestyle, Backstroke), mai de multa vreme , s-a aprobat ca inotatorul sa nu mai atinga cu palma peretele in cazul intoarcerilor… dar la Bras si Fluture obligatia continua in mod hilar si illogic (cred eu).

DECE ?
Eu zic ca este firesc ca pentru toate cele 4 procedee FINA LAWS sa aiba o simpla mentiune: ‘la intoarcere inotatorul este obligat sa atinga peretele cu orice parte a corpului’; bineinteles ca si Brasisiti sau Fluturistii vor adopta tehnica celor de la Freestyle sau de la Backstroke care intorc atingand peretele doar cu talpile(in cuprinsul Regulamentului urma sa se precizeze cert in ce conditii pot Brasistii si Delfinistii sa execute intoarcerea, adica, fara ca vreun moment miscarea lor de inaintare sa aibe vreun momen cand ei ‘inoata’ pe spate…. ).

Asta era prima mea propunere…

A doua este legata de evolutiile istorice ale tehnicilor, ale celor 4 procedee….

Inaintea celui de-al 2-lea RM, UNII BRASISTI (nemti, Erich Rademacher, 1927) AU INCEPUT A INOTA Bras DUCAND BRATELE NU PRIN APA ASA CUM SE STIE DE TOATA LUMEA CI PE DEASUPRA.., TREPTAT ASA S-A OFICIALIZAT PROCEDEUL distinct fatza de Bras - Fluture cu picioare  Bras…

Prin 1935, in USA, un American ( tot de origine nemteasca, Jack Seig, Iova Univ, antr. David Armbruster !!) incepe sa inoate fluture cu ondulatii delfin; toti au sarit in sus si s-au opus, apoi a venit Razboiul si cand s-au linistit apele…, 2 maghiari (Tumpek si Accs, 1952) au reluat tehnica cu ondulatii (se laudau ca ei ar fi inventat-o…)

Pana la urma in 1 Jan. 1953, FINA a acceptat ca procedeul Fluture sa fie inotat fie cu picioare bras…,  fie cu ondulatii, fiecare cum dorea.

Anii au trecut, fluturele dolphin a invins categoric (vezi M.Phelps) si vechiul Fluture bras a fost treptat uitat.

Eu cred ca asta este de nemeritat (ciudat, eu ca inotator, am fost delfinist….) si acum simt ca intre cele doua forme de Fluture exista asa mari diferente incat ele se pot relua, oficializa, separat.

Deci vor exista probele de 50m, 100m, 200m, ‘Fluture cu picioare Bras’, fiecare cu recordurile respective, cu clasamentele obisnuite, etc.

Daca se accepta propunerea mea, prĂ©cis ca va creste concurenta in piscine, sportivii vor putea alege si alte cai de afirmare si nu vad dece ar fi rau sa existe aceasta ‘veche/noua’ proba de inot Fluture, dar cu picioare bras….?

To : FINA BUREAU, FINA - TECHNICAL SWIMMING COMMITTEE

Domnilor,

EU incerc a fi cat se poate de concis….

sunt un fost antrenor, acum am ajuns la 83 de ani…

Asa a fost viata, ca eu sa fiu mereu atent la  frumoasa activitate desfasurata de FINA si in mod special la problemele de inot (mai ales cele de inot sportiv, piscina).

daca cele scrise de mine vor avea sansa de a fi citite, poate ca atunci ar fi cazul sa vorbesc MAI MULT si despre mine….; din acest motiv, incerc sa fiU cate se poate de concis, la ‘obiect’…

Sustinerea analizei tehnice a celor propuse de mine, isi va avea locul la INTERPRETATION FINA Swimming Rules …, dar pana atunci iata propunerile pe care vi-le prezint spre analiza; as fi onorat daca as primi un raspuns de la voi.
Deci:

1/ The Turns la toate cele 4 procedee si in probele de inot Mixt-Individual propun ca pentru acest subiect sa fie introdus urmatorul text: ”in toate probele de concurs, intoarcerile pot fi facute atingand peretele cu oricare parte a corpului”

2/ Introducerea alaturi de cele 5 procedee de concurs recunoscute official de catre FINA (Freestyle, Backstrocke, Breastrocke, Fluture Dolfin si Mixt-Inidvidual) al unui al 6-lea procedeu individual, adica a clasicului ‘Fluture cu picioare Bras’(50m,100, 200m). Aceste probe vor fi separate, distincte, fata de cunoscutul procedeu ‘fluture- dolfin, deci vor fi individuale, vor avea propriile recorduri, titluri sau clasamente.

