Saturday, July 31, 2010

"BINE de stiut"...


"BINE de stiut"...
email trimis de prof. Oct. Tileaga,
antrenor federal inot

----- Forwarded Message ----
From: TAVI
To: GETA SPIRLEA ; GICA DEAC 2. ; dorin gheorghe ; Lucia Branasi ; boboc.virgil ; George IORGULESCU ; DAN HEIPL ; RELU BADESCU ; NUTI FRINCU ; MIRCEA OLARU ; FLORIN SENCIUC ; Attila PETELEY ; Bitang Viorel ; cosmin1972 ; Cristian Tileaga ; EUGEN CORBEANU ; Dan ARDELEAN ; ELENA HANU
Cc: Silvio HODOS ; marianne senater
Sent: Fri, July 30, 2010 10:53:26 PM
Subject: Bine de stiut ...

La controooooooooollll..............

Corpul tau iti trimite mesaje?

Sanatatea pielii tale, a degetelor, a parului, urechilor sau a gurii iti dau indicii asupra sanatatii nutritionale a corpului tau.

Ti-au aparut pete albe pe unghii? Ai aproape tot timpul mainile si picioarele reci? Toate aceste lucruri minore, pe care este posibil sa le ignori, iti spun ca din alimentatia ta lipsesc vitamine sau minerale esentiale pentru sanatatea organismului tau.

Doza zilnica recomandata (DZR) reprezinta ghidul impus de Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste consumul recomandat de vitamine si minerale la care trebuie sa se supuna majoritatea producatorilor de suplimente alimentare.

DZR ofera o sugestie asupra consumului zilnic de nutrienti pentru prevenirea deficientelor nutritionale severe.

Iata cateva semne fizice ale unor deficiente nutritionale:
Par uscat si degradat – lipsa de acizi grasi esentiali.
Albirea prematura a parului - deficienta de acid pantotenic (B5).
Caderea parului - lipsa acidului folic, a vitaminelor B5, B6 si a acizilor grasi esentiali. Poate indica prezenta unor tipuri de substante toxice in organism.
Matreata - deficienta de acizi grasi esentiali, antioxidanti (in special seleniul), vitamina B6 si in general deficienta de vitamine din complexul B. Poate indica un nivel scazut al acidului gastric.
Acneea - deficienta de zinc, acizi grasi esentiali sau vitamina A. Nivel scazut de acid la nivelul stomacului si consumul ridicat de grasimi.
Carii dentare - deficienta de vitamina B6 si minerale (in special calciu si bor).
Sangerarea gingiilor - deficienta de vitamina C si bioflavonoide.
Crapaturi in colturile gurii - lipsa elementelor din complexul B sau a riboflavinei.
Limba umflata - lipsa acidului folic, a vitaminei B12, zincului sau fierului.
Limba deschisa la culoare - nivel scazut de fier.
Cearcane - nivel scazut de quercitina sau vitamina C.
Deformarea unghiilor - deficienta de fier.
Inflamarea cuticulelor - deficienta de zinc.
Pielea uscata - deficienta de acizi grasi esentiali, vitamina A sau vitamina E.
Vindecarea lenta a ranilor - deficienta de vitamina A, vitamina C, zinc sau acizi grasi esentiali.
Invinetire rapida - nivel scazut al vitaminelor K, C, E sau bioflavonoidelor.
Maini reci - lipsa acizilor grasi, a vitaminelor E si B12 sau a fierului.

Lista de mai sus are un caracter “orientativ”.
Cand iti “examinezi” corpul, trebuie sa ai in vedere mostenirea ta genetica si alti factori care tin de sanatate si care pot cauza unele simptome asemanatoare.

In general, semnele fizice pot spune destul de superficial care sunt carentele tale nutritionale, dar cel mai important este sa faci o vizita medicului tau inainte de a te repezi la diverse suplimente alimentare.

Poti acoperi nevoiele organismului tau printr-o alimentatie adecvata deficientele nutritionale pe care intuiesti ca le ai, dar cand vine vorba de suplimentele de vitamine si minerale, alege intotdeauna sfatul unui medic.

Alta parere despre sare, zahar si grasimi
Europenii importau cantitaţi imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări.
De ce? Sarea lor era fără iod! Fără iod in alimentaţie e jale!

“Ca sarea în bucate”, spune povestea, ca măsură a iubirii! Mesajul e mai actual ca niciodată ! Şi e singura poveste de acest fel de pe Pământ ! … Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii ! « Ăsta » avertisment medical!

Să luăm cuvânt cu cuvânt ! Exces, sare, zahăr…
Ce înseamnă exces ?
La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporală?
Între corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi…
Între cel de la munte care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi cel de la şes care primeşte apa cea mai infectă, cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substanţele !
Şi de fapt cui se adresează aceste spoturi ? Că nu suntem la fel ! Suntem unici cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viaţă, cu totul, fiecare e unic în felul său !

Şi nici nu avem aceeaşi grupa sanguină !
Şi diferă şi RH-ul (purtătorul de oxigen din sange) !
Unii au predominant Cuprul (-) alţii Fierul (+) !

Sarea! Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură! Iar sarea formează pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informaţional către creier!!!

Intuiţia îmi spune că ăsta e scopul : să devenim docili ca legumele ! La serviciu şi înapoi…acasă, la televizor, …unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare, zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătaţii!

Dar excesul de alcool,tutun şi medicamente?
Nu e mai periculos? Ba da! Dar ele aduc profituri imense, accize şi taxe la nivel mondial! Şi e bine să ai multe legume 'docile' în sistem ....!

Amintiti-va! Ce face medicul prima data in spital ?
Schimbă regimul alimentar, fără sare… adică taie legăturile informaţionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste tot.
Amorţeşte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacţiona imediat la chimicalele administrate!
Ar declanşa alergii!
Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine… naturala!
Glucoza participă direct la formarea acidului dezoxiribo-nucleic (ADN), adică a evoluţiei dvs.! Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentrarea vin din zaharurile naturale ! Şi evoluţia dv. genetică !

Grăsimile... să vedem ce spun studiile.
Colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar.

Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului imunitar.

În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele! Să le coboare la 200! Imediat, au apărut 36 de milioane de « bolnavi », şi 4,3 de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc !…

Între « ştiinţa » unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales intuiţia. Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte. Cum aţi vrea sa-şi crească oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii?

VĂ DORESC MULTĂ SĂNĂTATE! si ....."INOTATI inainte .....!"


adaos.... un bonus pt voi...:

-->
26 iulie 2010 > sursa: descopera.ro
Corpul gandeste pentru tine! autor: Cecilia Stroe

Pe cat se pare, indicii ca trupurile noastre ar putea juca un rol in gandire pot fi identificate in metaforele pe care le folosim pentru a descrie situatii. Cu 30 de ani in urma, aceasta observatie l-a facut pe lingvistul si filosoful George Lakoff de la University of California, Berkeley, impreuna cu filosoful Mark Johnson de la University of Oregon din Eugene, sa propuna asa-zisa "teorie a metaforelor", potrivit careia ne gandim la concepte abstracte in functie de cum ne functioneaza corpul. Si de-atunci incoace, dovezi in sprijinul acestei teorii nu mai prididesc sa iasa la iveala.
"Sustinatorii principiilor traditionale ale cognitiei vor fi surprinsi. Ei considera in general capacitatea umana de a rationa ca implicand procese cognitive abtracte golite de orice legatura cu trupul si cu spatiul", a comentat intr-un articol aparut in New Scientist, Tobias Loetscher de la University of Melbourne din Parkville, Australia. Recent, Loetscher si colegii lui au legat abilitatea umana de a cugeta la numere aleatorii - un exemplu de gandire abstracta - de miscarile corpului. Ei au cerut unui grup de 12 voluntari sa creeze o serie de 40 de numere, fiecare dintre ele cuprins intre 1 si 30, intr-o secventa pe cat de aleatorie posibil. Apoi cercetatorii au inregistrat miscarile verticale si orizontale ale ochilor barbatilor pe masura ce acestia pronuntau numerele cu voce tare, pe rimul unui metronom.
In cadrul acestui experiment, oamenii de stiinta au descoperit ca miscarile oculare ale subiectilor pot fi utilizate pentru a prezice marimea unui numar inainte ca acesta sa fie pronuntat. Daca un voluntar privea la stanga si apoi in jos, el alegea de obicei un numar mai mic decat cel anterior, iar daca privea in sus si la dreapta, alegea un numar mai mare. In plus, cat timp se uita intr-o anumita directie a fost direct corelat masurii in care numarul era mai mare sau mai mic decat cel anterior.


