Monday, January 23, 2012

cand mergi cu privirea'n pamant.....


....... terminasem plimbarea in Parc si am luat-o printre blocuri, cand
pe jos mi atras privirea acest 'fluturas' - campanie publicitara a unui coleg de-al vostru [de-al meu nu pot spune ca suntem din generatii diferite].

Fiind vb. ds. INOT am cules cu interes fluturasul dar la alti cativa pasi, ma astepta inca unul..., l-am ridicat si pe asta si ajuns acasa l-am postat pe Facebook; apoi mi-am dat seama ca nu am fost corect fatza de blogul meu si iata-l:Deci dl. prof. Andrei Nicolescu lucreaza la un bazin din vecinatatea Complexului sportiv din Satul Francez (?) si chiar la un hotel Persepolis si urmarind firul povestii, ca'n 1001 nopti..., am cautat sa stiu mai mult ds. acest nume [in Wikipedia:

Persepolis (Old Persian �������� Pārsa, Takht-e Jamshid or Chehel Minar) was the ceremonial capital of the Achaemenid Empire (ca. 550-330 BCE). Persepolis is situated 70 km northeast of the modern city of Shiraz in the Fars Province of modern Iran. In contemporary Persian, the site is known as Takht-e Jamshid (Throne of Jamshid). The earliest remains of Persepolis date from around 515 BCE. To the ancient Persians, the city was known as Pārsa, which means "The City of Persians". Persepolis is a transliteration of the Greek Πέρσης πόλις (Persēs polis: "Persian city").

UNESCO declared the citadel of Perspolis a World Heritage Site in 1979.[1]]

........ iar eu, ca un bun detectiv, trag concluzia ca patronul este de sorginte iraniana, vorbitor de limba farsi, care stabilit in Romania isi onoreaza originea cu astfel de nume - nimic mai firesc.

Ma bucur ca apar tot mai multe bazine si profesori/ antrenori de inot.. Important ar fi ca acestia si dece nu si patronii bazinelor sa dezvolte afacerea si cu continut sportiv de performanta...

Am prins pe o televiziune straina un videoclip-promotional pt un grup de copii sportivi olandezi care practica un show muzical-sportiv [gimnastica de toate culorile...] si care fac furori in lume.

Asa ii abatem pe astia micii de la emisiunile tv deochate si ii determinam sa faca sport prin cele mai diverse mijloace; este o cerinta care trebuie sa ne preocupe pe noi toti....