Argumentez ca performantele in probele de Fluture Dolfin, realizate in ultima perioada, pe plan mondial sau national, etc.
fac ca tehnica clasica, cea de ‘fluture cu picioare brassa apara ca fiind net deferita de cea care in 1953 a fost aprobata de FINA ca procedeu oficial (ciudat, eu am fost un ‘delfinist’, in 1954, la Rostock/DDR am reusit sa inot 100m in 1’.06’,10/ performanta asta, atunci era a 5-a pe plan mondial al momentului…).

Deja, simt ca am scris prea mult pentru promisiunea de a fi cat se poate de concis, deci – inchei:

In asteptarea unui raspuns pe aceste teme, va doresc, la toti, multa sanatate si reusite depline in tot ceea ce faceti.

Prof. Mircea Olaru, Bucuresti, Romania
==============================
To: FINA BUREAU, FINA - TECHNICAL SWIMMING COMMITTEE 

GENTLEMEN


I WIIL DO MY BEST TO BE THE BEST CONCISE I CAN.


I AM AN EX-TRAINER IN SWIMMING, AT THE AGE OF 83.


ALL ALONG MY TRAINING CAREER I PAID ATTENTION TO ALL THAT BEAUTIFUL ACTIVITY THAT WAS CARRIED ON BY FINA, EXCLUSIVELY AT SWIMMING PROBLEMS, SPECIALLY THOSE INVOLVED I SPORTS SWIMMING IN THE SWIMMING POOLS.


IF BY ANY CHANCE WHATEVER IS I WRITE HERE,  WILL BE READ BY THOSE INTERESTED IN MY OPINION, AND IF THIS IS THE CASE, MAYBE IS BETTER TO MENTION FEW THINGS ABOUT MY INVOLVEMENT ALONG MY CAREER IN SWIMMING, IN THE SHORTEST WAY POSSIBLE. 


1. The turns for all four swimming procedures, and also in swimming samples for Mixed and also Individual, I purpose that for this subject, to introduces the following text: In all five competitions, the turn around should be allowed to be executed by touching the wall with any part of the body.


2. The introduction along the five procedures in competitions known officially by FINA (Freestile, Backstroke, Breaststroke, Butterfly Dolphin, and Mist Individuals) of a 6’th individual procedure, more like the classic Butterfly with Bras legs”(50m, 100m, 200m). These procedures to be separate, distinct compared to competitions Butterfly Dolphin, so that they remain individual, with their own records, titles or rankings. 


I want to argue that the performances of the samples Butterfly Dolphin, achieved in the last period, on a model or national levels, have showed that the classic technique as in Butterfly with Bras legs movement, to appear complete different to the one back in 1954 as being proved back then by FINA, as being an official procedure, which is strange, since I was a Dolphin swimmer back in 1954 at Rostock DDR where I managed to swim 100m in 1’ .06’ 10, being classified back then on the 5th position on world competitions at that time. 


I an with great interest waiting to hear your opinions on this report. I wish you all the best in your future achievements. 


Prof. MIRCEA OLARU, BUCAREST, ROMANIA.  





Dorel Albutiu, Perth.