In opinia lui Loetscher, rezultatele studiului dovedesc ca gandurile abstracte sunt legate de miscarile fizice ale trupului. Dar de ce doua lucruri in mod evident fara nicio legatura - miscarile oculare aparent neimportante si numerele aleatorii - ar fi corelate? Lakoff, care numeste experimentul lui Loetscher drept "un exemplu deosebit de frumos" al asa-numitei "embodied cognition" (teoria ca circuitele creierului responsabile pentru gandirea abstracta sunt strans legate de acele circuite care analizeaza si proceseaza experiente senzoriale), crede ca are legatura cu felul in care capacitatea de a vorbi se dezvolta in timpul copilariei.
Tot Lakoff considera si ca voluntarii utilizeaza doua seturi de metafore pentru a-si imagina numere: ca "sus" corespunde unui numar mai mare, in timp ce "jos" unuia mai mic, iar acest soi de metafore ar fi invatate si adanc intiparite in creier la o varsta frageda (un copil privind un pahar in timp ce se umple ar invata sa asocieze o crestere a inaltimii cu o cantitate mai mare, de exemplu). Regiunile separate din creier care proceseaza cantitatea si inaltimea s-ar fi putut conecta intre ele in creierul aflat in crestere, a explicat el, ducand la o intelegere "innascuta", si de nezdruncinat a metaforei ca "sus" inseamna "mai mult". Ceea ce nu reiese totusi din experimentul lui Loetscher este daca miscarea oculara comanda selectia numarului ori selectia numarului declanseaza o anumita miscare oculara.


Ne folosim de metafore concrete, incarcate in elemente senzoriale atunci cand vrem sa exprimam idei abstracte si emotii complicate, iar studiile sugereaza ca ele ar putea fi mai mult decat niste instrumente literare, ca ar exista baze neurale care literalmente "incarneaza" aceste metafore. Iar cercetarile din acest domeniu au scos la iveala si ca trupul ia limbajul foarte "in serios", putand interpreta metaforele extrem de ad-litteram.
"Felul cum procesam informatia este in legatura nu numai cu creierele noastre, ci si cu intregul trup", considera Nils B. Jostmann de la University of Amsterdam, in opinia caruia, "ne servim de orice sistem de care dispunem pentru a trage o concluzie si a gasi un sens la ceea ce se intampla in jurul nostru".
Atunci cand descriem pe cineva ca fiind "rece", intelegem ca nu este "prietenos" si nu ca ar trebui sa se imbrace mai gros, iar utilizarea temperaturii scazute ca metafora pentru indiferenta sociala ar putea fi mai mult decat o conventie de limbaj; potrivit mai multor studii, ar putea exista o motivatie psihologica pentru faptul ca obisnuim sa corelam temperatura cu relatiile sociale.
Intr-o serie de experimente facute in 2008 de psihologii Chen-Bo Zhong si Geoffrey Leonardelli de la Universitatea Toronto, cand voluntarilor li s-a cerut sa se gandeasca la o perioada din viata lor cand s-au simtit respinsi din punct de vedere social, acestia au descris temperatura in camera unde se aflau ca fiind semnificativ mai scazuta decat au facut-o cei pusi sa-si aminteasca de vremurile cand se simteau acceptati, cu toate ca temperatura camerei era identica la ambele grupuri. Intr-un experiment separat, voluntarii au jucat o versiune online a unui joc de aruncare a mingiei, menit sa-i faca pe unii dintre ei sa se simta exclusi, ulterior fiind pusi sa-si exprime preferinta pentru anumite mancaruri si bauturi. La final, cercetatorii au depistat la cei "exclusi" o tendinta de a alege bauturi si mancaruri fierbinti, ajungand la concluzia ca acestia pofteau la ele intrucat le era frig.


Si lucrurile nu se opresc aici: legatura dintre izolarea sociala si senzatiile fizice de frig ar putea actiona si in directie inversa. Un studiu realizat de cercetatorii de la Utrecht University sugereaza ca temperatura poate afecta ceea ce simtim fata de ceilalti.
La fel cum a-i percepe pe cei din jur ca fiind distanti ne face sa ne fie frig, a ne comporta imoral ne face sa ne simtim murdari fizic. Si pentru ca Shakespeare a dramatizat aceasta legatura foarte elocvent - simtindu-se vinovata de crimele provocate, Lady Macbeth isi spala mainile ca si cum ar avea realmente sange pe ele -, Zhong impreuna cu Katie Liljenquist de la Northwestern University au folosit termenul de "efect Macbeth" pentru a descrie dorinta oamenilor de a se spala atunci cand stiu ca au comis "pacate".
In cadrul unui alt studiu, psihologii de la University of Plymouth, Simone Schnall, Jennifer Benton si Sophie Harvey au aratat si ei ca simplul gand la concepte corelate curateniei (cuvinte precum "spalat", "curat" si "pur") ne poate influenta in luarea deciziilor de natura morala.
In ceea ce-l priveste, Zhong considera ca cea mai surprinzatoare descoperire din studiile cu privire la temperatura si curatenie "este relatia de reciprocitate dintre experientele fizice si psihologice care sunt in mod tipic considerate independente". Dupa cum explica, "felul in care cunoastem in mod concret lumea fizica (curatenia si frigul, de exemplu) nu numai ca poate avea un efect direct asupra conceptiilor noastre de ordin superior, constructii abstracte precum moralitatea si relatiile sociale, dar aceste constructii abstracte pot la randul lor modifica modul in care experimentam concretul si fizicul".
Apoi, metaforele utilizate zi de zi nu sunt doar legate de relatii sociale si lupta binelui cu raul; ele pot fi si "inradacinate din punct de vedere al perceptiei", adica, cumva conectate cu spatiul fizic: iata de ce "cantarim" lucrurile importante pentru noi sau consideram subiectele dificile ca fiind "grele". Intr-un experiment realizat de Nils B. Jostmann (University of Amsterdam), Daniël Lakens (Utrecht University), si Thomas W. Schubert (Instituto Superior de Ciências do Trabalho e da Empresa, Lisabona), s-a constatat ca voluntari tanand obiecte grele in maini au acordat mai multa importanta opiniilor si o mai mare valoare valutelor straine decat cei pusi sa tina unele mai usoare. Rationamentul e simplu: dupa cum e necesara multa forta fizica pentru a misca de colo-colo obiecte grele, la fel rezolvarea problemelor importante necesita si ea mult efort cognitiv.
In plus, pe langa faptul ca ne influenteaza opiniile, lucrurile grele (fizic grele) pot chiar juca feste perceptiei noastre vizuale. Cand participantii intr-un experiment al lui Dennis Proffitt de la Universitatea Virginia au fost pusi sa care rucsacuri grele ei au perceput niste dealuri ca fiind mai abrupte decat erau in realitate. De asemenea, acelasi rucsacuri grele i-au facut pe voluntari sa perceapa distantele ca fiind mai mari.


Potrivit lui Severine Koch de la Radbound University, "locomotia constituie cea mai pura si mai valida din punct de vedere ecologic forma a comportamentului de apropiere si evitare".
Mersul inainte este in mod tipic asociat cu progresul sau cu o realizare: ii apreciem pe vizionari si pe progresisti, cei care "o iau inaintea timpurilor lor". Si daca stramosii nostri ar fi mers inainte doar daca acest lucru era sigur; o singura privire aruncata inainte unui obstacol amenintator i-ar fi facut sa se retraga - adica sa o ia la goana inapoi, in timp, creierul a codificat emotii cu aceste impulsuri de apropiere sau retragere.
Prin urmare, desi nu mai fugim de lei si de tigri, este posibil ca simpla actiune de retragere sa declanseze aceeasi hipervigilenta experimentata de stramosii nostri cu secole in urma.
Koch si colegii ei au testat aceasta posibilitate in cadrul unui experiment simplu. Pornind de la ideea ca a merge inapoi necesita semnificativ mai mult control cognitiv decat a merge inainte, ei i-au pus pe studenti sa raspunda la un test Stroop (care masoara atentia executiva) dupa ce au facut cativa pasi inapoi.
S-a dovedit ca cei care au mers inapoi au avut rezultate mult mai bune la test decat cei care au pasit doar inainte; in loc sa ne transmita panica sau nesiguranta, se pare ca ale noastre creiere ne-au pregatit pentru situatii dificile, recompensandu-ne cand "facem un pas inapoi" pentru a ne gandi mai bine la o situatie.
Corpul uman a fost prevazut chiar si cu un "amortizor" pentru emotii extreme. De exemplu, atunci cand suntem furiosi, cortexul prefrontal stang - zona cerebrala implicata in autoreglare - se activeaza mai tare decat cortexul prefrontal drept. Intr-un alt experiment interesant facut de Eddie Harmon-Jones la Texas A&M University, voluntarii au fost criticati in timp ce se asezau pe un scaun. La cei care s-au asezat s-a detectat o activare precorticala mai mica decat cei la care au ramas in picioare: altfel spus, daca vrei sa dai cuiva vesti proaste, asigura-te mai intai ca sta jos.
Credeai ca te cunosti atat de bine incat secretele corpului tau, pur si simplu, nu mai exista pentru tine? Ei bine, vei fi surprins sa afli cat de putine lucruri cunosti, de fapt, despre propria ta persoana. Citeste 50 de lucruri pe care nu le stiai despre corpul uman!

CITESTE SI:
* Umanitatea a intrat intr-o noua faza a evolutiei
* Cum arata cu adevarat un om preistoric (FOTO)
* Primul embrion hibrid, om-animal, a fost creat in Marea Britanie


Friday, July 30, 2010

Hei, va mai aduceti aminte de o 'stea' a inotului nostru...?


........amu's la 76 si parca m-ar bate gandul sa mai inot ceva ......, dar cum ?

IRINEL PANULESCU alias Soptirean...,
familie mare de inotatori
Astea sunt ultimele mele mesaje cu Irinel
Cititi-le... sunt interesante
Si astia mai tinerei.... nu uitati: va vine si voua randul....!!! Eu, la toti va dorec sa traiti macar pan'la anii mei... succes.

----- Forwarded Message ----
From: Irinel Soptirean

To: Mircea Olaru

Sent: Fri, July 30, 2010 6:42:04 PM
Subject: AW: AW: am colectionat adresa ta de la un 'colaborator'

Mircea,

arati minunat in apa!

Si eu am participat la Masters aici pina acum 8 ani.Am inotat pentru un club din München, mi-a facut mare placere, erau multi fosti sportivi si iubitori de apa, nu conta ca esti mai batrin sau nu, sau ce au facut sau realizat altii ca sportivi.

Am avut un timp minunat, mergeam si la stafete,chiar mixte,de ex 4x50 mixt la virsta de 180 de ani ( 2 barbati si 2 femei). Se aduna virsta celor 4 participanti si in apa cu noi.

In 2000 au fost Campionatele mondiale de Masters in München unde am participat si eu. Am cistigat la 50 Bras la grupa mea de virsta, iar cu stafeta am devenit inca o data campioni mondiali( ce nu am reusit la tinerete, reusesc la batrinete!!!).

Un an mai tirziu in 2001 au fost campionatele europene de Masters in Palma de Mallorca,si acolo am ocupat locul 3 la 200 mixt, si cu stafeta am cistigat din nou.

Dar rezultatele nu erau prea importante, frumos a fost timpul petrecut impreuna, toti eram bine dispusi, a fost un timp minunat. De antrenat nu conta prea mult, bucuria de a mai simti inca o data sa fi pe blogstart si sa ai in fata un bazin unde sa te intreci… superb.

In rest, si eu dau cursuri de inot pentru adulti, si este foarte interesant, asa cum vezi si tu pe pielea ta, dar o fac pe linga meseria principala cu care in momentul de fata imi cistig piinea!

Am sa trimit diferite poze, dar nu astazi.

O zi placuta si plina de zimbete, nu te mai amari de nimicurile din viata!

Cu drag Irinel

======================

Von: Mircea Olaru [mailto:scanave@yahoo.com]
Gesendet: Donnerstag, 29. Juli 2010 10:49
An: Irinel Soptirean
Betreff: Re: AW: am colectionat adresa ta de la un 'colaborator'

esti asa cum mi-am inchipuit..... bunatatea intruchipata, bravo
ma bucur de reusitele tale, ami ales cele legate de familie .... si cred ca ai o munca pe cinste; este mare lucru ca ceea ce faci tu, tu sa 'dai' socoata... sa nu depinzi de altii;

eu, la batraneturi, m-am specializat pe invatarea inotului de adultii temaciosi si fricosi... si ma amuza fantastic momentul and 'el' realizeaza ca a fost asa de fraier si nu a inteles ce simplu e.... / am avut o cucoana care dupa ce a platit tot ce era de platit, cand sa intre in apa a zis' eu nu intru...' iar dupa a 3-lectie inota; cu adulti e mai usor daca abordezi prestatia constienta fata de cea instinctuala a copiilor

in rest totul este ok
mai sunt inca sanatos
mai ma dau grozav ca-s mare antrenor..., dar cand vad aberatiile din ziua de azi...., auzi ce-au hotarat desteptii;... pt ca au constat ca nu prea le merg fondistii... acum, vrei nu vrei, nu poti concura decat daca: la antrenamente treci norma de 2 Km.... si la concurs de inoti orice procedeu, musai sa ai si proba de 400m....; le-am scris parerea mea pe blog.. dar degeaba - nu citeste nimeni, s-au saturat de dadaceali

ai si tu ceva fotografii ?
ai si tu chef vreodata sa te lauzi cu viata ta sportiva
tare te-as incondeia pe blogul meu....
experienta buna a ns. se va pierde si e pacat

hai pa

cu iubire

m.o./ am inotat acum 2 sapt. la masters... le-am adus cadouri sa dea ... si premii(cca. 30 de casti noi....), carti.... dar m-am trezit tratat ca neica nimeni si au dreptate cine-s eu langa 'ei'sau altii; asa ca m-am lasat de a mai fi masters, la 74 de ani - ajunge.

