Saturday, December 11, 2010

Tempo Trainer ....



Tempo Trainer

Saturday, December 11, 2010 4:37 PM

From:This sender is DomainKeys verified

"Radu Balaban"

View contact details

To:"Mircea Olaru" scanave@yahoo.com

Colaborarea cu dl. Ing. Radu Balaban isi arata roadele, prilej de-ai multumi si pe ac. cale pt ajutorul dat, cu atata prietenie..... ’mutzam fain’, ca asa se zice prin meleagurile Salajului ns....

iata traducerea lui radu:

Trainer Tempo functioneaza ca un antrenor personal pentru a creste nivelul de antrenament si pentru a maximiza performanta în toate cele patru procedee. Mica unitate impermeabila poate fi atasata la ochelari sau sub casca si emite un semnal sonor.

Acest tact sonor poate fi reglat pentru a contribui la stabilirea si mentinerea tempo-ului optim de vaslire precum si sa faca distinctia între ritmul de antrenament si cel de concurs. Mai mult, din cauza simplitatii dispozitivului, beneficiile si modurile de utilizare sunt limitate doar de imaginatia antrenorului.

Inoata mai inteligent:

Pentru orice sportiv, o cursa inteligenta înseamna un tempo inteligent. Porneste prea repede, si vei avea un final dureros. Porneste prea lent, si ai iesit din cursa. Conceptul de Trainer Tempo este simplu - ajuta înotatorul sa gaseasca combinatia optima a ratei de vaslire si a distantei parcurse la fiecare vaslire.

Viteza de inot = Frecventa vaslirilor x Distanta parcursa la fiecare vaslire

Exercitii:

Pentru marirea frecventei: 5 x 400m, la fiecare repetare se mareste frecventa cu o fractiune (timpul per vaslire sa scada cu 0.02 s)

Pentru marirea distantei parcurse, la acceasi frecventa de vaslire: 5 x (4 x 50m), la fiecare set se incearca sa se imbunatateasca timpul per 50m cu o secunda mentinand aceeasi frecventa

Acceseaza = da click aici:

Sunt incatat a va reproduce acest material ds. ‘antrenarea tempoului’ mai pe limba noastra.

Este inca o exemplificare a conceptului BEST intr-o alta formulare; esential este ca ‘tu’ poti regla tempoul de inot si evident, daca tii cont de conceptul BEST+IPA ve-i avea rezultatele scontate = performante mai bune, evident -realizate, numai cu o tehnica corecta in conditiile cerute de efortul gradat > maximal. Spor la treaba !

Sarbatori fericite........! M.Olaru buc. 11 Dec. 2010

1 comment:

Unknown said...

Radu,azi12.12.2010, in prima zi de lucru cu acest minuscul 'antrenor' a incercat mai multe tempouri.

Am experimentat tempoul de 1.00 sec./ pulsatia si a iesit timpul de 00.47 sec/50m cu 27 de vasliri...;

apoi am reglat tempoul mai repede, la 00.70 sec./pulsatia (bipul); la prima repetare a reusit ca in 50m sa realizeze 24 vasliri si un timp de 00.41 sec.; la a 2-a repetare cu acealsi tempo a reusit ca in 50m sa realizeze 21 vasliri la un timp de 00.40 sec. iar la a treia repetare, evident tot cu bipu-ul de 00.70, sa reuseasca 20 vasliri si ca timp intre 00.39,50-00.40.00 sec. Evident, pentru prima zi de lucru nu se pot comenta rezultatele ca fiind 'extraordinare' dar se remarca o imbunatatire si a tehnicii (mai putine vasliri de fiecare data...) si a performantei (de la 41>40 samd).
"Super-informatul" meu Radu..., mi-a relatat ca finalisiti olimpici la 1500m au un tempo de 00.70 (ei inoata bine de tot sub 15min....) iar sprinterii... au un tempo de....: 00.55 !
Diferenta este mica (la prima vedere...) dar performanta [viteza pe 'unitate de vaslire' si chiar 'lungimea unitatii de vaslire'...] este semnificativa si eu imi ecxplic asta numai prin aplicarea unei Fortei Optime > Maximala la fiecare vaslire + corectitudinea tehnicii,
Evident acestea's lucruri stiute de noi toti, dar, din pacate, 'neaplicate' de noi toti....!

"Mini-antrenorul" TEMPO TRAINER... este si ieftin si nu ar trebui sa lipseasca din dotarea elitei noastre de inotatori iar astfel, fostii mei colegi, ar incepe sa se joace de-a matematica' in apa...., iar 'jocul' ar inceta atunci cand se va remarca o corelare benefica intre Tempo+Performata+Distanta repetata in seturile de antrenament sau distanta de concurs.