Tuesday, October 24, 2017

"VALURILE DUNARII" in varianta BEST....


PoolMate pe biroul meu, cumparat cu ajutorul ing. Radu Balaban
PoolMate a venit la timpul si locul potrivit........
Iata o corespondenta, initiata cu ceva ani in urma, cu cei de la PoolMate. Se adevereste faptul real ca’ ceasul minune’ a fost realizat fara nicio legatura cu ‘pretentiile’ mele fata de cautarile Conceptul BEST, dar a fost o coincidenta bine venita. 

In urma cu cativa ani, am incercat sa-i sensibilizez pe sotii Irlam sa imbunatateasca functiunile ceasului; ideia era de-al putea trnsforma intr-un gen de ‘antrenor la purtator’, adica ceasul sa poata colecta mai multe date, de ex., sa poata numara ciclurile pa la la momentul cand inotatorul nu mai vasleste (a) sau, sa poate retine numarul de secunde cat timp inotatorul sta (la terminarea unui sprint) (b)sau si mai bie, daca ar putea semaliza (optic,sonor?) intervalul de timp planificat pentru un tip de antrenament - 10x50 m etc.(c), evident toate acete date, propabil si altele legate de FC,  etc., sa fie trasferate cu  sistemul  USB in memoria unui calculator sau tel. android (d) si astfel in cel mai obiectiv mod, antrenorul asistent sau chiar sportivul sa poata concluziona valoarea antrenamentului programat…

Cred ca ‘pretentiile’ mele au fost cam mari si nu am mai primit raspunsuri si in fond m-am bucurat ca ideia unui ceas-pedometru(ca de fapt asta ar face…) a devenit reala si va evolua.
Cateva din multe variante al produsului PoolMate

Inchei: cand l-am vazut pe ilustrul pres. al Asoc. Istoricilor Sportivi devenit dealer pentru PoolMater, i-am adus aminte de ce reactive nepoliticoasa a avut fatza de mine…., ori lui i-a fost ‘rusine’…,  ori fam.Irlam a luat o hotararea buna, obisnuita in maketing… si au indepartat ‘virusul’ care le-ar fi putut stanjeni bisnisul, practic ‘istoricul’ nu a mai aparut, Eu am fost satisfacut… dar n-am realizat nimic, adica o unitate de vederi cu privire la acest produs si a consecintelor folosirii sale.
"Dealerul' ad-hoc a prod. PoolMate, in persoana d.lui prof.Terret Thierry, Univ. Lyon
Iata raspunsul original al d.lui pres. AHS
-----------------------------------------------------------------------------
"TERRET THIERRY"
On Sat, 5 Jul 2008 13:42:09 +0200, TERRET THIERRY wrote
>
Cher monsieur,
>
Je vous remercie de votre message. L'évaluation de l'efficacité des habiletés dans l'eau est en effet un vaste domaine auquel les historiens du futur devront sans doute s'intéresser.
>
Bien cordialement
>
Thierry Terret
  
[cu alte cuvinte – mai prostule de Mircea Olaru, asta este o chestie grea, prea grea pt tine si lasa pe altii, in viitor, sa se ocupe de ea]
 ============================================ 

Intrebarea mea initiala >PoolMate =  I’m very curious to know the story of making the PoolMate? It is an appreciable effort in the professionalism and in the financial implications ... but I can not imagined what started the idea, your desire to make this enhancement greatly appreciated ...?[am tradus cu Google translate]