M.O.

Bucuresti, Romania ++40722476223

www.gunselgunsel.com/mircea.olaru.htm

http://despre-inot.blogspot.com/ = noua adresa a blogului


========================

From: Irinel Soptirean <>
To: Mircea Olaru

Sent: Wed, July 28, 2010 9:50:12 PM
Subject: AW: am colectionat adresa ta de la un 'colaborator'

Buna Mircea,

ma bucur sa te revad chiar si numai in poza, cine stie, lumea este mica....

Eu sint bine ,am 2 fete care intre timp au facut 21 si respectiv,18 ani.Pe cea mare o cheama Catinca ,iar cea mica Karla.

Eu locuiesc in orasul Mühldorf, cam o ora departare de München si 10 min departare. de Cristina Soptirean, care si ea la rindul ei a devenit bunica.

Dana fata cea mare a Cristinei, are o scumpete de baietel (3 ani),iar Cristina este o bunica model.

Eu ,de 8 ani de zile,am un nou barbat linga mine, il cheama Dirk si este o persoana deosebita, care ma iubeste si ma respecta cum putini oameni au facut-o pina sa il intilnesc pe el.

Aici ma ocup de recuperarea oamenilor care au suferit accidente de diferite cauze( cerebrale, de masina, etc) si incerc in special prin terapie in apa sa ii reabilitez.

Ca antrenor de inot am activat aproape 20 de ani, acum m-am retras si mai dau cursuri de inot pentru adulti in special.

In rest, viata merge mai departe,si ma bucur sa revad pe Facebook,prietenii de demult.

Cu drag si multe salutari

Celor care ma mai au in amintire

Irinel

Mit freundlichen Grüßen

Irinel Soptirean
================================
Von: Mircea Olaru [mailto:scanave@yahoo.com]
Gesendet: Mittwoch, 28. Juli 2010 14:08
An: Irinel Panulescu
Betreff: am colectionat adresa ta de la un 'colaborator'

ce mai face cea mai talentata inotatoare din cate am vazut eu...?
scrie-mi si mie ds. tine si ale tale....

Bucuresti, Romania ++40722476223

www.gunselgunsel.com/mircea.olaru.htm

http://despre-inot.blogspot.com/ = noua adresa a blogului

=============================================

legat de miscare, de sport, de activitatea actuala a lui Irinel.... click aici

=============================================

Daca nu vreti programul meu, pe gratis......

mergeti la adresa asta si.... platiti !!!!Introducing your online personal trainer ...
From:
...
Sports Performance Bulletin
To:scanave@yahoo.com



The key benchmark test for any sports training program:

What does it cost?

(Answer: $1.97!)


Dear colleague,
There are four vital benchmark tests for any sports training program:
  1. What does it cost?
  2. What do you get?
  3. Who’s giving the advice?
  4. What does the training involve?

Test 1: what does it cost?

Today, more than ever, value for money counts.
But that doesn’t mean buying cheap. To take performances safely and quickly to your natural limit you need the closest to one-on-one advice there is -- and that is what we are offering today:
The complete Peak Performance training pack of reports, newsletters and videos, value
US $2,740.00 / GB £1,760.00 for just US $1.97.
This is our premium ‘Gold Standard’ training pack. It includes a comprehensive range of books, reports and video recordings from field, track and gym to bring members the best possible training advice available.
This new pack is as close as we can get to offering you one-on-one training, but at a fraction of the usual cost of a personal coach. World class training is delivered for all levels of ability -- you will find workouts tailored to your sport or event to ensure you get maximum benefit from every minute of training.
To keep you up-to-date you receive in your training pack a trial 60-day subscription to the internationally-acclaimed newsletter, Peak Performance.
When you respond to this special offer you get two issues, worth $20, included at no charge so you can see how much faster you can progress using our new premium service.
You won't find this internationally-rated training material anywhere else - it is exclusive to Peak Performance. Below we explain the crucial benchmark tests we use to source our ever-growing set of superb, time-effective workouts and exercises.
Here's to good training!
Best wishes,
Jonathan Pye
Publisher
Peak Performance

Test 2: what do you get?

The premium Peak Performance Sports Training Pack

Training instruction contained in the new Peak Performance training pack includes:
1. Top 15 Resistance exercises
2. Effective flexibility routines
3. Building Dynamic Power
4. Marathon Training Special
5. Core Muscle Training
6. Hydration Therapy
7. Deep Water Running Supplements
8. Weight Training
9. Triathlon Strength and Conditioning
10. Perceptual Training
11. Injury Special
12. Coaches' Training Secrets
13. Food & Drink for extra performance special
14. Ageing & Performance
15. Football Special
16. Sports Psychology Special
Like any effective coaching team, we at Peak Performance are here to motivate you to your highest possible achievement. As soon as you join us your training plan will kick in. You’ll receive a monthly newsletter into your inbox to inspire and encourage you and keep you in touch with the latest performance enhancing findings. You'll have direct access to special interest groups, our question and answer section, blogs, articles and videos: the latest sports science research transformed into practical, effective take-home advice.
Every item has been thoroughly tested on the track, field or gym. Join us today. You’ll need nothing else:
  • Video clips illustrating exercises and drills for all sports
  • Video library of over 250 gym based exercises
  • Videos of the exercise of the month
  • Video interviews with top athletes and coaches
  • Video clips of new training routines/methods that you might not have used before – for example: kettle bell training
  • Video clips that link up with the content in the Peak Performance newsletter, illustrating how an exercise is properly performed
  • Video clips of how to prepare nutritionally balanced meals and drinks
  • Videos library of exercises for injury avoidance / treatment

Test 3: Who’s giving the advice?

‘Who’s giving the advice?’ is the third test and it especially important for sports and athletics training because of the drawbacks and dangers that appear if you happen to use the wrong adviser. Here are the questions we ask:
How effective are the coach’s training methods? How efficient? What is the time / effort / effect ratio? Exactly what are his students achieving for the time they spend training? What happens when they compete? At what level are they competing and how often are they winning?
These are the standards we use to judge a trainer. These are the questions we ask at Peak Performance before inviting a coach to join us to demonstrate his methods to our website members.
Our online video clips, newsletters and graphic illustrations are presented by trainers such as John Shepherd (our head coach), Phil Gardiner and John Monro. They operate at International level and are recognised as top personal trainers.
Heading your advisory team is John Shepherd, the coach who organises, oversees and collates the Peak Performance Online sports training channel. John is a former international long jumper and a recognised fitness trainer and sports coach. He was a member of the Great Britain and England athletic teams and competes today at International Masters' level. He has an MA in specialist health and has managed a sport and leisure centre for more than 10 years.
John trains athletes for Internationals (junior through to senior). He advises coaches and athletes on their conditioning. He was ranked in the top 5 in the UK at long jump for 6 years and had 15 internationals. He was 4th in the World Masters champs (45-49) last year and is the winner of numerous British, European and World Medals as a master and rowed in the World Indoor Rowing Championships.

Your international training team and their qualifications

If you have ever talked to a specialist about something specific you’ll know they often refer you to someone more qualified in that field. That’s pretty common nowadays. Having just one trainer, one source of advice, is not enough no matter how good he or she is. A single trainer simply cannot and should not give advice on the wide range we cover, such as: power training, strength training, flexibility, weight reduction, muscle building and injury prevention.
Being referred to a more qualified expert gives you far more confidence than having to hunt down that person yourself (you can forget the advertisements in the telephone directory for example).
Each field has its own set of qualifications and our trainers are qualified in all the separate disciplines, from power training to injury prevention. That includes circuit and weight training, nutrition, motivation and the overall manager who will supervise your whole program!
That is eleven disciplines so far - and each has its own expert. And we could list many more. This is the wide range of expertise that Peak Performance delivers and no-other provider can even come near. Depending on what your objective is, the Peak Performance team is the best we – and you - will find for general training in areas such as strength, endurance, speed, injury prevention, psychology, and sports specific workouts for football, tennis, running, cycling, swimming etc. (You will find a more complete list below).

Test 4: what does the training involve?

