Sunday, August 22, 2010

Urina ar putea fi cheia pentru energie ieftina

Urina ar putea fi cheia pentru energie ieftina .....

Ministerul Finanţelor a bugetat la rectificare venituri de 350 de milioane de lei din plata datoriei Rompetrol scadentă în luna septembrie, dar va insista la negocieri...
Urina ar putea fi cheia pentru energie ieftina

Cercetatorii unei universitati din Edinburgh, capitala Scotiei, au dezvoltat un sistem de testare a urinei ca aleternativa energetica viabila. Aceasta ar putea detine secretul pentru energia ieftina.

Sistemul inventat de oamenii de stiinta poate testa daca urina este intrebuintabila in celulele de combustie, ca alernativa a hidrogenului inflamabil sau a metanolului toxic. Activitatea celor de la Universitatea Heriot-Watt se concentreaza pe studierea ureei sau a carbamidei, un fertilizator produs in masa si componenta majora a urinei umane si animale.

Noul Sistem Energetic pe baza de carbamida ar putea oferi o alternativa energetica netoxica, ieftina si usor transportabila, sunt de parere specialistii. Solutia propusa de folosirea ureei este tot mai des folosita in cazul vehiculelor de mare tonaj, pentru reducerea emisiilor daunatoare, asadar o infrastructura globala in acest sens este deja oarecum pusa la punct.

Creatorii noii tehnologii vad un viitor al aplicarii extractului de uree in celulele de combustie chiar si pentru submarine, sau in dispozitivele de generare a energiei folosite de armata in zone izolate, cum sunt deserturile si insuele.

Sistemul se afla in stadiul de prototip, dar daca acest material regenerabil va putea fi folosit ca o sursa de energie viabila si prietenoasa cu mediul, atunci multi oameni din intreaga lume se vor bucura de beneficiile sale.

Celulele de combustie sunt dispozitive electrochimice, capabile sa transforme energia chimica in electricitate, cu generare de caldura ca efect secundar, fara manifestarea unei combustii. Celulele de combustie traditionale includ, in general, hidrogen sau metanol intr-o parte si oxigen sau aer in cealalta, separate intre ele de o membrana speciala, conductoare de ioni.

Sursa: STVNews

3 comments:

Anonymous said...

Domnule Olaru,m_ia placut postarea,despre urina si serviciile pe care le aduce chiar si oamenilor,din pacate,putina lume,este inclinata sa creada,eu personal,am beneficiat de acest elixir al vietii,asa este sporeste energiile adormite ale organismului,cu consideratie,o cititoare

Unknown said...

OK, dar va intreb - cum ati reusit sa gasiti acst material pe care, cu greu, si eu il gasec

propunerea dv. este interesanta dar daca o sustine cu un ,aterial credibiol... eu il voi posta
cu bine

Anonymous said...

Hey there! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to look it over.
I'm definitely enjoying the information. I'm book-marking
and will be tweeting this to my followers! Fantastic blog and superb
design.

Here is my web page ... /d5o2eki
Also visit my weblog ... radiologic techs