Sunday, August 26, 2018

ciorna pentru MIRCEA  tizu, de corectat


Cum stabilesti durata pauzei dupa efort in antrenamentul cu intervale…
Antrenamentul cu intervale(AI), poate avea mai multe forme in functie de obiectivul urmarit la un moment dat.
Teoretic, in perioadele de incarcare a volumului de inot, AI are un algoritm diferit de perioada premergatoare concursului, a intrarii in forma sportiva maxima.
Astfel, apar diferite denumiri…, AI ‘lung’ in care repetarile sunt intre 100-200m, numarul lor fiind dat de Intensitatea folosita, mai ales pentru probele de inot de semi-fond sau fond classic…., sau, AI ‘scurt’ in care repetarile ajung pana la max. 100m.,  distante care le se pot grupa in ‘serii’ ce se repeta dupa o pauza mai mare, etc.
Referitor la ‘AIL’ imi revine in minte relatarea colegului Mircea Hohoiu, care a fost cooptat (dupa ce, in 1987, renuntase la ‘bucurile’ vechii oranduiri…) in staful de lucru al celebrului Michael Gross (Albatrosul din Offenbach, un fel de precursor al fenomenalului M.Phelps, inotator ‘rfg’-ist specializat, mai ales , in probe de 200m); in programul de antrenament dar mai ales in zilele de verificare a gradului de pregatire se folosea formula:
4x200/80%-interval mic
+3x200/85-90%-interval mai mare
+2x200/90-95%- interval mare
+1x200(maximal),
fiecare set la o intensitate mai  mare, intre seturi o pauza de 3’, iar in interiorul setului pauzele incepeau de la 20”>60”.

foto
Mircea Hohoiu, in timpul liber, invata pe cei mici sa inoate

Un algoritm al unui AI este, de regula, rezultat practic in timpul multor perioade, ani de pregatire, analiza lui fiind ‘barometrul’ dupa care antrenorul poate sa ‘jongleze’ cu continutul antrenamentelor, mai ales inaintea unei competitii de top.
Acest preambul se incheie cu o intrebarea fireasca:
”ce element de efort versus functionarea ‘sanatoasa’ a organismului ‘produce’ intervalul de odihna intre repetari ?”

Raspunsul vine de la fiziologie, care, mai ales in domeniul sportiv ( un domeniu dirijat si nu rezultat natural in cazul celui ajuns fortuit pe patul de spital…), domeniu care a constatat ca fiecare unitate de efort are o manifestare tipica a metabolismului, adica, pe masura ce efortul creste in intensitate, organismul ‘ofera’ sistemelor implicate produse energetice (legate de AND/creatin-fosfati sau cele  rezultate din functionarea, antrenarea fiziologica normala/oxygen, glucoza, glycogen, care, in ceea ce natura a alcatuit ‘ciclul Krebs’, prin transformari successive ofera sistemelor implicate in effort supportul energetic necesar…. DAR,  iata si raspunsul mult amanat – asa cum se vede in figura ( dreapta), fiecare effort activ este urmat de oboseala (consuamrea energiei necesare efortului in unitate de timp) + perioada de refacere (compensare) in care metabolismului I se asigura o reaprovizionare a  potentialului care …, culmea, aduce in fatza viitorului effort o cantitate mai mare de produse energetice pregatite parca pentrua  relua un effort si mai mare…., fiziologii au denumit acest val mai mare de produse energetice – ‘supracompensare’, care logic, ideal si firesc presupune ca sportivul sa repete efortul in conditii mai bune decat efortul precedent.
Deci, in cazul ‘AI scurt’ (stanga) se lucreaza ignorand ‘suprscompensarea’, obligand astfel organismul sa ‘lupte’ cu conditii grele, adevarate ‘obstacole’, care solicita din plin calitatile psiho-motrice( anduranta, perseverenta, ambitia de a rezista pe fond de oboseala) iar in cazul ‘AI lung’, repetarile optime ar trebui sa se faca in faza de ‘supracompensare’, cand in mod sigur organismul poate performa superior…., antrenorul care ‘stie’ la ce interval apare ‘surpacompensarea’ este un viitor antrenor emerit …., DAR, medicina sportiva vine cu un ajutor pretios – Controlul lactacidemiei.
Procedura de prevalare de mostre de sange este comparata cu valorile optime ale VO2 max. si astfel se poate alcatui un tabel classic, de urmarirea a ‘supracompensatiei’ iar daca antrenorul ‘simte’ ca valorile folosite nu sunt in deplina concordant cu asteptarile, atunci, poate invoca testarea individuala a lactacidemeiei.
Imaginea este elocventa; in fiecare ‘multime’ exista diferentieri individuale, ele ne obliga sa fie luate in calcul, este o sarcina diferita de forma generala de pregatire care are deviza: ‘pregatire unitara si grup’, in care apare preponderant elementul’ creatie’ in opozitie cu cel de ‘dresura’ cand nu se tine cont de particularitatile individuale...
Experimentele din laboratoare, erau, uneori, o suferinta mult mai mare ca cele de la antrenamente, dar fara aceste sacrificii si astazi pregatirea s-ar fi facut ‘ochiometric’ si ‘la intamplare, la noroc’, in  fond nu a murit nimeni inotand dupa fluerul sau cronometrul antenorului (la noi, in perioada tineretilor mele, am avut chiar un antrenor de lot care… nu stia sa inoate !).