How many hours will your training take, taking into consideration the limited amount of time you have available? How easy is a Peak Performance sports-specific workout to pick up? How long before improvements begin to show through?
These are all vital questions, because far more time is taken up with training than competing. It’s very easy for a publisher to hand out a book containing multiple workouts and leave you to carry on. But a top coach will not do that. He gives you specific exercises designed for you and your sport or event. He cuts out or reduces the exercises that are not relevant to your personal goal. He instigates a planned program that will put you more directly on the road to success.
In practice, many members of the Peak Performance community find the time they spend training has actually reduced, while each week their performance gets better and better.
Often, there is just not a buddy to turn to and ask: “What did he mean by that?” It’s therefore vital to know: is the advice you receive clear and easy to follow?
Word-of-mouth recommendation is still the best (and for experienced athletes the only) way to assess and select an advisor.
As our Peak Performance members so often tell us:
“Training advice from Peak Performance has helped me to improve by using the correct exercises and strategies. I have also learned to get the maximum training effect with less time spent than in the past”.
Geoff Lienert, Distance Runner, New Zealand
“Peak Performance helped me to get rid of all unnecessary exercises to improve faster and more efficiently. It tells you up to date information that coaches don’t know yet”.
Matt, Swimmer, Canada
BONUS! Respond today and receive a 60-day free trial subscription to Peak Performance the leading newsletter in its field, starting with these issues:
Issue 286: April 2010*Speed training: Why a ‘chaotic’ approach to speed training can pay dividends *Nutrition: Green tea – exciting new discoveries about an ancient drink *Plyometrics: Making your plyometric routine sports specific – the second part of our two-part series *Cycling efficiency: Can your pedalling style make you a more efficient rider? *What The Papers Say: Cystine/theanine and immunity; Assessing fatigue in football; Cold-water immersion in swimmers
Issue 285: March 2010
*Nutrition: Carbohydrate rinsing – can simply swilling out your mouth with carbohydrate drinks boost your endurance performance? *Cycling: Preventative back health to keep those cranks spinning *Psychology: Consistency – keeping it together for maximum performance *Training: Making plyometrics work for you – a look at the latest research *What The Papers Say: HICA and lean muscle mass gain; Joint stiffness and low back pain; Effect of chain ring shape on cycling performance
Issue 284: February 2010
*Nutrition: Changing perspectives in sports nutrition – what has the past decade taught us? *Psychology: Mind over matter – ten years of advances in sports psychology *Training: Key breakthroughs in endurance and strength training and what they mean for athletes *What The Papers Say: Plyometric training, power and kicking distance; ‘Not to failure’ strength training; Ice-slurry and running performance
Issue 283: January 2010
*Training: Train low, race high – an update on the latest research into low-glycogen training *Psychology: Psychological momentum – what does it take to ‘get on a roll’? *Health: Why fat and fit is okay for athletes! *What The Papers Say: Pre-exercise stretching and endurance performance; Strength training and high-intensity cycling; Eccentric overload and strength gain
With the level of coaching and advice the Peak Performance newsletter delivers we believe we do ‘sports training’ better than anyone:
  • Fun workouts to boost fitness, speed and endurance and correct weaknesses
  • Reduce dehydration and get more from your exercise
  • Increase endurance performance by up to 17%
  • Achieve outstanding speed in distance events
  • Avoid the supplements that wont boost performance
  • Boost your oxygen supply
  • Deal with a below average performance
  • Use your nervous system to increase strength without exercise
  • Effectively use the world’s greatest and most costly training secrets
  • Use our lean-training method to beat your personal best
Included are the following training techniques:
  • Core training
  • Circuit training
  • Conditioning
  • Endurance
  • Flexibility
  • Interval training
  • Overtraining
  • Plyometric
  • Power
  • Proprioceptive
  • Speed training
  • Strength training
  • Stretching
  • Technique
  • Training programs
  • Warm up
  • Weight training
  • Winning
Special launch discount: 60-day trial costs just USD $1.97 / GB £1.30
Value of special reports and videos: US $2,740.00 / GB £1,760.00
We are offering you this opportunity to test the ‘Peak Performance Premium’ service at a low launch rate so you can discover the effect our gold-standard training will have your performance. Once you have experienced the full impact we think you will stay with us - nothing comes closer to one-on-one training at anything like this price.
Your trial includes access to Peak Performance training videos, the Peak Performance Newsletter, coaching tips and all the practical training commentaries that our International trainers will be providing each month. The total value of reports, newsletters and videos is US $2,740.00 / GB £1,760.00.
Following the charge of US $1.97 / GB £1.30 to your card or direct debit payment, you will not be charged any further amount during your 60-day trial and you can cancel at any time. If you decide not to cancel your subscription, your membership service will continue for just USD $59.97/GB £39 every six months. This subscription can be cancelled at any time by contacting us or your bank.
Peak Performance is published by P2P Publishing. Our UK office is located at 33-41 Dallington Street, London, EC1V 0BB, United Kingdom. Tel: 0845 450 6402 between 09:00 and 17:30 GMT, Monday to Friday.
Our American office is located in 16850-112 Collins Ave 344, Sunny Isles Beach, FL, 33160, United States of America. Tel: 305-956-3992 between 09:00 and 17:00 EST, Monday to Friday (answer phone all other times).



--