Producatorii PoolMate, sotii Irlam, UK

Raspuns din partea lui Lisa pe Face Book
It's the London marathon this weekend. The Swimovate story began 10 years ago in April watching the London Marathon on TV. I watched Jane Tomlinson who had terminal cancer running and was completely inspired. She was the same age as me, with children like me but had been struck down by this terrible disease. I thought- if she can do it then I can. So that afternoon I got out some trainers and went for my first ever run (well more of a walk!). That next April I was on the start line at the London Marathon and finished in a flood of tears! I got hooked and completed a couple more marathons and all the time followed Jane’s story. She started triathlon so I decided to give it a go too- this changed my life.
As amateur triathletes, my husband and I found ourselves constantly looking for a device that could keep track of our performance. After a lot of searching, I realised that there were plenty of products out there that had been adapted for runners and athletes, but nothing out there for swimmers; there was a clear gap in the market.
Redundancy was the catalyst that made me realise the need to give proper attention to the business potential in my ideas. I had always been on the lookout for opportunities to give it a go, and finally I realised that I needed to be proactive. I had an idea that I thought would work and I suddenly thought, ‘how would I feel if someone else did it?’
With a background in electronics, my husband and I created and designed the original PoolMate between us. The development process took two years. We set up in 2007 before finally going to market in 2009.
Within three months, we had covered our development costs, finally reaping the rewards from all our hard work. The Swimovate brand is still growing and we are constantly delighted to hear from our thousands of happy swimmers.
Unfortunately Jane died in 2007 but her legacy carries on and the Jane Tomlinson Appeal has raised over £3 million for charity.
Good luck to everyone running the London marathon, you never know where it will take you.

Lisa
Sfârşitul conversaţiei
-------------------------------------
Traducere: E maratonul din Londra în acest weekend.... Povestea lui Swimovate a început în urmă cu 10 ani în aprilie, urmărind la maraton la Londra la televizor. Am urmărit-o pe Jane Tomlinson, care a avut cancer terminal și a fost complet inspirată. Era aceeași vârstă ca mine, cu copii ca mine, dar fuseseră loviți de această boală teribilă. M-am gândit ... dacă o poate face, atunci pot. Așa că în după-amiaza am coborât niște traineri și m-am dus la prima alergare (mai mult de mers pe jos!). În aprilie anul viitor, am fost pe linia de start la maratonul de la Londra și am terminat într-o inundație de lacrimi! M-am prins și am terminat încă câțiva maratoni și tot timpul am urmat povestea lui Jane. A început triatlonul, așa că am decis să o fac și eu - mi-a schimbat viața.
În calitate de triatlatori amatori, soțul meu și cu mine ne-am găsit în mod constant în căutarea unui dispozitiv care să țină evidența performanței noastre. După o mulțime de căutări, mi-am dat seama că există o mulțime de produse care erau adaptate pentru alergători și sportivi, dar nimic pentru înotători; a existat un decalaj clar în piață.
Redundanța a fost catalizatorul care ma făcut să-mi dau seama de necesitatea de a acorda o atenție corespunzătoare potențialului de afaceri în ideile mele. Întotdeauna am fost în căutarea oportunităților de a-mi da drumul și, în sfârșit, mi-am dat seama că trebuie să fiu proactiv. Am avut o idee despre care am crezut că va funcționa și m-am gândit brusc: "Cum aș simți dacă altcineva a făcut-o?"
Cu un background în domeniul electronicii, soțul meu și cu mine am creat și proiectat PoolMate original între noi. Procesul de dezvoltare a durat doi ani. Am înființat în 2007, înainte de a intra pe piață în 2009.
În termen de trei luni, ne-am acoperit costurile de dezvoltare, câștigând în cele din urmă recompensele din toată munca noastră grea. Brandul Swimovate este în continuă creștere și suntem mereu încântați să auzim de la mii de înotători fericiți.
Din păcate, Jane a murit în 2007, dar moștenirea ei continuă și recursul Jane Tomlinson a ridicat peste 3 milioane de lire pentru caritate.
Mult noroc tuturor celor care conduc maratonul din Londra, nu știi niciodată unde te va duce.
Lisa {mie-mi dau lacrimile.... hiuhhoha}