In concluzie:

Sunday, July 8, 2018

2018 LEN Helsinki, Rezultate ....

Mircea Olaru trasmisia are loc la orele de concurs, ora locala este egala cu cea din tara noastra.... ; http://ejc2018.microplustiming.com/indexEJC2018_web.php succes

50 m bras fete serii
1
5

 ROU
HUSZAR Ingrid
(09 JUN 2003) 

0.77

32.65

  
730  
finala

50 delfin baieit
6

 MDA
IOSIP Stefan
(02 AUG 2000) 

0.70

26.49

0.82  
607  
8
0

 AND
LOMERO ARENAS Tomas
(05 JUL 2001) 

0.71

26.81

1.14  
585  
100 liber fete
3
4

 ROU
RATIU Maysa
(04 JUL 2003) 

0.69
28.14

58.5230.38

0.69  
689  
6
2

 ROU
DASCAL Ana-Iulia
(12 SEP 2002) 

0.76
27.55

57.20
29.65

0.97  
738  
200 fluture fete
6
7

 ROU
GADEA Gabriela-Ioana
(08 NOV 2002) 

31.73
1:06.91 (7)
35.18
1:42.90 (7)
35.99

2:19.2036.30

5.24  
670  
100 spate baieti
2
4

 ROU
DUMITRACHE Gabriel-Ioan
(22 JUL 2001) 

0.64
27.43

57.4229.99

0.29  
736  
1
4

 ROU
MARTIN Daniel-Cristian
(05 OCT 2000) 

0.60
26.18

54.2328.05

  
874  
q
Semifinal
1
4

 ROU
MARTIN Daniel-Cristian
(05 OCT 2000) 

0.59
26.08

54.3028.22

  
870  
Q
5

 ROU
MARTIN Daniel-Cristian  
05 OCT 2000  
54.30 
finala
1
4

 RUS
KOLESNIKOV Kliment
(09 JUL 2000) 

0.64
25.67

53.5227.85

  
909  
CR
1
5

 ROU
MARTIN Daniel-Cristian
(05 OCT 2000) 

0.61
25.47

53.5228.05

  
909  
CR

400 MI fete
1
1

 ROU
GADEA Maria-Claudia
(09 MAY 2001) 

0.71
31.18
1:06.05 (8)
34.87
1:44.00 (8)
37.95
2:20.88 (7)
36.88
3:01.72 (4)
40.84
3:42.95 (1)
41.23
4:17.07 (1)
34.12

4:49.3432.27

  
780
final
6
6

 ROU
GADEA Maria-Claudia
(09 MAY 2001) 

0.71
31.38
1:06.58 (7)
35.20
1:43.92 (7)
37.34
2:20.81 (7)
36.89
3:01.16 (6)
40.35
3:42.25 (6)
41.09
4:15.84 (6)
33.59

4:48.1132.27

6.56  
790  
Locul 1
1
4

 HUN
KESELY Ajna
(10 SEP 2001) 

0.72
30.03
1:03.59 (1)
33.56
1:38.96 (1)
35.37
2:13.21 (1)
34.25
2:54.78 (1)
41.57
3:37.37 (1)
42.59
4:10.12 (1)
32.75

4:41.5531.43

  
846  


200 Spate fete
2
4

 MDA
SALCUTAN Tatiana
(16 APR 2001) 

0.68
31.20
1:04.68 (1)
33.48
1:39.35 (2)
34.67

2:13.3634.01

0.98  
805  
q
Semi-final
4
5

 MDA
SALCUTAN Tatiana
(16 APR 2001) 

0.69
31.98
1:06.19 (3)
34.21
1:40.10 (3)
33.91

2:13.67
33.57

1.72  
799  
q
8

 MDA
SALCUTAN Tatiana  
16 APR 2001  
2:13.67 
2.133,
67
finala
3
8

 MDA
SALCUTAN Tatiana
(16 APR 2001) 

0.65
30.98
1:04.33 (5)
33.35
1:38.16 (5)
33.83

2:11.3733.21

1.81  
842


100 liber baieit serii
1
3

 ROU
STOICA-CONSTANTIN George
(12 FEB 2000) 

0.72
24.49

51.3226.83

  
763  
R
Rezerva .semi-final 

 ROU
STOICA-CONSTANTIN George  
12 FEB 2000  
51.32 

200 fluture serii
6
8

 ROU
HAIDUCU Laurentiu-Mihai
(09 FEB 2001) 

0.68
27.41
59.11 (8)
31.70
1:30.83 (8)
31.72

2:03.1232.29

4.38  
742  
200 Bras fete serii
3
2

 ROU
HUSZAR Ingrid
(09 JUN 2003) 

0.77
34.44
1:13.96 (3)
39.52
1:54.65 (5)
40.69

2:33.4838.83

0.54  
744  
10
9

 ROU
GADEA Maria-Claudia
(09 MAY 2001) 

0.71
35.29
1:15.77 (10)
40.48
1:57.20 (10)
41.43

2:39.71
42.51

10.35  
660  
4x100 M+F
7
1

 ROU
ROMANIA 
DASCAL Ana-Iulia - 12 SEP 2002
STOICA-CONSTANTIN George - 12 FEB 2000
VAIPAN Radu - 23 APR 2000
RATIU Maysa - 04 JUL 2003


0.92
0.53
0.55
0.30

27.43
24.54
26.04
27.85

57.07
51.23
54.34
58.02


3:40.66
 57.07
1:48.30
2:42.64
3:40.66

5.86  
50 m Spate fete
3
6

 ROU
GADEA Gabriela-Ioana
(08 NOV 2002) 

0.62

30.67

0.46  
686 
5
2

 MDA
SALCUTAN Tatiana
(16 APR 2001) 

0.62

29.79

0.90  
749  
R

50 m Bras Baieti serii
9
7

 ROU
VAIPAN Radu
(23 APR 2000) 

0.75

29.73

1.18  
665  
200m Liber fete
5
2

 ROU
RATIU Maysa
(04 JUL 2003) 

0.69
29.48
1:01.68 (6)
32.20
1:34.49 (5)
32.81

2:07.2432.75

1.79  
700  
3
4

 ROU
DASCAL Ana-Iulia
(12 SEP 2002) 

0.77
28.67
1:00.09 (1)
31.42
1:32.44 (3)
32.35

2:04.53
32.09

0.85  
746  
200m Spate baieti serii
1
4

 ROU
MARTIN Daniel-Cristian
(05 OCT 2000) 

0.62
27.87
58.04 (1)
30.17
1:28.92 (1)
30.88

1:59.7630.84

  
816  
q
1
4

 RUS
KOLESNIKOV Kliment
(09 JUL 2000) 

0.67
27.85
57.97 (1)
30.12
1:29.00 (1)
31.03

1:59.96
30.96

  
812  
q
1
4

 ESP
MARTOS BACARIZO Manuel
(31 OCT 2000) 

0.54
28.56
59.34 (3)
30.78
1:30.05 (1)
30.71

2:00.81
30.76

  
795  
q
100 m future fete
3
3

 ROU
GADEA Gabriela-Ioana
(08 NOV 2002) 

0.66
30.23

1:03.9033.67

1.19  
654  
50 liber fete serii
8
3

 ROU

100 spate fete serii
3
9

 ROU
GADEA Gabriela-Ioana
(08 NOV 2002) 

0.66
31.54

1:04.7933.25

0.97  
721  
RATIU Maysa
(04 JUL 2003) 

0.67

27.64

1.12  
628  
10
9

 ROU
DASCAL Ana-Iulia
(12 SEP 2002) 

0.77

26.69

0.70  
697  
50 m spate baieti serii
7
3

 ROU
DUMITRACHE Gabriel-Ioan
(22 JUL 2001) 

0.66

26.92

0.30  
712  
100 spate fete serii

9

 ROU
GADEA Gabriela-Ioana
(08 NOV 2002) 

0.66
31.54

1:04.7933.25

0.97  
721  
2
4

 MDA
SALCUTAN Tatiana
(16 APR 2001) 

0.68
30.51

1:02.6332.12

0.01  
798  
q
200 liber baieti serii
8
9

 ROU
STOICA-CONSTANTIN George
(12 FEB 2000) 

0.75
25.96
54.86 (5)
28.90
1:24.81 (7)
29.95

1:54.9730.16

2.79  
698 
200 MI fete serii
5
1

 ROU
GADEA Maria-Claudia
(09 MAY 2001) 

0.71
30.70
1:06.94 (7)
36.24
1:46.76 (4)
39.82

2:19.4232.66

1.89  
740  
q
100 fluture baieti serii
7
8

 MDA
IOSIP Stefan
(02 AUG 2000) 

0.70
27.02

59.5032.48

3.04  
587  
100 bras baieti serii
2
3

 ROU
VAIPAN Radu
(23 APR 2000) 

0.81
31.52

1:06.2634.74

0.91  
640
4x1000 M MI serii
6
3

 ROU
ROMANIA 
DUMITRACHE Gabriel-Ioan - 22 JUL 2001
HUSZAR Ingrid - 09 JUN 2003
HAIDUCU Laurentiu-Mihai - 09 FEB 2001
DASCAL Ana-Iulia - 12 SEP 2002


0.60
0.38
0.00
0.57

28.01
33.49
25.80
27.41

57.54
1:11.56
56.10
56.87


4:02.07
 57.54
2:09.10
3:05.20
4:02.07

9.22  

50 spate baieti semi-finala
1
4

 RUS
KOLESNIKOV Kliment
(09 JUL 2000) 

0.63

24.77

  
914  
Q
CR
50 liber baieti serii
5
3

 MDA
IOSIP Stefan
(02 AUG 2000) 

0.66

24.98

0.81  
586  
1
8

 ROU
STOICA-CONSTANTIN George
(12 FEB 2000) 

0.85

23.65

  
691  
R
1
5

 ROU
STOICA-CONSTANTIN George
(12 FEB 2000) 

0.99

23.32

  
720  
q

50 m future fete serii
7
2

 ROU
RATIU Maysa
(04 JUL 2003) 

0.68

29.29

0.75  
580  
7
0

 ROU
DASCAL Ana-Iulia
(12 SEP 2002) 

0.75

28.29

1.14  
643
400 MI baieti serii
9
0

 ROU
HAIDUCU Laurentiu-Mihai
(09 FEB 2001) 

0.76
27.42
59.55 (3)
32.13
1:35.17 (7)
35.62
2:09.60 (7)
34.43
2:49.56 (7)
39.96
3:30.75 (8)
41.19
4:03.84 (9)
33.09

4:36.2032.36

15.40  
688  
100 spate fete finala
8
7

 MDA
SALCUTAN Tatiana
(16 APR 2001) 

0.65
30.57

1:02.5131.94

2.61  
802  




 =================================================================================== 



