Monday, November 28, 2011

La ce-i bun facebook-ul ......


Un proiect care poate scapa.... in castigator !

Elena Udrea / pg. Facebook, 25 Nov. Friday at 8:54pm ·

Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013) va avea loc la Poiana Braşov. Ieri, la Soci, în Rusia, Comitetul Olimpic European şi-a dat acceptul final, punctând faptul că infrastructura turistică realizată de ministerul pe care-l conduc este la cel mai înalt nivel.
Am făcut eforturi semnificative la MDRT pentru ca acest eveniment să aibă loc în România. Practic, am schimbat faţa staţiunilor de pe Valea Prahovei, mai ales a Poianei Braşov, investiţiile totale ridicându-se la aproape 400 de milioane de lei. Aşa cum spuneam şi în urmă cu aproape 3 săptămâni pe blog, avem şansa de a deveni o Austrie a Estului Europei.
FOTE 2013 va fi probabil cel mai vizibil moment de promovare turistică al următorilor ani, cel puţin comparabil ca expunere cu momentul în care Sibiul a fost desemnat capitală culturală europeană.

Comentariu:

Mircea Potter Olaru Stimata D.na Ministru = Legat de acest obiectiv, in strategia ns. turistico-economica, mai exista un mod de a atrage o alta categorie de turisti, care, iata, scapa din atentia multora ca sa nu zic 'tuturora'....; pot dezvolta ideia daca sunt contactat la Email - scanave@yahoo.com ; va asigur ca partea financiara va fi la inaltine [amanunte]


Iata amanuntele...:

Pt. Dna. Elena Udrea

Stimata D.na Ministru..,

Atat de neindemanatic sunt cu “internetu’ asta desteptu’....”, ca doar acum am gasit calea de a va putea scrie personal. Incerc a fi cat mai concis ,dar, inainte de asta, nu pot sa va fac sensibila la subiect fara a spune cate ceva ds. mine: am 75,5 ani..., de cand ma stiu am fost pe marginea bazinului de inot si ca sportiv, apoi ca antrenor, culminand ca antrenor federal in anii’80 [o poveste intreaga pt ca eu nu eram PCR...].

Subiectul pe care voi prezenta se leaga de activitatea mea de antrenor federal [ pe vremea mea, noi romanii, am reusit primul dar si ultimul, din pacate, record mondial la inot cu nume romanesc / Costache Tamara..., adica, fara sa ma laud cred ca stiu ce vb. in materie de inot, recorduri etc.].[vz. http://despre-inot.blogspot.com sau pagina mea de FB]

Si in acele vremuri [ca si acum...] banii erau marea problema; noi, la federatie aveam putini bani pt actv. internationala; aceasta se referea la participare la concursuri in strainatate, la diferite forme de pregatire in alte tari cu traditie etc.. iar unul din secretele, deja stiute de toata lumea.., era pregatirea la altitudinea medie de 2000m.

In vremea mea ‘secretul’ era a celor din DDR.., dar nu a rezistat mult [mai ales dupa JO Mexico-City, 1968] si toata lumea a aflat ca obtinerea formei sportive optime-maximale se face pregatindu-te cca 30-40 de zile la acea altitudine de 2000m. In Europa occidentala cel mai renumit loc era Font Romeo, in Pirineii francezi [ mai exista un loc in Bulgaria/ Belmeken, dar acela era ‘stapanit’ doar de inotatorii din DDR si deci nu era accesibil noua...]. A trimite pe cineva in Europa, asta era o mare problema, dar pe Tamara am reusit s-o trimitem si asta ne-a adus acel faimos record mondial.

In aceste conditii, eu am cautat, m-am luptat, sa facem noi, aici in tara un asemenea centru de pregatire olimpica la altitudine. Ca antrenor federal am ajuns sa sensibilizez pe cei din Petrosani si cei de la MFA/ Helicoptere, ca sa facem o baza sportiva ad-hoc, in Paring - Complex ANEFS [singurul loc unde altitudinea permite optim o asemenea activitate+ prima cabana la alt. de cca 1600m, fiind construita chiar de noi, studentii promotiei 1959/63],[bazinul urma sa fie realizat prin ansamblarea a 2-3 vagoane CFR, dezafectate si acoperite cu un balon ca la tenis..., fiecare vagon urmand a fi ridicat in Paring cu helicopterul...] dar eu, nefiind membru PCR, am fost boicotat mereu de ‘seful’ meu / mazilit din fost sef de sectie in CCUTC.., care mi-a torpilat toate initiativele si proiectul a cazut balta.

Gata, asta o fost partea care trebuia s-o stiti...

---------------------

Acum, avand in vedere activitatea prodigioasa pe care dv. o desfasurati in domeniul turismului.... vreau sa stiti ca acest proiect ar putea fi relansat, ‘impuscand doi-trei iepuri deodata’....:

- - in Parang, zona ANEFS, am avea in tara, un centru de pregatire la altitudine pt lotul ns. olimpic fara a mai cheltui valuta care, iata, devine din ce mai pretioasa [A] ;

- - am avea un loc in care vor veni, platind (!!!), alti inotatori straini [B];

- - am avea un loc in care turistii obisnuiti ar veni cu drag deoarece natura complexului Paring-Retezat este formidabila [C].

In aceste conditii eu cred ca mi-am facut, inca odata, datoria fata de breasla mea si chiar fata de dv. care sunteti direct implicata in activitatea de dezvoltare a turismului, aici a acea cea ce s-ar putea boteza, mai nou, a ‘turismului-sportiv’.....

Va multumesc ca ati citit apelul meu si sa speram ca va veni ziua cand un asemenea proiect, este drept – un proiect grandios, va fi finalizat..., Doamne ajuta-ne !

Prof. Mircea 0laru, Buc. 0722

Ps: ‘materia cenusie sportiva romaneasca’ ar putea gasi si alte forme de atragere a unor interese sportive din strainatate in tara noastra si odata cu ele si niste resurse financiare deloc de neglijat ...

==================================

dar exsita si o altfel de rezolvare, mai ieftina: