Friday, September 17, 2010

"VECHITURI" ...

Click - aici

Iata o secventa din interviul-scoala realizat de Bob Bowman cu Michael Phelps, imediat dupa cele 8 medalii de aur de la Beijing; am selectat (cu ajutorul 'asistentului' meu,,dl. ing. Radu Balaban) secventa in care se vorbeste ds. relatia Timp - Vasliri; este interesanta aceasta secventa pentru cei care se mai indoiesc inca ds. importanta acestei relatii...., care vine in confirmarea 'conceptului BEST' !


1 comment:

Unknown said...

ideia de a numara vaslirile si a le corela optim cu viteza de inot (ideie pe care am publicat-o si raspublicat-o inca din anii'80..) iat-o si pe buzele celui mai mare antrenor Bob Bowman.
Elevul sau, nimeni altul decat M.Phelps a redat aceasta preocupare (si-a numarat vaslirile) si iata dece este necesar un 'numarator de vasliri' adica un ceas gen POOL-MATE sau alta marca......
dar la tot acest calcul, simplu si de bun simt sportiv este absolut necesar o comparare cu valorile de biotip ale fiecaruia; toti sportivii pot diferi ca inaltime, greutate etc si in functie de datele lor personale apare si valoare (matematica) a eficientei personala; ea nu se poate atribui mai multor sportivi, este unica si individuala si arata fiecaruia 'cine este' de fapt; azi poti fi mai bun, maine mai slab si asa se poate 'intreba' cu certitudine 'DECE' si raspunsul poate deveni unul cunoscut, stiut si explicat cat de cat stiintific.