Tuesday, October 4, 2011

Cei care isi iubesc tara.....

Cei care isi iubesc tara si neamu, nu uita de aceste lucruri nici cand fac recorduri greu de realizat...


‘Soluksuz adam’dan ‘yeni’ dünya rekoru

click si - aici ... adica la - http://www.facebook.com/photo.php?v=216865495042677

Milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, dünyada ilk kez branşlaşan bir rekorun sahibi oldu. Ulusoy ‘paletsiz ip destekli serbest dalış’la 80 metre derinliğe indi..

02:30 | 02 Ekim 2011
‘Soluksuz adam’dan ‘yeni’ dünya rekoru

GÖKHAN KARAKAŞ

Dünya serbest dalış rekorunu 2009’da 83 metreye taşıyarak ulaşılması güç bir başarıya imza atan milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, Kaş’ta dünyayı yeni bir rekorla tanıştırdı. Dünya Sualtı Sporları Federasyonu (CMAS) tarafından dünyanın ilk “paletsiz ip destekli serbest dalış rekortmeni” olmak için derinlere dalan Ulusoy, 80 metreye inerek bu rekoru kırmayı başardı. Ulusoy, palet dahil hiçbir yardımcı alet kullanmadan 3 dakika 8 saniye içinde yüzeye geldi.

Ciğeri 3 kat güçlü


Bir insanın ciğer kapasitesinin 3 katı hava depolayabilen akciğerleriyle “Soluksuz Adam” olarak bilinen milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, dünyada ilk kez branşlaşan bir rekorun sahibi oldu.
22 Türkiye rekorunun yanı sıra 2 Avrupa, 6 dünya rekorunu kırarak son yıllarda dikkat çeken Devrim Cenk Ulusoy’a, yaklaşık 40 gün önce Dünya Sualtı Sporları Federasyonu (CMAS) farklı bir teklifte bulunmuştu. 5 kıtada 111 ülkenin üyesi olduğu CMAS, 38 yaşındaki Ulusoy’dan şimdiye kadar denenmemiş “paletsiz, ip destekli ve sabit ağırlıklı dalış” rekorunu başlatmasını istedi.

35 gün çalıştı


111 ülkeden binlerce serbest dalıcının üye olduğu CMAS’ın teklifi üzerine harekete geçen Devrim Cenk Ulusoy, 35 günlük çalışmanın ardından dün rekoru elde etmek için Kaş’ta suya girdi.
Sadece dalış giysisi ve 8 kiloluk ağırlık taşıyan Ulusoy, yaptığı antrenmanların sonucunu alarak kolaylıkla 80 metreye indi. 80 metreye indirilen ipi takip eden Ulusoy kendisini bekleyen mandalı alarak yüzeye çıktı. Toplamda 3 dakika 8 saniye nefesini tutan Ulusoy, böylece dünyada ilk kez uygulanan bu rekoru Türkiye’ye kazandırdı. Ulusoy, “Ülkemi en iyi şekilde temsil ederek bu rekoru kazandığım için gururluyum” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünya rekoru kıran milli sporcuyu kutladı.

Ulusoy rekor kırdıktan sonra bayrakla poz verdi.
Fotoğraf: CUMHUR AYAR AA

Kaplan ve ejderha


Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu milli sporcusu olan Devrim Cenk Ulusoy, gücü temsil eden kaplan ve cesareti temsil eden ejderha dövmelerini vücudunda taşıyor. Ulusoy, sualtı sporlarının çeşitli branşlarında 500’ün üzerinde madalyanın sahibi. Ulusoy 13.5 litre hava depolayabildiği akciğerleriyle normal bir insanın 3 katı kapasiteye sahip. Suyun altında 8 dakika kadar durabilen ve 250-300 metre yüzebilen Ulusoy, “Soluksuz adam” ya da “yunusların kıskandığı dalgıç” olarak biliniyor.

No comments: