sursa ANST.ro
GALA VOLUNTARILOR
Data: 08.11.2011
Gala Voluntarilor 2011 este primul eveniment naţional dedicat recunoaşterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari şi a centrelor de voluntariat din întreaga ţară, eveniment care marchează finalul evenimentelor organizate în România sub egida Anului European al Voluntariatului 2011 (AEV) şi Ziua Internaţională a Voluntarilor celebrată în fiecare an în data de 5 decembrie. Gala Voluntarilor va avea loc la Bucureşti în data de 12 decembrie 2011 şi este organizată de Grupul de coordonare AEV 2011 în România. Începând de astăzi, 1 noiembrie 2011, timp de 2 săptămâni, organizatorii aşteaptă nominalizări din partea organizaţiilor non-guvernamentale sau a instituţiilor publice care lucrează cu voluntari şi implementează proiecte de voluntariat, pentru cele 22 de categorii de concurs.
Gala Voluntarilor 2011 are rolul de a aduce voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari şi centrele de voluntariat în atenţia publicului larg şi a mass-mediei pentru a ridica profilul voluntariatului în România şi a oferi o binemeritată recunoaştere publică oamenilor care îşi dăruiesc constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-şi dezvolta comunităţile. Mai multe informaţii şi formularele de nominalizare sunt disponibile pe pagina evenimentului www.voluntariat.ro/gala. Nominalizările se primesc exclusiv prin email la adresa aev2011@voluntariat.ro până la data de 13 noiembrie 2011. După preselectarea nominalizărilor de către organizatori, juriul va alege cei 22 de câştigători ai categoriilor de concurs, care vor fi anunţaţi şi premiaţi în data de 12 decembrie 2011. Voluntarii preselectati la fiecare categorie vor fi incluşi în ediţia 2011 a publicaţiei „Portret de voluntar”. Nominalizaţii trebuie să-şi fi derulat activitatea pe durata anului 2011 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, cu condiţia ca acestea să fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.
Gala Voluntarilor 2011 este organizată de Grupul de coordonare pentru Anul European al Voluntariatului 2011 în România. Dintre membrii grupului de coordonare sunt implicaţi în organizarea acestui eveniment: Organismul naţional de coordonare al AEV 2011 în România aflat la Centrul de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii (www.eurocult.ro), VOLUM – Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România (www.federatiavolum.ro), Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (www.anpcdefp.ro), Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat (www.provobis.ro) şi Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (www.anst.gov.ro).
Anul 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului în Uniunea Europeana şi urmăreşte crearea unui mediu favorabil voluntariatului în Uniunea Europeană şi în statele membre printr-o serie de activităţi la nivel european şi naţional. Pentru informaţii despre activităţile la nivel european dedicate AEV vizitaţi www.europa.eu/volunteering. Pentru informaţii despre Planul national de actiune pentru Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania vizitaţi www.voluntariat.ro/despre_aev.htm.
=======================================
ANST publică proiectele de modificare a
Legii Sportului,
Legii Tinerilor
Legii Voluntariatului
Data: 24.10.2011
Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (ANST) supune dezbaterii publice proiectele privind modificarea Legii Educaţiei fizice şi sportului nr 69/2000, Legii Tinerilor nr. 350/2006 şi a Legii Voluntariatului nr. 195/2001. Propunerile şi observaţiile referitoare la modificarea actelor normative pot fi transmise Direcţiei Strategii şi Politici, în scris pe adresa ANST, str. Vasile Conta, nr. 16, sector 2, Bucureşti sau la adresa de e-mail dsp@anst.gov.ro
Vezi proiectul de modificare a Legii Educaţiei fizice şi sportului nr 69/2000
Vezi proiectul de modificare a Legii Tinerilor nr. 350/2006
Vezi proiectul de modificare a Legii Voluntariatului nr. 195/2001
clıck aıcı
========================================
SALONUL NAŢIONAL DE CREAŢIE ŞI INVENTICĂ PENTRU TINERET – 2011
Autoritatea Naţională pentru Sport si Tineret, în parteneriat cu
Comisia Naţională a României pentru UNESCO,
Junior Achievement Romania,
Asociaţia FORUM IT şi
Societatea Română de Radiodifuziune,
organizează în perioada 23 – 27 noiembrie 2011, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti,
cea de a X-a ediţie a „Salonului Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret”.
Salonul se desfăşoară în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus - Carte de învăţătură”. Cu această ocazie au loc expoziţii de invenţii şi idei, vernisaje, conferinţe, mese rotunde şi dezbateri pe diferite domenii ale educaţiei, culturii şi ştiinţei, ale economiei creative. Deschiderea salonului va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2011, ora 13.00, la standul special amenajat în cadrul Complexului Expoziţional Romexpo - Bucureşti.
Grupul ţintă este compus din tineri, cu vârste între 14 şi 35 de ani, din toată ţara, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaştere şi dezvoltare. Această iniţiativă îşi propune să ofere o abordare mai largă a noţiunii de inventică şi creativitate, să îndrepte atenţia tinerilor spre o economie a viitorului, o economie aflată la confluenţa dintre cultură, artă, ştiinţă şi economie ca premisă a unei dezvoltări durabile.
Cu acest prilej Autoritatea Naţională pentru Sport si Tineret lansează şi un concurs de invenţii şi creaţii pentru tinerii care au preocupări, cunoştinţe şi aptitudini provenind din diverse domenii şi care îşi expun lucrările în cadrul Salonului Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret – 2011.
La CONCURS participă tineri ale căror invenţii sau creaţii se încadrează în următoarele secţiuni:
1)ŞTIINŢE APLICATE (mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc.)
2)TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi a informaţiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile)
3)CREAŢIE TEHNICĂ (de produs, de interior, grafic design etc.)
4)CREAŢIE ARTISTICĂ (pictură, sculptură, grafică, foto-video, ceramică - sticlă - metal, design vestimentar etc.)
5) ANTREPRENORIAT SOCIAL
6) ANTREPRENORIAT
Selecţia lucrărilor înscrise la concurs se realizează de către jurii formate din specialişti ai domeniilor respective, iar cele mai creative şi inovative lucrări, pe fiecare tematică, vor fi premiate la finalul manifestării, într-un cadru festiv.
Creaţiile şi invenţiile tinerilor vor fi expuse în cadrul salonului, într-un loc special amenajat, fiecare tânăr/echipă având la dispoziţie un spaţiu de prezentare. Fiecare este responsabil de materialele şi modul prin care îşi promovează ideea.
Considerăm că această acţiune este benefică, prin faptul că-şi propune să asigure vizibilitate şi să promoveze rezultatele ideilor tinerilor în diverse domenii creative şi inovative, să pună în contact tinerii creatori cu mediul de afaceri, să iniţieze dezbateri relevante şi constructive pe aceste domenii de interes pentru tineri şi să creeze un spaţiu al inovării şi creaţiei pentru tineri la nivel naţional. Ca durabilitate, astfel de zone creative ale tinerilor pot fi utile şi în abordarea unor probleme ca incluziunea socială, motivarea personală şi regenerarea urbană.
Vă aşteptăm la Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret – 2011!
Selecţia participanţilor
Această secţiune este dedicată tinerilor sau colectivelor de tineri creatori şi inovatori, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, care doresc să participe la Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret – 2011.
Selecţia participanţilor se face în baza următoarelor documente:
A) Formular tip de înscriere (descarcă aici)
B) Document de identitate (CI) - în copie;
C) Curriculum – Vitae (CV).
Acestea se vor transmite la adresa de e-mail: sncit2011@anst.gov.ro, având inscripţionată, în câmpul „Subiect”, menţiunea: „Înscriere „Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret”până miercuri, 16 noiembrie 2011.
Lista participanţilor, stabilită în baza evaluării aplicaţiilor, va fi postată pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Sport si Tineret www.anst.gov.ro, în data de luni, 21 noiembrie 2011.
Masa, cazarea şi parţial transportul participanţilor (respectiv costul drumului de la localitatea de domiciliu până în Bucureşti), alţii decât cei din Bucureşti, se asigură de către Autoritatea Naţională pentru Sport si Tineret. Numărul de participanţi pentru tinerii care participă în echipă, este de maxim 3 tineri însoţiţi, eventual, de un profesor.
GALA VOLUNTARILOR
Data: 08.11.2011
Gala Voluntarilor 2011 este primul eveniment naţional dedicat recunoaşterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari şi a centrelor de voluntariat din întreaga ţară, eveniment care marchează finalul evenimentelor organizate în România sub egida Anului European al Voluntariatului 2011 (AEV) şi Ziua Internaţională a Voluntarilor celebrată în fiecare an în data de 5 decembrie. Gala Voluntarilor va avea loc la Bucureşti în data de 12 decembrie 2011 şi este organizată de Grupul de coordonare AEV 2011 în România. Începând de astăzi, 1 noiembrie 2011, timp de 2 săptămâni, organizatorii aşteaptă nominalizări din partea organizaţiilor non-guvernamentale sau a instituţiilor publice care lucrează cu voluntari şi implementează proiecte de voluntariat, pentru cele 22 de categorii de concurs.
Gala Voluntarilor 2011 are rolul de a aduce voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari şi centrele de voluntariat în atenţia publicului larg şi a mass-mediei pentru a ridica profilul voluntariatului în România şi a oferi o binemeritată recunoaştere publică oamenilor care îşi dăruiesc constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-şi dezvolta comunităţile. Mai multe informaţii şi formularele de nominalizare sunt disponibile pe pagina evenimentului www.voluntariat.ro/gala. Nominalizările se primesc exclusiv prin email la adresa aev2011@voluntariat.ro până la data de 13 noiembrie 2011. După preselectarea nominalizărilor de către organizatori, juriul va alege cei 22 de câştigători ai categoriilor de concurs, care vor fi anunţaţi şi premiaţi în data de 12 decembrie 2011. Voluntarii preselectati la fiecare categorie vor fi incluşi în ediţia 2011 a publicaţiei „Portret de voluntar”. Nominalizaţii trebuie să-şi fi derulat activitatea pe durata anului 2011 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, cu condiţia ca acestea să fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.
Gala Voluntarilor 2011 este organizată de Grupul de coordonare pentru Anul European al Voluntariatului 2011 în România. Dintre membrii grupului de coordonare sunt implicaţi în organizarea acestui eveniment: Organismul naţional de coordonare al AEV 2011 în România aflat la Centrul de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii (www.eurocult.ro), VOLUM – Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România (www.federatiavolum.ro), Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (www.anpcdefp.ro), Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat (www.provobis.ro) şi Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (www.anst.gov.ro).
Anul 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului în Uniunea Europeana şi urmăreşte crearea unui mediu favorabil voluntariatului în Uniunea Europeană şi în statele membre printr-o serie de activităţi la nivel european şi naţional. Pentru informaţii despre activităţile la nivel european dedicate AEV vizitaţi www.europa.eu/volunteering. Pentru informaţii despre Planul national de actiune pentru Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania vizitaţi www.voluntariat.ro/despre_aev.htm.
=======================================
ANST publică proiectele de modificare a
Legii Sportului,
Legii Tinerilor
Legii Voluntariatului
Data: 24.10.2011
Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (ANST) supune dezbaterii publice proiectele privind modificarea Legii Educaţiei fizice şi sportului nr 69/2000, Legii Tinerilor nr. 350/2006 şi a Legii Voluntariatului nr. 195/2001. Propunerile şi observaţiile referitoare la modificarea actelor normative pot fi transmise Direcţiei Strategii şi Politici, în scris pe adresa ANST, str. Vasile Conta, nr. 16, sector 2, Bucureşti sau la adresa de e-mail dsp@anst.gov.ro
Vezi proiectul de modificare a Legii Educaţiei fizice şi sportului nr 69/2000
Vezi proiectul de modificare a Legii Tinerilor nr. 350/2006
Vezi proiectul de modificare a Legii Voluntariatului nr. 195/2001
clıck aıcı
========================================
SALONUL NAŢIONAL DE CREAŢIE ŞI INVENTICĂ PENTRU TINERET – 2011
Autoritatea Naţională pentru Sport si Tineret, în parteneriat cu
Comisia Naţională a României pentru UNESCO,
Junior Achievement Romania,
Asociaţia FORUM IT şi
Societatea Română de Radiodifuziune,
organizează în perioada 23 – 27 noiembrie 2011, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti,
cea de a X-a ediţie a „Salonului Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret”.
