Monday, January 16, 2012

Incep sa apara roadele noii vieti 'capitaliste'...

Iata un reportaj cules de pe Facebook si care arata ca si in tara ns. a inceput sa apara roadele unor initiative,


altele decat cel

e de la bugetul, omniprezent, al Statului....,
felicitari T.Muresenilor - un centru vechi al inotului de performanta din Romania: evoc nume - Carol Meder, Toth Pall Iosif, Marika Both, Atilla Peteley si cei vechi din poloul ns. unul are deja functia de ministru...., altii mai tineri, care trebuie sa confirme; ii asteptam 'cu sufletul al gura'.... succes !


============
Data: 11 ianuarie 2012
Ioan Cîrcu: „Avem cel mai modern bazin olimpic din ţară”

De: Mihai VEREŞ
Zi de zi

O realizare de marcă a Primăriei Târgu-Mureş este acoperirea bazinului olimpic din cadrul Complexului de Agrement şi Sport Mureşul (Weekend).
Balonul construit deasupra bazinului construit în urmă cu trei ani este considerat o mare realizare. Balonul cu dimensiuni de 60x37,5 m, cu un bazin olimpic de 50x25 m şi o adâncime a apei de 1,85, are toate dotările necesare, cu şezlonguri, vestiare şi duşuri.
Aceasta readuce Târgu-Mureşul după trei decenii în circuitul nataţiei româneşti. Pe lângă închirierea de către cluburi, care este asigurată din bugetele acestora, intrarea publicului este eşalonată, pentru două ore tariful este de 6 lei pentru copii şi 9 lei pentru adulţi.
Inaugurarea a fost una pe măsură.
Am aflat mai multe amănunte de la Ioan Cîrcu, directorul complexului Mureşul.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre această realizare?

Ioan Cîrcu: Este o lucrare care era pe lista de priorităţi ale primarului, o alternativă pentru a putea desfăşura activităţile sportive în apă şi în perioada anotimpului rece.
În ceea ce privesc datele tehnice, se poate spune că lucrarea se ridică la cele mai înalte standarde. Temperatura apei este de 28 grade, iar ambientul, sub balonul presostatic, la aceiaşi parametri, pentru a preîntâmpina condensul.
Aceasta este realizată cu ajutorul a două turbosuflante, care face aportul aerului proaspăt cu cel cald, care funcţionează cu gaz şi patru centrale care asigură temperatura şi calitatea apei, din punct de vedere bacteriologic şi a normelor igienico sanitare.
Cred că nu greşesc dacă spun că este cel mai modern bazin olimpic din ţară. Aici mă refer la bazinele acoperite, exceptându-l pe cel de la Oradea, care este de fapt o sală.

Rep.: Cum consideraţi impactul la deschidere?

I.C.: A fost o adevărată explozie de bucurie, atât din partea sportivilor, cât şi al publicului. Adevărat, şi deschiderea a fost una pe măsură, cu participarea a două echipe de divizia A de polo, o premieră după 30 de ani pentru Târgu-Mureş, aşa cum afirma şi primarul, Dorin Florea.
După meciul dintre divizionarele A au susţinut meciuri şi echipele de copii din oraş, cu echipe invitate din Ungaria. Din partea publicului, se poate spune de asemenea că impactul a fost unul pozitiv. Publicul, împreună cu sportivii au făcut ca de la început să avem programări şi acoperire de la deschidere până la închidere.

Rep.: Ce influenţă credeţi că va avea asupra acestor ramuri sportive de la noi?

I.C.: Tocmai acest subiect a făcut ca lucrarea să aibă prioritate. Sunt ramuri care aşteptau demult această explozie.
Nataţia şi poloul au fost sporturi foarte populare cândva la noi şi sunt convins că în câţiva ani vor apărea şi rezultatele. Şi nu mă refer doar la nivel naţional.
Cred că nu greşesc dacă spun că este cel mai modern bazin olimpic din ţară. Aici mă refer la bazinele acoperite, exceptându-l pe cel de la Oradea, care este de fapt o sală.
· · · 16 hours ago ·

  • 5 people like this.
    • Mircea Potter Olaru frumos ... succes
      15 hours ago · · 2
    • Mircea Potter Olaru imi dati permisiunea de-al posta pe blogul meu +ceva foto de la voi...?
      15 hours ago · · 1
    • Andrea Szeghalmi bineinteles
      4 hours ago · · 1
    • ==============================
    • Se întâmplă la Tg. Mureş!

    • Mamă şi fiică în aceeaşi echipă de polo, feminin .....

      11 ianuarie 2012 18:14 Niciun comentariu

      Dă mai departe!

      Autor:

      Etichete:

      Polo-ul feminin face primii paşi şi în România. Cu toate că nu avem decât trei echipe, activitatea în cadrul acestora este una intensă. Un fapt foarte frumos, mai rar întâlnit, consemnăm la formaţia Torpi Tg. Mureş, care are în rândurile sale două jucătoare, mamă şi fiică, scrie inot.ro.

      Szeghalmi Andrea şi Szeghalmi Krisztina poartă aceeaşi cască, fiind componente ale lotului mureşean. “Totul a început în urmă cu câţiva ani, când mi-am adus fiica, pe Krisztina, la cursuri de înot. Ea a fost însă atrasă mai mult de polo şi astfel m-a corupt şi pe mine”, povesteşte Andrea, în vârstă de 37 de ani. Aceasta a practicat înotul de performanţă, fiind multiplă medaliată în competiţiile naţionale de juniori. A înotat la probele de 50, 100 şi 200 metri bras, iar acum a îmbrăţişat cariera de poloistă.

      Krisztina, în vârstă de aproape 13 ani, a făcut progrese rapide la polo, entuziasmul celor două molipsind şi alte fete din Tg. Mureş, care şi-au depăşit teama şi au intrat în bazin. Astfel s-a închegat echipa de polo Torpi Tg. Mureş, sub comanda antrenorului Răzvan Păltineanu, căruia i-a suras ideea de a infiinta echipa de fete. Antrenorul are, la rândul său, o fată, Andreea, care practică polo la Torpi Tg. Mureş. Echipa mureseana este condusă in prezent de Fulop Tamas, având în componenţă 15 poloiste, menţionează sursa citată.

      Andrea evoluează pe post de centru, în timp ce Krisztina este inter stanga. De altfel sportul nu este străin de polosite, tatăl Andrei, Fazakaş Arpad, fiind unul dintre cei mai buni fotbalişti din perioada de glorie a echipei ASA Tg. Mureş. Actualmente antrenor la Liceul cu Program Sportiv din Tg. Mureş, acesta le încurajează tot timpul pe fiica şi pe nepoata sa.

      În imaginea alăturată, casca numerotată cu 3 este purtată de fiică, iar mama are numărul 10.

      CS Torpi MS, CS Karma Bucuresti, si CS DEA Oradea urează succes echipei naţionale masculine la Campionatul European de la Eindhoven. “O calificare la Olimpiadă nu ar face decât bine polo-ului românesc”, conchide mama-poloist pentru inot.ro.

    • ==============================================