Thursday, March 3, 2011

Logo-ul Jocurilor Olimpice din 2012

Logo-ul Jocurilor Olimpice din 2012:

nazist, pervers, ocult şi riscant ....?

Logo-ul Jocurilor Olimpice din 2012: nazist, pervers, ocult şi riscant (VIDEO)

În urmă cu patru ani, atunci când britanicii au făcut public logo-ul următoarei ediţii a Jocurilor Olimpice, care va avea loc la Londra în 2012, criticii au acuzat că emblema ar semăna cu o svastică stilizată şi chiar cu o poziţie sexuală. Acum, guvernul iranian s-a raliat tendinţelor detractoare, imputând că simbolul “2012” ar avea de fapt menirea să reprezinte cuvântul “Zion”.

Pentru cei care nu cunosc, Zion sau Sion reprezintă denumirea ancestrală a Ierusalimului şi face referire la tărâmul biblic al Israelului, fiind deci un motiv de cultură şi influenţă evreiască. Pentru unii, în general adepţi ai teoriei conspiraţiei, asocierea acestei noţiuni cu "stema" Jocurilor Olimpice este interpretată ca un semn incomod.



Printre nemulţumiţi se numără şi autorităţile din Teheran, care au înaintat în această săptămână o plângere formală Comitetului Jocurilor Olimpice, avertizând că atleţii iranieni ar putea refuza participarea la eveniment daca logo-ul nu va fi schimbat. Scrisoarea concepută de Iran nu ascunde nuanţe violente, dar face destul de evidentă poziţia de dezaprobare pe care conducătorii acestei naţiuni o adoptă faţă de caracterul interpretabil al simbolului J.O. 2012.

Comitetul Olimpic Internaţional a confirmat primirea sesizării Iranului, dar cataloghează ca fiind o absurditate ideea că logo-ul ascunde propagandă israeliană mascată. "Logo-ul Londra 2012 ilustrează numărul 2012 şi nimic mai mult", a răspuns un purtător de cuvânt pentru cotidianul britanic The Guardin.

Sursa: Aol News