Draga Lisa, 4.28.2014

Imi place povestea ta, este un exemplu de bun profesionalism perseverent si, dece nu, chiar si noroc.
Intrebarea mea provine dintr-o alta poveste, a mea de data asta, daca o veti citi veti intelege.
In 1983, avand functia de antrenor federal, am cautat o cale sa mai temperez pasiunea nesabuita a unor antrenori care, pentru succese de moment, fortau copii sa inoate tare, copii care dupa 2-3 ani abandonau inotul  efortul fiind prea mare si dozat exagerat,etc.
Am gasit ca pot sa folosesc aforismul ‘festina lente’ si deci la inot acest lucru insemna ‘sa ai eficienta mare, inotatind cat poti de repede dar cu cat mai putine vasliri’.
In final am reusit sa dau un nume minunat acestui concept - BEST [the Biomechanical Efficiency Swimming Test] iar cautarile m-au dus si la gasirea  unei alte formule, complementare,  prin care gaseam o valoare constanta a fiecarui inotator separat {Indicele Personal de Alunecare}; daca doriti amanunte, pot sa va trimit atashat explicatii mai ample.
Toate bune si frumoase dar colegii si mai ales arbitrii s-au impotrivit aplicarii acestei noi conceptii de intreceri pentru bunul motiv ca nu avea cine sa numere bratele, vaslirile fiecarui inotator.
Atunci am inceput sa ‘fac valuri’ si am trimis ideia la cati mai multi specialisti straini [ am trimis-o chiar si la Presedintele Asociatiei  Istoricilor sportivi /Therry Terret, Lyon Franta, care a ras de mine... – viata a facut sa-l vad, recent, dupa mai multi ani, ca dealer al produsului  PoolMate si atunci i-am adus aminte de atitudinea sa, cand nu stia de voi ...
Cand a aparut Swimnovate pentru mine a fost o bucurie cum numai voi va puteti inchipui... era visul neimplinit al carierei mele de antrenor care a ‘gasit si el, acolo, ceva...’. Am rugat pe un elev de-al meu [cunoscatator bun al limbii engleze, ing. Radu Balaban] sa cumpere un exemplar PoolMate, aprox. prin 2009-2010, a venit ceasul si am inceput sa-l testam; totul era OK dar ceva nu se potrivea; ceasul nu permitea ceea ce permite azi –adica selectare de date specifice unui antrenament in conditiile de inot sportiv in piscina [ interval training] + descarcarea datelor pe calculator.
Si asta v-am semnalat de cateva ori....  Acum vad ca ati reusit sa perfectionati produsul si eu, mereu, il recomand antrenorilor romani, pentru a-l folosi in antrenamente. Sper ca, treptat, ei se vor convinge de importanta unui antrenament stiintific controlat si atunci fiecare sportiv va fi indemnat sa-l cumpere.
Zilele acestea, un grup de inventatori romani, au castigat medalia de aur la Targul de Inventica de la Geneva – premiul le-a fost acordat deoarece au realizat un sistem de urmarire, in direct si pe viu..., a evolutiilor unui skior – iar eu care il si cunosc pe inventator [ing.Mircea Tudor] cred ca-l voi determina sa aplice sistemul si la un bazin de inot [acest sistem permite trimiterea pe mobil, tablete in timp real, a evolutiilor sportivilor+stocarea datelor pentru a fi, ulterior, descarcate pe calculator..].


Iata ca acum stiti si intelegeti dece v-am pus aceasta intrebare prieteneasca si sper ca nu sunteti nedumeriti dece atata insistenta din partea mea =’ cum ati ajuns la ideia de a realiza acest minunat accesoriu de la atletism / marathon la inot sportiv ?’

Eu va felicit ca ati reusit acest ‘mare’ PoolMate si va doresc succes in viitor; eu la 78 ani sper ca viitorul vostru a fie cat mai frumos....    
                                      
Prof. Mircea Olaru, Bucharest,

 Obs: Sper ca, pe viitor, din ce in ce mai multi antrenori sa inteleaga si sa invete acest concept si astfel activitatea de pregatire+intrecere sa devina o bucurie corect adjudecata. (intreceri ‘masters best’…?).
Iar in acest sens, cred eu, fiecare ‘om al sportului’ poate da o’ mana de ajutor’, va rog recititi cu atentie…
               ‘Evrika’ mea s-a transformat, deci,  intr-un ‘Crez’, iata-l :

– obisnuind inotatorul (care are personalitatea sa in apa>vezi IPA) sa invete a dezvolta viteza cat mai ridicata in compania unui numar mic de vasliri …reusesti sa rezolvi inca o cerinta fundamentala in cazul inotului de performanta – anume - tehnica perfecta ..., fara ‘ea’ nu exista perspective, satisfactii adevarate si doar un zbucium obositor in apa !

   Prof. Mircea Olaru, ph.ed, Buc. 2009  martie 19        Email – scanave@yahoo.com 

                              
fascisimil a scrisorii redactat de sotia fostului poloist de la CCA Dna. Patrichi