Sunday, October 16, 2011

Iarasi inotul..., mai ales plutirea pasiva

Pluteste si relaxeaza-te

06.11.2007 |


Pluteste si relaxeaza-te + Piscine la Cluj .........






Pacientii care sufera de dureri mari, din cauza unor afectiuni provocate de stres, ar putea incerca noua metoda de tratament propusa de psihologul suedez Sven-Ake Bood, de la Universitatea din Karlstad, Suedia. Recent, cercetatorul a prezentat concluziile unui studiu legat de aceasta metoda terapeutica.
Pacientii se relaxeaza plutind intr-un bazin cu apa sarata, in conditii de liniste si lumina slaba. Dupa 12 sedinte, rezultatele obtinute au fost remarcabile: somnul s-a imbunatatit, pacientii s-au simtit mai optimisti, nivelul de anxietate si stres s-a redus, durerile au scazut in intensitate, in unele cazuri disparand complet, si a crescut nivelul de prolactina, un hormon cu efect vitalizant asupra organismului. Dupa parerea cercetatorului suedez, tratamentul activeaza mecanismele de vindecare si recuperare ale organismului.

 La studiu au participat 140 de persoane, dintre care unele sufereau de boli grave, precum fibromialgie sau depresie. Cei mai multi au raportat, dupa 12 sedinte de tratament, o imbunatatire considerabila a starii lor.
 Studiul va continua, pentru a explora modul in care metoda de tratament propusa influenteaza circulatia sangelui, nivelul de oxigen si tensiunea arteriala.

Sursa: Science Daily


Piscine in Cluj
Piscina UTCN - http://www.utcluj.ro/servicii/piscina.php site neactualizat
 Piscina UBB -http://www.ubbcluj.ro/ro/structura/sport/bazin.html
 World Class IuliusMall - http://www.worldclass.ro/health-academy-cluj/
 Aquina -http://www.aquina.ro/
 Hotel Belvedere -http://www.unita-turism.ro/ro/hotel/cluj-napoca/belvedere/piscina.html
 Palatul Copiilor -http://www.palatulcopiilorcluj.ro/?page=cercuri-sportive-inot