Saturday, August 21, 2010

JO 2016 in pregatire ......Rio de Janeiro ......
Turnul Olimpic pentru 2016...
Aceasta structura verticala va fi construita pe Cotonduba Island .
Va fi atat un turn de observatie cat si un semn de bun venit pentru vizitatorii sositi pe calea aerului sau pe apa la Rio de Janeiro , unde vor avea loc Jocurile Olimpice din 2016.
Acest proiect este din Zurich si prin panourile solare va utiliza energia solara in timpul zilei sa pompeze apa de mare asa cum se vede in poza. Miscarea apei va fi de asemenea utilizata ca sa porneasca turbinele si sa produca energia necesara sa functioneze in timpul noptii.

This vertical structure will be placed in Cotonduba Island .

It will be both a observation Tower , and a welcome sign for the visitors arriving by air and by sea at Rio de Janeiro , where the Olympic Games 2016 will take place.

The project is from Zurique, and utilizes solar energy during the day with its solo power panels, to pump the sea water as seen in the model.

The movement of the water will be also utilized to turn the turbines and produce the power to work the system at night time.

1 comment:

Unknown said...

Iata o posibila legatura, ideatica, intre opera lui Ev. Zappa, promotorul JO moderne....(baronul Pierre Fredy de Coubertin, in 1906, a fondat la Buc. "Asoc. de prietenie sportiva Franta-Romania", in onoarea celui ce l-a precedat...) Mosierul Zappa - deci un om bogat care si-a dispus forta si puterea pentru a face 'ceva'.....; pana mai de curand, a persevera, a fi primul etc., era un atribut doar al sportivilor din arena... iata de de cateva olimpiade, spiritul acesta de intrecere sportiv-civilizata, a penetrat si in cercurile autentic puternice si bogate; oamenii acestia, presedinti de state, magnati ai economiei mondiale samd, isi dau mana pentru a inainta in materie de 'curaj umanistic', spre a arata ca ei ei pot 'mai mult' sau dupa formula consacrata 'citius, altius, fortius' cu adresa certa in cel mai general plan social. Brazilia vrea sa uimeasca lumea... S-o faca !