Salonul se desfăşoară în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus - Carte de învăţătură”. Cu această ocazie au loc expoziţii de invenţii şi idei, vernisaje, conferinţe, mese rotunde şi dezbateri pe diferite domenii ale educaţiei, culturii şi ştiinţei, ale economiei creative. Deschiderea salonului va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2011, ora 13.00, la standul special amenajat în cadrul Complexului Expoziţional Romexpo - Bucureşti.
Grupul ţintă este compus din tineri, cu vârste între 14 şi 35 de ani, din toată ţara, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaştere şi dezvoltare. Această iniţiativă îşi propune să ofere o abordare mai largă a noţiunii de inventică şi creativitate, să îndrepte atenţia tinerilor spre o economie a viitorului, o economie aflată la confluenţa dintre cultură, artă, ştiinţă şi economie ca premisă a unei dezvoltări durabile.
Cu acest prilej Autoritatea Naţională pentru Sport si Tineret lansează şi un concurs de invenţii şi creaţii pentru tinerii care au preocupări, cunoştinţe şi aptitudini provenind din diverse domenii şi care îşi expun lucrările în cadrul Salonului Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret – 2011.
La CONCURS participă tineri ale căror invenţii sau creaţii se încadrează în următoarele secţiuni:
1)ŞTIINŢE APLICATE (mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc.)
2)TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi a informaţiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile)
3)CREAŢIE TEHNICĂ (de produs, de interior, grafic design etc.)
4)CREAŢIE ARTISTICĂ (pictură, sculptură, grafică, foto-video, ceramică - sticlă - metal, design vestimentar etc.)
5) ANTREPRENORIAT SOCIAL
6) ANTREPRENORIAT
Selecţia lucrărilor înscrise la concurs se realizează de către jurii formate din specialişti ai domeniilor respective, iar cele mai creative şi inovative lucrări, pe fiecare tematică, vor fi premiate la finalul manifestării, într-un cadru festiv.
Creaţiile şi invenţiile tinerilor vor fi expuse în cadrul salonului, într-un loc special amenajat, fiecare tânăr/echipă având la dispoziţie un spaţiu de prezentare. Fiecare este responsabil de materialele şi modul prin care îşi promovează ideea.
Considerăm că această acţiune este benefică, prin faptul că-şi propune să asigure vizibilitate şi să promoveze rezultatele ideilor tinerilor în diverse domenii creative şi inovative, să pună în contact tinerii creatori cu mediul de afaceri, să iniţieze dezbateri relevante şi constructive pe aceste domenii de interes pentru tineri şi să creeze un spaţiu al inovării şi creaţiei pentru tineri la nivel naţional. Ca durabilitate, astfel de zone creative ale tinerilor pot fi utile şi în abordarea unor probleme ca incluziunea socială, motivarea personală şi regenerarea urbană.
Vă aşteptăm la Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret – 2011!
Selecţia participanţilor
Această secţiune este dedicată tinerilor sau colectivelor de tineri creatori şi inovatori, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, care doresc să participe la Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret – 2011.
Selecţia participanţilor se face în baza următoarelor documente:
A) Formular tip de înscriere (descarcă aici)
B) Document de identitate (CI) - în copie;
C) Curriculum – Vitae (CV).
Acestea se vor transmite la adresa de e-mail: sncit2011@anst.gov.ro, având inscripţionată, în câmpul „Subiect”, menţiunea: „Înscriere „Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret”până miercuri, 16 noiembrie 2011.
Lista participanţilor, stabilită în baza evaluării aplicaţiilor, va fi postată pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Sport si Tineret www.anst.gov.ro, în data de luni, 21 noiembrie 2011.
Masa, cazarea şi parţial transportul participanţilor (respectiv costul drumului de la localitatea de domiciliu până în Bucureşti), alţii decât cei din Bucureşti, se asigură de către Autoritatea Naţională pentru Sport si Tineret. Numărul de participanţi pentru tinerii care participă în echipă, este de maxim 3 tineri însoţiţi, eventual, de un profesor.
No comments:
Post a Comment