TROPHY AFTER 42 EVENTS
RANK

NAT
MEN
WOMEN
MIXED
POINTS
1

 RUSSIA 
740 (46)
625 (41)
80 (2)
1445
2

 GREAT BRITAIN 
418 (31)
482 (37)
56 (2)
956
3

 ITALY 
458 (32)
406 (31)
60 (2)
924
4

 HUNGARY 
343 (25)
501 (32)
64 (2)
908
5

 GERMANY 
221 (14)
420 (23)
70 (2)
711
6

 FRANCE 
375 (34)
88 (6)
52 (2)
515
7

 POLAND 
255 (28)
198 (17)
30 (1)
483
8

 SPAIN 
127 (12)
302 (23)
24 (1)
453
9

 ISRAEL 
215 (14)
114 (12)
32 (1)
361
10

 NETHERLANDS 
147 (10)
131 (11)
50 (2)
328
11

 TURKEY 
31 (3)
253 (20)
22 (1)
306
12

 DENMARK 
100 (8)
182 (17)

282
13

 GREECE 
189 (16)
68 (7)
20 (1)
277
14

 SWITZERLAND 
206 (12)
15 (3)

221
15

 SLOVENIA 
35 (5)
169 (13)

204
16

 SWEDEN 
130 (9)
66 (8)

196
17

 IRELAND 
39 (5)
95 (9)
24 (1)
158
18

 CZECH REPUBLIC 
102 (10)
22 (2)

124
19

 BELARUS 
5 (2)
108 (8)

113
20

 NORWAY 
72 (5)
37 (6)

109
21

 BULGARIA 
95 (9)


95
21

 AUSTRIA 
26 (2)
69 (5)

95
23

 UKRAINE 
91 (9)


91
24

 PORTUGAL 
54 (5)
30 (3)

84
25

 ROMANIA 
45 (4)
30 (4)

75
26

 LITHUANIA 
15 (2)
53 (3)

68
27

 LATVIA 
30 (5)
27 (2)

57
28

 CROATIA 
40 (5)
14 (2)

54
29

 FINLAND 
15 (2)
24 (4)

39
30

 BELGIUM 
11 (3)
26 (3)

37
31

 MOLDOVA 

35 (3)

35
32

 SLOVAKIA 

34 (8)

34
33

 SERBIA 
9 (1)
2 (1)

11
34

 AZERBAIJAN 

7 (2)

7
35

 ESTONIA 
6 (1)


6
36

 CYPRUS 

5 (1)

5
37

 ARMENIA 
2 (1)


2


MEDALS AFTER 42 EVENTS
RANK

NAT
WOMEN
MEN
MIXED
TOTAL

G
S
B
TOTAL
G
S
B
TOTAL
G
S
B
TOTAL
G
S
B
TOTAL
RNK BY TOTAL
1

 RUSSIA
6
6
2
14
10
6
2
18
2
2
18
12
4
34
1
2

 HUNGARY
6
2
4
12
6
6
1
1
12
2
5
19
2
3

 GREAT BRITAIN
5
2
7
1
4
5
1
1
6
3
4
13
5
4

 ISRAEL
2
1
3
2
1
3
6
5

 BELARUS
2
2
2
2
8
6

 GERMANY
1
8
2
11
2
1
3
1
1
2
1
11
4
16
3
7

 ROMANIA
1
1
2
1
1
2
8
8

 SWEDEN
1
1
2
1
1
2
8
8

 LITHUANIA
1
1
2
1
1
2
8
10

 ITALY
1
5
6
3
6
9
4
11
15
4
11

 POLAND
1
1
1
1
2
1
2
3
6
12

 FRANCE
1
1
1
1
15
12

 DENMARK
1
1
1
1
15
12

 LATVIA
1
1
1
1
15
12

 GREECE
1
1
1
1
15
12

 NORWAY
1
1
1
1
15
17

 NETHERLANDS
2
2
2
2
8
17

 SWITZERLAND
2
2
2
2
8
17

 TURKEY
2
2
2
2
8
20

 SLOVENIA
1
1
1
1
15
20

 MOLDOVA
1
1
1
1
15
20

 UKRAINE
1
1
1
1
15
20

 AUSTRIA
1
1
1
1
15






TOTAL
21
19
20
60
21
19
20
60
2
2
2
6
44
40
42
126