Friday, April 15, 2011

Octavian Belul la NASUL 10TV.......




15 Aprilie 2011 orele 21 pm.

Invitat la emisiunea lui Radu Morar dl. prof. Octavian Belu a schitat profilul succesului unui sportiv si prin extensie a oricaruia dintre noi care a ajuns sa aibe o functie:

Talent

Rigoare

Disciplina

Scrise lapidar aceste 3 cerinte ar trebui sa dea de gandit tuturora.... " de la vladica .... la opinca" daca ar fi sa folosesc o expresie romaneasca comuna.

Ce bine este ca

'omul potrivit sa ajunga la locul potrivit !'

=======================================================

...... iata cateva definitii culese din dictionar; evident ele sunt de maxima generalitate si pot fi interpretate specific in functie de domeniul de activitate:
TALÉNT, Aptitudine, înclinare înnăscută într-un anumit domeniu; capacitate deosebită, înnăscută sau dobândită, într-o ramură de activitate, care favorizează o activitate creatoare. Persoană înzestrată cu aptitudini remarcabile.
RIGOÁRE, Asprime, severitate, stricteţe, străşnicie; care este cerut de o anumită împrejurare, de o anumită etichetă, potrivit împrejurării. Principii severe, obligatorii în anumite împrejurări.
DISCIPLINA 1. Totalitatea regulilor de comportament impuse celor ce fac parte dintr-un colectiv, dintr-o colectivitate distincta. 2. Supunere liber consimtita. 3. Spirit de ordine, de respectare a unor ordine strict legate de reusita actvitatii.